Hirdetés
- Vége a dalnak: leállt az iPhone Air gyártása
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Miért fárad gyorsabban az iPhone akku, mint az androidos?
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Steel nomádnál ahány pont annyi fps kb az a 6000ont 60fps az egy 5070ti kb asztaliban
relatív teljesítményre ezt kell nézni nem egy régi time spy-t*

*persze a tiptopnak nagy előnye a 15"-os kijelző ami inkább 1080p felbontáshoz van csak az akhilleuszi sarok a gyenge proci lesz 9800x3d szintű proci kellene mellé hogy 1080p-ben jól működjön a kémia így enyhén vissza fogja
itt nem tudom de a lista legalja után -10fps-el megtalálhatóak ezek az energia takarékszutykok:

computerbase játék tesztje engem nem győzött meg mert valami gagyi 720p teszt de végül is látható az fps-en nem egy kategória az asztalival még így sem
számomra nagyon újdonságként hatott hogy kihozzák az intelt győztesnek játékok terén
ez érdekes meglepetés amikor legtöbbször 40-50-60fps-el is elstartol az amd tőle
érdekes

Maradjunk annyiban hogy lényegében a fizikát ne csapjuk már be ha kell a teljesítmény akkor fele annyit fog teljesíteni mivel fele annyi 150W a 300W helyett bár minek a 600W azt se értem ha az alkalmazás, programozás eldöntheti az egész dolgot íme pár példa ha nincs szükség a teljesítményre persze remasterelt régi játék nulla gép igénnyel:

Szerintem a mindenkinek legyen jó miatt vannak problémák hogy annak is jól fusson akinek 10éves gépe van legalább alacsonyabb beállításokkal és a laptoposokra is gondoljon a programozó csak akkor hova szaladunk 600W-ig mert kihasználatlan marad egész
-
Hát nem tudom engem frusztrál azért,hogy ilyen minőségi bakik előfordulhatnak az Nvidiánál.
Ez azért eléggé tragikus volt.Én biztos ki lennék akadva ha hiányzo ROP lenne a drága kártyámon.
Simán lehetett volna amúgy ez kíváló, amiért az ember megbocsátaná ezt a sok hibát, pl ha egy lépcsővel lejjebb teszik a kártyáikat .
5070Ti =5070 lett volna és így tovább árban is teljesítményben is.
De az AMD azt szerintem nem élte volna túl.A BW nekem nem tűnik betervezett generációnak ezzel az architektel, amit most nyújt szerintem ilyen öröm bodottá nyerünk egy évet mert az AMD még most is az Ada-val van versenyben lassan 3 év után kicsit tuningolunk engedünk pár dollárt..
Előkészülnek szerintem az ARM 64 bites támogatásra és az MCM érkezésére. Lehet ez van a 32 bites dolgok kivezetése mögött is. Kíváncsian várom mit fognak tudni a kártyák egy Nvidia CPU és alaplap-Nforce chipset mellett.
Állítólag az Intel PowerVia a ideális a csomagolások hatékony kilalakítására és a kisméretű Chiplet dizájnok összekapcsolására lehet ez miatt álltak rá most az Intelre érdeklődés szintjén gyártásban. [link] -
Sundesz
addikt
Az RDNA 4 elég nagy előrelépés, ha neked a Cyberpunk a legfontosabb, akkor nyilvánt azt veszed, ami ott a legjobb. Ha valaki COD-ozik, akkor meg veszi 9070 XT-t, mert abban az 5080-at is lenyomja. Az FSR4 is igen kellemes lett. A 9070 pl. tök jó kártya lenne, ha 450-500 USD lenne. Perf/Watt-ban most ez a legjobb gyakorlatilag.
Az érme másik oldala, hogy bármennyire is szimpatikus a 9070 sorozat, az NV feature-okről nehéz lemondani, ha egyszer rászoktál. Viszont az Nvidia meg most leköpte a játékosokat de nagyon csúnyán, röhej az RTX 50 széria első 1 hónapja árban és készletben is.
-
Igen egyértelmű ezen nem is lehet vitatkozni,amit írsz,de gyakorlatilag az van, hogy felhúzták a középkategóriát magasabb árszintre , mert abban van a sok pénz..
Azért lépte meg a BW-t az Nvidia, mert megtehette.
Az 5090 is szerintem igazából egy presztizs kártya , még vissza is fogták magukat.... meg az is bennem van hogy tart attól, hogy 10-15 % alá esnek a a pirosak és ellenük is elindul a monopólium vizsgálat , mint az Apple ellen.
