- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Tovább kavar a nevekkel a Realme
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- iOS alkalmazások
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Alogonomus #41049 üzenetére
Mi mást vennél ha ez a teljesítmény kell? Ennek ez az ára, nincs más ami ezt nyújtja.Prémium felár.
Minden más el van mögötte maradva minden téren.
A prémium szegmens eladás minkét gyártónál azt hiszem 5 % körül mozog generáción belül,de ez csak valami halvány emlékkép a fejemben.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Callisto
őstag
A probléma, hogy van pszichológia is aminek óriási hatása van. Lehet, hogy kevés a haszon a csúcson, de az emberek annak a gyártónak a kínálatát nézik meg akinek a legjobb/leggyorsabb terméke van. Látható ez CPU fronton is ahogy nő az AMD használók tábora az Intel kárára. A csúcstermék haszna nem azon a terméken látszik meg hanem az egész palettán.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
nagyúr
Valójában pedig csak a kiadása utáni pár hétben volt rá komolyabb kereslet,
Hónapokig hiány volt belőle, akkor is, amikor a 4080-ak nemigen akartak fogyni. Ha ez a fogalmaid szerint nem fér bele a "vitték, mint a cukrot"-ba, akkor így jártunk. Nekem belefér.
és az is főleg azok részéről, akik mindenáron a legjobban felhájpolt kártyát keresték.
No offense, de ez mekkora hülyeség már? Hozott +60-70% teljesítményt az igazán GPU-igényes szituációkban az addigi csúcshoz képest, a közvetlen elődjénél alig drágábban (a 3090 Ti-nél meg olcsóbban). Ha engem érdekelnének a mai AAA játékok, abban a másodpercben vettem volna egyet, amint megjelenik, mert végre 4K-ban raytracinggel rendes teljesítményt tud."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Alogonomus
őstag
A 4k esetén 25%-kal erősebb, de szintén "csak" a 100-144 fps közötti "high refresh rate" élményért, vagy 1440p esetén 16%-kal erősebb, de a 200 fps-t így is "csak" meghaladó, valamint már az 1% low tekintetében is 144 fps fölött maradó "ultra smooth gaming" élményért mindenkinek joga van 60%-kal többet fizetni, de az csak erőltetve igaz, hogy a 4090-en kívül semmi sem tudja a "nextgen" élményt nyújtani.
Már csak azért is véleményes az a kijelentés, hogy egyedül a 4090 tud korlátozásmentes élményt nyújtani, mert pont a DLSS esetén állítják azt sokan, hogy 4k felbontáson a DLSS Quality sokszor jobb minőséget ad, mint a natív állapot, és 4k esetén az FSR 2 is majdnem olyan jó, vagyis a 60%-kal olcsóbb 7900 XTX, de még a 30%-kal olcsóbb 4080 is biztosíthatja a "nextgen" élményt 4k/ultra/144+ átlagos fps mellett, nem kell hozzá a 4090. -
félisten
válasz Alogonomus #41054 üzenetére
35 % kal erősebb mint a 7900XTX 4K-ban raszterben[link]
csak hogy lásd ez mekkora különbség beteszem ezt a chartot is ide :
Olyan a 7900XTX a 4090 hez mint a 6900XT a 7900XTX hez . nem egy AMD-s váltott arról erre...és RT ben :
csak szemléltetésként :
Olyan a 4090 hez a 7900XTX mint a 6800XT a 7900XTX hez...
Ehhez hozzájön még egy DLSS 3 , meg a Frame generator aztán igazából az jön le hogy az 1600 euros 4090 az 1100 euros 7900XTX hez kifejezetten jó vétel, kb egy generációs lemaradásban van a 7900XTX a 4090 hez és ha még ehhez hozzáveszed hogy van egy 4090 Ti is a tarsolyban...
energiafogyasztásban van hova betenni :jelenleg a 4090 egyedül csücsül a trónon nagyon messze van még a 4080 is tőle, még RT ben is.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Alogonomus
őstag
Másik tesztben pedig 4k esetén 25%, 1440p esetén pedig 16%.
Ahonnan Yutani linkelte a perf/$ viszonyt, ott is 23% a 4k, és 18% a 1440p különbség.Nem mondom, hogy Igor "halad szembe a forgalommal", de még a Tom's Hardware is 23% és 7% különbséget mért, vagyis inkább Igor eredményei tűnnek tévesnek.
-
félisten
válasz Alogonomus #41056 üzenetére
Ezek 4 K kártyák. 1080 P CPU limites
Én CB tesztjeit tartom már régóta mérvadónak, nem először írom ezt le itt, de legyen 25 %, az is másik kategória úgy ,hogy az általad linkelt tesztben a 6950XT és a 7900XTX között van 25 % és 50 % felárral ,mégis jó vételnek tartod..