Mondjuk ez nem mentség arra, miyen szar körítést tettek mellé, hogy leégnek a kártyák és milyen az új driver. .
Tényleg azt gondolom, hogy ez egy forgatókönyv alapján történik minden amit a két cég megbeszélt és most mi egy moziban ülünk és nézzük az előadást...Én nem veszem meg akkor sem 12 GB tal az 5070 kártyát, és tökre megértem hogy mások úgy döntenek hogy inkább a 9070XT vagy egyik sem. Én attól sem vagyok elhasalva.
500 dollár alá kellett volna érkeznie annak a kártyának, azok után amit nyilatkoztak a vezetőik hogy majd most jól megmutatják. 320-350-400 K ért adnak egy 4070 Ti Super-t amit évek óta megvehetek az Nvidiánál ennyiért. Köszi, lehet ennek örvendezni... Az Nvidia tette jóvá most ezt a két kártyát a szar BW vel, nem az AMD ..
Én jó Nvidia kártyát szeretnék végre kapni, és ez miatt kötök bele az 5070 be... -
Jacek
veterán
Jaj a majomember, latom nem ment at a mondando de mar megszoktam a zoldszemcsiseknel.
Probald ertelmezni a mondandot " syntetic benc ami nyers erot mutat, ez jatekokban nem koszon vissza bizonyos okok miatt, ki penzeli, milyen szemcsis a fejleszto stb" na megvan?
Fejlesztok reszerol teljesen ok hogy nv-re fejlesztenek mivel akkora a reszesedesuk azzal lefedik a piac 90%-at. Term3szetes hogy addig butitjak a jatekokat higy fusson 12Gb kartyan ultran , mivel pistike haborogna hogy a 300e forintos 4070s/5070- en alapbol bereccsenne, neha ez nem jon ossze akkor derul ki jogy hugfos
comprende? -
Quadgame94
őstag
Tehát az hogy 30 százalékkal lassabb raszterben az nem számít mert van egy játák amiben jobb
Mondjuk amilyen időszakról beszélek a CP játszatatlan volt még. Drágábban venni egy gyengébb kártyát
Na ezért felesleges törnie magát az AMD-nek. Tök mindegy mitcsinál és mennyiért. -
adr0001
aktív tag
Az rtx 5090 teszt embargó feloldásáda után 1 héttel jött az update. Valamint 1 azaz egy nappal az 5080 előtt.
Tehát egyiket tesztelje high-on, a másikat meg ultrán? Sőt, visszamenőleg minden mást is, ultrán.Csúnyát mondtak djágaszágra és most abcúg HUB?
Kezedem úgy érezni, itt néha az ad kikezdhetetlen szakmai kompetenciát az egyéni hozzászólónak ha a 360p-t nem FSR-rel van módja upscale-elni, hanem a mighty, one-and-only DLSS-sel.
LOL
-
4264adam
veterán
És itt is
: Megy az minden játékon : [link]
1 hete használom az Assassin Mirage TM-el
1: A játék mappájában felül írod az Nvidia dlss fájlokat amiből 3db van.
2: Az Nvidia profiler-t és XML azonos mappába csomagolod ki példáúl az asztalodon
3: Megnyitod az Nvidia Profiler-t és ha jól töltötted le és XML is van a mappába el tud indulni
4: A DLSS-nél kikeresed "DLSS 3.1.1+ FORCE DLSS PRESET" lenyitod a fület és a J-t választod ki
5: Jobb felső sarokban apply -
Csokifalo
senior tag
"ráadásul ezeket megkapják a korábbi szériák is, ez remek."
Ha meg nem kapnánk meg, akkor meg jönne a rinya ( jogosan ), hogy nem azért adtunk ki százezreket, hogy aztán csak kizárólagos legyen az 50xx nek...más kérdés, hogy ezzel maguknak tesztek be, sokan maradnak 40xx-en de ez meg ne nekünk fájjon
Azt meg mindenki eldönti akar-e egyet ugrani, nyilván a 30xx vagy a 20xx széria ebből a szempontból most nagyobbat profitál. De ez olyan hogy valaki évente vesz mobilt pár apró hülyeség miatt, aki meg tudatosabb vásárló, az meg 3-4 évente, mert akkor van látszatja is, még ha nem is tudja eladni csak apróért a régit nem gond, mert leosztható 4 évre, és van látszatja miért cserélte le -
igen ez kötelező minimum sem éri el. . Én azt azért 25 % ban gondolom de ez tényleg szubjektív,de az alatt egy super refresh vagy ilyesmi 10 % alatt az sem, ugye a 3060 ti és a 7800XT jó példa erre. Mondjuk tényleg csak egy órajel sávszél alapján felállított sorrend amiben az IPC-t- ha van- nem kalkulálják bele.
-
Jacek
veterán
Alapvetoen ha valami jobb RTX-ed van felesleges valtani.
Megkapsz mindent csak a 3 +framet nem, na bumm...
Ha! Ha! rasterban nem lepnelore erdemlegesen akkor max 1000 vagy 2000 szeriarol erdemea valtani vagy kicsi 3000-rol.
Sokat fog szamitani hogy a 60/ti mit hoz, plusz mennyire tolja le a gatyat az 5070-re ha megveri a 9070xt kicsit olcsobban..
Kicsit ertetlenul allok a belengetett 5070 aron az hiba volt szerintem.
Ugye sok a ha
-
AsakuraDave
őstag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem a hardver miatt lassú, hanem a DXR miatt. Ezt hardverrel nem oldod meg, mert a limitáció az API-ban keletkezik. A hardver nagyrészt malmozik, mert nem lehet jól optimalizálni rá a bejárást. Egyszerűen látják a fejlesztők, hogy nem fut jól, de mivel zárt a specifikáció, így nem tudják, hogy hol keletkezik a limit. Nem látják. Következésképpen javítani sem tudják.
Látványos egyébként az új Star Warsban, hogy amelyik RT effekt compute shader bejárással van megoldva, az nagyon-nagyon gyors. Egyedül az a nagyon lassú, ami fixfunkciós bejárást használ, vagyis hozzányúl a hardveres részegységhez, és nem az ALU-kon fut ez a részfeladat. És logikus lenne azt várni, hogy az extra hardverelem miatt majd gyorsabb lesz, de pont az extra hardverelem miatt nem látják, hogy hol vannak a kódban a limitek, és ha azt nem látják, akkor nem tudják hol kell optimalizálni, hogy gyorsabban fusson. De ahol ezt meg tudják tenni, lásd a compute shader bejárást a többi RT effekten, ott nagyon is gyors a működés, mert nem feketedoboz-szerű a kód. Látják, hogy hol a limit, látják mit kell javítani, és javítják is.
Ezért írom egy ideje, hogy hiába várjátok az új hardvereket, a limitek a kódban vannak, a feketedoboz jellegű működésbe rejtve. Azt gyorsabb hardver nem oldja meg.
-
BF5-ben RT-vel TitanRTX alatt van kicsivel. Az meg RTX2080 inkább de ez csak a nyesett titanv, a ceo vagy a még nagyobb tesla sokkal jobban ment a nagy ram busz miatt.
https://www.3dcenter.org/news/raytracing-battlefield-v-laeuft-mit-guten-frameraten-auch-auf-der-titan-v
Azzal van a gond hogy nvidia nem optimalizálta mert kifutott termék, ennek megfelelően nem is nyújtott kiszámítható teljesítményt minden RT támogatott játékban de amúgy raszterben mai napig szépen domborít.
Nekem csak a bányász verziója volt (CMP100) Cyberpunk Path tracing futott rajta 12fps-el de ott a pcie1x sávszél fogta meg (mocsdadék nvidia falcon szinten tiltotta le, semmi esélyem nem volt visszaállítani).
Nyers erőben nem volt rá panasz. Superposition 1080p extreme, ablakos módban futott csak mivel crashelt teljes képernyőn. Ezen tesztnek nem kellett pcie sávszél, de aminek kellett ott ilyen 10-20fps volt sajnos.

Volta elég erős lett volna asztalinak.
Most is hiányolom azt hogy HBM legyen a top kártyákon, nekem a 3090, 4090-es sem teljes értékű azaz jobb lenne egy rendes totál top kártyát kiadni nem ilyen nyesetteket. Bár tudom marketing, nincs ellenfél így nem is kell nagyon erőlködniük. -
Én azt gondolom, ha AMD a piacszerzés miatt akart volna már az RDNA2 és 3 esetén is alkalmazhatott volna sokkal agreszívabb alárazást. Nem tették. Naívnak gondolom azt a gondolatmenetet, hogy a gyártás miatt adják ennyiért most a kártyáikat.