Ez a 25 % százalék szám a komplett maximum generációs ugrás az egyik oldalon míg itt a 4090 ennyit mutat fel előnyként raszterben, RT ben meg sokkal többet.
A a 3090 Ti hez 45 % előrelépés olcsóbban a 3090 hez meg 60% előrelépés ugyan olyan áron. A 4090 jó vétel annak akinek ez a teljesítmény kell, bármit is írtok .
Ha CB tesztet nézek, akkor meg főleg.
Igor nem Tom's már, régóta.[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
Nem akarok személyeskedni.
Ha csak az RT teljesítmény számít 4k-ban, akkor nincs más választás, 4090 a legjobb. Ettől még nem feltétlenül ez a legjobb perf/$ kártya, "mindössze" a leggyorsabb, és ebben nincs is vita. Aztán mindenki arra költi el a pénzét, amire tudja.
#tarcsad
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
hahakocka
senior tag
4K ban mèg sodó a DLSS meg FSR de alatta ghostingol homàlyos a kèp rondítja a dolgokat hiàba a natív az igazi mèg mindig. Nem kèrdès akinek van 850-900e Ft ja a 4090 a legerôsebb kártya. De ugyanúgy 24 GB al20-25% lemaradàsban a 440e èrt kapható 7900 xtx se rossz annak aki nem akar 900e T költeni. Nyáron jön az FSR3 is amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz hahakocka #41061 üzenetére
Én 1440P-n használom, homályos képpel nem találkozom ma már . Elég szépen kinőtte a gyermekbetegségeit.
Próbálj meg hozzászólást úgy leírni Nvidiás topikban hogy nem az AMD kártyáit ajánlgatod, mert még ezt nem sikerült abszolválnod.
Senki nem mondta hogy rossz a 7900XTX, csak nem a 4090 kategóriája, ezért olcsóbbnak kell lennie. Almát-körtével.[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
veterán
Az a 20% árengedmény nem hivatalos, 2x is árfolyamkorrekció történt.
-
gV
őstag
khm. én azért kimondom, hogy rossz a 7900xtx. 416e Ft-ért (ez a leolcsóbb az árukeresőn) nem tudok vele CP2077 OD RT és Portal RTX-ezni 4k-n. előbbihez még jön DLC is, mert mondjuk az eredeti Portal már 10+ éves, régi. ami még rosszabb 1440p-n sem. marad a 1080p az is FSR-el ami nem egyenértékű a DLSS-el. ok, lehet mondani 1 játék amihez kevés, de több mint 400e Ft, lehessen már elvárás, hogy nem kell megválogatnom, hogy mivel játszom.
-
X2N
őstag
Homályos képpel nem, találkozol? Hagyjuk már. Pixeles képpel találkozol amit elmosol az AA-val, jelen esetben TAA-val a legtöbb játékban ami szellemképesedést is okoz pluszban gyorsan mozgó dolgoknál... ja és erre még ráteszel egy dlss-t ami miatt egy eleve alacsonyabb felbontású képet skálázol fel és élesíted. Valaki erre merti mondani hogy jobb mint a natív lol. Alacsonyak az igények. Ahogy a nagy többségé. Majd ha 8K 32"-es monitorról írod ezt akkor elhiszem neked. Minden féle élsimítás rontja a képet a dlss-t is beleszámítva. NATÍV, nagy felbontás kell és PIXELSŰRŰSÉG hogy ne legyen pixeles a kép, és ne kelljen élsimítást használni. Én egy fotós Dell 4K 24" montort-t használok jelenleg, semmi dlss, ahol lehet játékban modokkal kiütöm a TAA-t, FXAA-t, Sharpening-et, csak így lesz tökéletes a kép. Egy kicsit még ezen is látszik a pixelesedés egyenes vonalaknál de már nem annyira borzalmas mint egy 80-105ppi-s monitor. Sajnos nem sok opció van pc-n jelenleg hidpi montort akar az ember.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Nem tudom miről beszélsz,meg milyen "ugyan már"?
Azt gondolom el tudom dönteni mit látok s saját monitoromon,meg itt még jó pár ember.Amúgy a DLSS minősége eleve játékfüggő és beállításfüggő nem lehet róla általánosságban beszélni.
A dlss 2.5.1 óta nem tartalmaz semilyen sharpeninget.
Mindenki saját maga döntse el mi tetszik mi nem.Szerencsés vagy hogy olyan erős kártyád van,hogy DLSS nélkül tudsz játszani.Én is örülnék,ha 1440-n ez menne 144Hz-n.