Ha meg olcsóbban-kisebb GPU-t tudnak gyártani az igaz az Nvidiára is.- TSMC... jelenleg több helyen olcsóbban adják az Ada-t mint az RDNA3 párját.PuMbA: +1 ezt írtam én is pont.
És RT ben az 5000 is fog előrelépni, ebben biztos vagyok. -
huskydog17
addikt
Számomra azért a legjobb 4070-es az XLR8, mert az a legcsendesebb dual slot design, olyan csendes, sőt csendesebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla, de a PNY ésszel csinálta, nem vitték túlzásba. Az XLR8 és a Ventus 3X a tökéletes példák arra, hogy 200 watthoz nem kell 3 slotos hűtés, hanem egy normálisan összerakott dual slot bőven jó és úgyis néma marad a kártya terhelés alatt a tökéletesre csiszolt ventiprofil miatt. Ja és emellett mindössze 850 grammot nyom, azaz sokkal könnyebb, mint a legtöbb 3 slotos tégla hűtő. Ennél már csak a Ventus 3X könnyebb pár grammal.
A kérdésedre nyilván nem tudom a választ, azt majd az idő eldönti, ahhoz először kell egy kész termék.
Szerintem idén nem lesz, ugyanis év vége felé várható az első RTX 50-es kártya, és kizártnak tartom, hogy rögtön launchnál lesz KINGPIN design, hiszen kell idő, míg minden tesztelés és hitelesítés meglesz. -
S_x96x_S
addikt
de vajon a mobil RTX 5090 meghaladja-e a desktop RTX 4090 sebességét?
mobil RTX 4090: Pixel Rate 189.8 GPixel/s ( Theoretical Performance )
desktop RTX 4090: Pixel Rate 443.5 GPixel/s ( Theoretical Performance )Relative Performance:
mobil RTX 4090: 100%
desktop RTX 4090: 186%
( via https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-4090-mobile.c3949 ) -
yarsley
aktív tag
Techpowerup szerint a 4090 70% erősebb mint a 4070 super, szóval ha az 5070 megugorja ezt a szintet az kb hasonló lenne mint mikor a 8800GS kijött.
Ezzel szemben a pletykák egy szolid 20-25-30% közötti gyorsulásról beszélnek. Ha mákunk van 5080 el is éri a 4090 szintet de valőszínübb hogy inkább alatta lesz kicsivel. Árban az 1200 sokkal valószínűbb mint a 1000-1100 -
-
-
A 7800XT még azért nincs megfogva ezzel teljesen az ugye 499$ 16 GB Vrammal,de ez cserébe kicsit gyorsabb lesz RT ben valószínűleg lényegesen.
A 4070 TI Super közel 4080 teljesítmény lesz,ugyan annyi Vrammal,de azért még mindíg meredek árazások ha a nevezéket nézem, egy 4070 Ti ért 800 dollárt elkérni.
Ha a teljesítményt akkor viszont pár évig( következő genig biztos) eléggé rendben van. -
Quadgame94
őstag
Miért lenne "rendben" ha drágább lenne?
A 700 USD MSRP a legroszabb döntés lenne. Lassabb a Ti-nal és alig kerülne kevesebbe, miközben a 7900 XT már 20-25 százalékkal lenne gyorsabb és szinte azonos áron mennének. Ki venne Supert? A tesztekben nagyon lehúznák.
Megy annyival többet mint a sima 4070Ti,hogy elkérjen érte annyit az nv.
Vagyis +15% teljesítményért +15% felár? Hülyének is megéri

-
Na igen de azt azért érdemes nézni, hogy már az új generációs kártyákban is az AMD annyit ad el közel mint Nvidia. Azaz némi konkurencia harc jelen van, nem magukkal versenyeznek jelenleg csak.
A 4080 S pedig a pletykák szerint nem lesz igazán nagy előrelépés.
Szerintem a 4070 super átveszi a 4070 Ti posztját és árát de annál némileg gyorsabb lesz A 4070 Ti super lesz kérdőjel mert az meg szerintem a mostani 4080 hoz lesz közel, de az is egy új SKU, amilyen még nem volt. Tehát a 3 ból 2 igazából új helyre és néven jön.
Az árazás attól függ mennyire tartja komolynak az AMD piacszerzését most Nvidia. -
FLATRONW
őstag
Tényleg meg lehet köszönni az NV-nek, hogy elkészítették a DLSS-t.