Én nem tapasztalok semmi extra bugot főleg nem homályt játék alatt.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Különösebben nem érdekel hogy van-e jelenleg a DLSS-ben élesítés, a fejlesztők így is ráteszik a képre. Én meg egy rakás anomáliát tapasztalok mozgásnál aminek nem kellene ott lennie... persze ezek pici apró dolgok, te nem biztos hogy fogod látni egy alacsony felbontású monitoron, vagy megszoktad, nem tűnik fel... tudod neked 4X részletesebb a kép... A DLSS-t emlegessük egy lapon a minőséggel, itt kezdődnek a gondok. Majd ha ott tartunk hogy milyen pixel szűrőt kellene a alkalmazni Gauss helyett hogy kiküszöböljük a moiré-t a textúráknál akkor beszélhetünk élességről meg képminőségről. Nincs erős kártyám, egy 2060-as volt, most igp-zek majd egy darabig. Majd ha lesz értelmes áron 4K-ra kártya a jelenlegi játékokra akkor beruházok. A régebbi címekre elég volt a 2060 is 4K felbontáson optimalizlát beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én nem látom,hogy a minőséggel emlegettem volna egy lapon vagy a natív helyett jobbnak mondtam volna.Érthetetlen számomra mit találtál abban a 2mondatban.
Annyit írtam,hogy sokat fejlődött és nem találkozom homállyal.
A DLSS egy kényszermegoldás ami a mai játékoptimalizáció és hardverárak mellett felértékelődött.
Ezt ne nekem mond,hanem a játékfejlesztőknek .Nincs hozzá közöm sem ráhatásom,ha lenne nem jönne ki így egy Last of Us.
Gondolj bele,hogy egy játék ott tart hogy nem képes a kiadás napján textúra szinteket kezelni.
Amit te elvársz a mai játékoptimalizációs szintet látva sajnos szerintem Fantázia.60-70 % os állapotban jönnek ki A kategóriás címek sajnos.
Igen ,az én monitorom sima gamer,nem stúdió,de azért a gamerek többségének ilyen van.[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Igen így van, sajnos a bánya, betett a pc piacnak rendesen, most jön a lejtő a hardvergyártóknak, amikor majd senkinek sem kellenek a túlárazott szarjaik, kellene már jelentős előrelépés raszter teljesítményben, meg azért optimalizálni se ártana. Control-ban és a CP2077-be használtam én is DLSS-t de csak szükségből, előbbit RT-vel végig is vittem. Mindkép játékban kikapcsolható moddal a TAA. Kikapcsolva látod igazán milyen brutálisan részletes textúrák vannak mindenhol mindkét játékban, Abban igazad van hogy kicsit más szemmel nézem(3D rendereléssel foglalkozok 10 éve). De azért kár látni hogy mennyire lerontják a képet minden post process dologgal amit én ha tudok kikapcsolok és ámulok h is nézhetne ki...10 perc munkával.
[ Szerkesztve ]
-
X2N
őstag
Én csak azt szeretném tudni hogy mire megy el a pénz meg az idő ha ilyen állapotban jönnek ki a játékok? Lehet szidni a CP2077-t de ott a fejlesztőknek voltak legalább ambícióik nem csak a kiadó gyártatott le velük egy soron következő szalagjátékot mint a ubisoft, vagy EA játékok esetében amire már a letötést is sajnálom, CP2077-nél látszott hogy valahol félúton teljesen kisiklott a projekt és helyre kellett rakni, meg eleve túlvállalták magukat. Sajnos nagyon nem jó irányba halad ez a játékipar.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Teljes mértékben egyetértek veled.
Állítólag ( volt sok sztori ott amúgy ) a kiadó miatt halt be az is mert belement egy rakat pénz és minél előbb akarták hogy visszajöjjön. Ha megnézed a mai játékokat és hardvereket Pc-n egy dolog számít a legkevésébé, a vásárlók elégedettsége.