A felskálázásos korszak így is úgy is eljött volna.
Ezt már a konzolokon elkezdték, majd a Quantum Break is bepróbálkozott egy saját megoldással.
DLSS nélkül most is itt tartanánk, csak ilyen szart sem érő megoldásokat használhatnánk.
-
A 7900XTX és 7900XT miatt valamint hozza AMD Európába is hivatalosan a GRE-t ,ami kb a 4070 Super-rel lesz egyensúlyban.
Ezzel a lépéssel meglesz a7900GRE valamint a 7900XT, de a7900XTX nem igazán tűnik rosszabb vételnek a 4080 superrel szemben.raymond:
Értem ezt, de mint írtam az AD 103 fullos sem lesz egyértelműen jobb a 7900XTX helyett. főleg nem úgy, ha amúgy drágább.
Tehát nem az AD102 selejtjének professzionális felhasználásra való jogosultságát kérdőjelezem meg , hanem azt hogy a 4080 Supernek az AD103 max felhasználásával van e értelme ,mert nem változtat semmit sem az az 5% plusz teljesítmény a 7900XTX hez nézett viszonyán, főleg ha esetleg még drágább is lesz. -
Nincs több AD102 re épülő Geforce kártya ,csak a 4090. A 4090 féle AD102 és az AD103 max verzió között is 60% van hardeveresen ami bőven ad lehetőséget még leeső SKU gyártásra.( ahogy írta Cifu ez az RTX 5000)
Ha jönne egy AD102 re épülő geforce 13000 maggal az is kb 15% kal gyorsabb lenne mint egy 4080.
Cifu:
Én ezt értem,de így meg értelmetlen kiadniuk a fullos AD103 -at " super néven" mert nem jelent érdemi előrelépést a 4080 hez nézve.
Ha csak MSRP-t nézem, akkor 4080 helyett a 7900XTX szerintem jobb vétel.
Igaz előfordul 4080 1000 dollár alatt de nem jellemző míg a 7900XTX folyamatos áresésben van a megjelenése óta. Ezért kellene kihozniuk 1200 dolláros áron egy 4080 Ti-t ami AD102 re épül és legalább 15 % kal gyorsabb mint a 4080.
Szerintem nagyon is konkurencia az AMD a 7900XTX kártyákkal és egyre olcsóbban beszerezhető. Ha Nvidia el akarja engedni a gaming vonalat akkor megértem ezta gondolkodást ,de amúgy 4070 Ti helyett az 7900XT( +10% ,+ megfelelő Vram) és a 4080 helyett a 7900XTX nagyon is valós, olcsóbb alternatíva.
Az elsőt megfelelően kiváltja majd a 4070 Ti super 16 GB vrammal,meg a 4070 super is jó lesz hiába 12 GB Vram, vagy bármi is lesz a neve de a 7900XTX viszont továbbra is olcsóbb és sok szempontból jobb alternatíva marad a fenti forgatókönyben, értelmetlen így a Super.
Én nem vagyok benne biztos, hogy ez a 4080 Super amit Kopite bedobott valós dolog ezekkel a statokkal, ha csak nem váltja a 4080 kártyát és lesz olcsóbbb ( 999$) és jön fölé egy 4080 Ti. -
na jó de a 4080 épülhetne AD102 re, akkor közelebb lenne a 4090 hez. Így ez max 5 % lesz a mostani 4080 hoz képesta 4090 meg 25-30 % kal fölötte fog állni Nekem ez így valahogy nem kerek, ha csak tényleg nem jön egy 4080 Ti is.
A 4070 az elég combos lesz , ( RTX 3090-7900GRE) ) a 4070 Ti meg így simán 7900XT lesz, sőt. -
S_x96x_S
addikt
> az FSR jelenleg haszontalan
néha azért jól jön,
főleg akkor, hogyha egy régebbi pl. nVidia(Maxwell)-es architektúrát fel kell turbózni.“Starfield on a budget” – No Man’s Sky for Nintendo Switch tested with AMD FSR 2.0 support
https://videocardz.com/newz/starfield-on-a-budget-no-mans-sky-for-nintendo-switch-tested-with-amd-fsr-2-0-support
"""
Egy BloomingTails által készített videó szerint a No Man’s Sky frissített változata észrevehetően tisztább megjelenéssel bír, csökkentett élsimítással és vizuálisan vonzóbb kijelzéssel. A mellékelt képernyőképek világosan mutatják, hogy a 3D objektumok most élesebben jelennek meg, és a háttérvilágításban is láthatóak javulások, mely kevesebb csillámzást mutat.A frissítés előtt a No Man’s Sky stabilitási problémákkal küzdött, gyakran összeomlást okozva, amikor sűrűn lakott bolygókat fedeztek fel, melyek növényzettel és állatvilággal voltak teli. Bár elképzelhető, hogy néhány optimalizálást végeztek a körülbelül 15 FPS körüli átlagos képkockasebesség javítása érdekében ezekben a helyzetekben, a FSR 2.0-val frissített változat nem csak jobban néz ki, hanem jobban is teljesít, az FPS átlagosan 19-20 FPS körül mozog. Sajnálatos módon a játék még mindig alkalmanként összeomlik, ami azt jelzi, hogy a fejlesztőknek további figyelmet kell fordítaniuk rá."
""" -
-
gV
őstag
ez, hogy történhetett? 120e Ft a 7600? [link] és erre 125e Ft a 4060 [link]
(+ 105e Ft-tól a 3060 [link] 140e Ft-tól a 3060 Ti [link] ) sajna azt kell mondanom, de boltból a 4060 a legjobb ezek közül.DF:
Nvidia GeForce RTX 4060 Review vs RTX 3060 vs... PlayStation 5? - YouTube -
Devid_81
félisten
Valoszinuleg az eladasokkal van a baj es a vilaggazdasaggal..
Eleg sok embernek a szamlafizetes+folyamatosan emelkedo kolcsonokbe is beletorik a bicskaja, pont nem erdekli mar Oket hogy az RTX 4xxx vagy RX 7xxx mennyire jo vagy sem.Talan lehet ez pozitiv is a usereknek, 3 evig a jelen generacio lesz csak igy a fejlesztes (varhatoan) tovabb kitart a jelen szeriara.
-
laposonly11
senior tag
Pontosan, az Nvidia kiskanállal mérte a Vramot, Laptopot vettem, RXT 3060 al, abba csak 6GB
Vramot sikerült legyártaniuk, csak szívok vele a játékokban, gyakran 1080p hez sem elég, a fent említett játékoknál, de pl. a Resident Evil sorozat 2,3,4 remake, 7 és 8 részekben is ha mindent ultrára állítasz + Ray Tracing, akkor mimimum 12GB kell oda 1080p ben, 2K, 4K ról nem is beszélve, pedig a RTX 3060 bírja a 2K-t!
Ilyet sem láttatok még szerintem, a mobil RTX 3060, technikailag jobb mint az asztali, csak a 6GB Vrammal herélték ki szegény kártyát.

Forrás: [link] -
4050 multimédia kártyának/ alkalmi játékera első osztályú lesz,50 K körül. Főleg ha AV1 is menni fog neki. Szerintem 75W, sima PCIE csatival el fog menni ami egy olyan dolog amire nagyon sokan várunk .
Végre egy méltó utód mediában az 1030 nak és játékban 1650-nek. Ezzel egy NUC aztán kalap kabát a 3 GB-4Gb verzió projektor mellé bőven szuper a 6 GB meg alkalmi játékra is. -
Yutani
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- EVGA GeForce RTX 3080 FTW3 ULTRA GAMING 10GB GDDR6X (10G-P5-3897-KR) Videokártya
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- PowerColor HellHound AMD Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6
- EVGA GeForce RTX 3080 Ti FTW3 ULTRA GAMING 12GB - Garancia
- RTX 5000-ES SZÉRIA ÚJONNAN GARANCIÁLIS ELADÓ TERMÉKEK! 5050, 5060, 5070, 5080, 5090.
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing - Xiaomi 14T Pro Titan Gray Vékony, prémium kivitel, nagy kijelző 12/512
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alpine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2978
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

De nem tudom ki az aki még mindig bedől es akar egy percet is szentel ezeknek a kamu marketing diagramoknak(legyen az bárkié AMD,nvidia, Intel stb)

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vramot sikerült legyártaniuk, csak szívok vele a játékokban, gyakran 1080p hez sem elég, a fent említett játékoknál, de pl. a Resident Evil sorozat 2,3,4 remake, 7 és 8 részekben is ha mindent ultrára állítasz + Ray Tracing, akkor mimimum 12GB kell oda 1080p ben, 2K, 4K ról nem is beszélve, pedig a RTX 3060 bírja a 2K-t!