A cégek negyedévről negyedévre akarnak megfelelni a befektetőknek és a tőzsdének a -kiadókat is ide értem - ennyi számít kb. Néha jön egy ambiciózus játék stúdió, mint a Ninja Theory vagy a CD PROJEKT RED akiket aztán vagy bekebeleznek vagy megtörnek és folyik minden tovább."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
hahakocka
senior tag
Befektetők számítanak csak, zöld jelzés, piros jelzés. Ha 2020 ban 30 milliárd nyereség volt 2021 bven 40 kell ha nincs meg leépítés ez van nagyban kicsiben minden hol sajnos.... Minél nagyobb tőke, nyereség, nem baj ha az ükunokák is ellesznek már rég a zsével..... Ennek más sok ember látja a kárát az átlagemberek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[RX 7600 & RTX 4060 Ti tested in 3DMark]
tehát nagyjából a 4050 Ti 8 GB verzióval lesz pariban. a 7600. Akkor 200 dollárnál drágább nem igen lehet .[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
laposonly11
senior tag
Mivel a vásárlók azt veszik ami van, ha nincs az ami kellene, akkor sem verődnek bandákba és mennek ki sztrájkolni, ergo a nagyvállalatok mondják meg, miből válogathatsz. De még ha ezrével írkálnak a portálokon, hogy mit hogyan kéne jobban csinálni a gyártóknak, akkor is az utóbbi pont érvényesül.
Ordo est anima rerum.
-
félisten
4050 multimédia kártyának/ alkalmi játékera első osztályú lesz,50 K körül. Főleg ha AV1 is menni fog neki. Szerintem 75W, sima PCIE csatival el fog menni ami egy olyan dolog amire nagyon sokan várunk .
Végre egy méltó utód mediában az 1030 nak és játékban 1650-nek. Ezzel egy NUC aztán kalap kabát a 3 GB-4Gb verzió projektor mellé bőven szuper a 6 GB meg alkalmi játékra is.[ Szerkesztve ]
-
félisten
A 6600 -200 dollár alatt megy a 6650 XT is 230$ körül megy . nem lesz hasznuk az új genen szinte semmi már, és a boltokban fullon kapható még az RDNA 2.nem tudom miért venne bárki 7000 sorozatot, mit tud felmutatni az RDNA2 ellen.
Aza helyzet hogy AMD legnagyobb konkurenciája jelenleg saját maga az RDNA2 vel.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
hahakocka
senior tag
Ja de ha lesz 7700-7800xt ami elvileg 6800xt-6950 sávba megy megint probléma lesz hisz a saját 6800-6900xt k már most jó árban vannak. De a fogyasztás azért dönteni fog 400W os kari vs 200w.
4070ti ellen a 20gb vrammal azért ott van a 7900xt konkurens ugyanez a difi a 4080 vs xtx. RT ben jobb NV raszterben meg ramban AMD. Ki mit akar ennyi.
4K ra jobb szerintem a sok vram pl jövőtállóbb a textúra éhes optimalizálatlan szutykok esetén amik jönnek ki mostanság. -
nagyúr
válasz hahakocka #41090 üzenetére
Jah, nem fogalmaztam egyételműen, a saját csúcskategóriájukra gondoltam, nem az abszolútra. Szóval a 7900-as alatt nincs semmilyük. Ami majd lesz, az majd lesz, de most nincs.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
PuMbA
titán
Közben rájöttem, hogy a 4060 Ti és az AMD 7600 között perfektül össze lehet majd hasonlítani az NVIDIA nagy L2 cache vs AMD Infinity cache megoldást a gyakorlatban, ugyanis mindkért kártya 288Gb/s memória sávszélességgel várható és mindkét kártyánál 32MB a cache méret. Arról ne is beszéljünk, hogy csak itt lesz mindkét fél monolitikos felépítésű Pár nap és kiderül.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Ugye van nekünk Hardware Unboxed-es RTX3060 8GB 128bit vs 12GB 192bit tesztünk. Vannak olyan játékok, ahol egyenlő sebességet hoz a két kártya és van, ahol 30% a különbség amiatt, hogy tisztán memória sávszélesség limit van. Ezeknél a játékoknál kell összehasonlítani a két kártya sebességét és voálá
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
válasz hahakocka #41095 üzenetére
Nem kell bevenni. A 3060 teszt alapján elég ismerni azokat a játékokat, ahol a legkritikusabb a memória sávszélesség, tehát a legnagyobb volt a különbség a két kártya között és ezekben kell megnézni a 4060 Ti vs 7600 sebességkülönbségét Akkor kiderül, hogy mennyit ér a körülbelül kétszer nagyobb sávszélességű Infinity cache.
[ Szerkesztve ]
-
PuMbA
titán
Cyberpunk 2077 May Receive Support for NVIDIA’s Neural Radiance Cache Tech
"NRC can speed up path tracing by using Tensor Cores to predict radiance in the scenes, thus allowing most of the rays to be terminated early and saving performance."
A Cyberpunk 2077 az NVIDIA próbajátéka
[ Szerkesztve ]
-
huskydog17
addikt
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
félisten
[Cyberpunk 2077 RT Overdrive Mode Tested + GIVEAWAY!]
Az egyik legjobb YT tesztoldal szerintem."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest