- Huawei Mate 40 Pro - a csúcson kell abbahagyni?
- iPhone topik
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Apple iPhone 11 - népalma
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android szakmai topik
- Most épp a Red Magic 10 Pro+ ült az AnTuTu trónjára
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
Országtól függ, 24%-os ÁFA mellett kb. annyi igen. Miközben Németországban 6800 XT-t már 600 EUR-ért lehet venni (kb. 625 az előbbi ÁFÁ-val). Már vagy fél éve a piaci realitás, hogy az NVIDIA ugyanazt a teljesítményt eggyel magasabb árkategóriában tudja eladni. Ez van, ha nincs verseny...
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Kb. annyival lehet lassabb, igen, viszont ugyanannyiba kerül, legalábbis Németországban. Egy kategóriányi differencia.
A raytracing az egy dolog, a másik meg az, hogy a Radeon igényel némi extra törődést, amit nem mindenkinek van kedve / ideje / tudása beleinvesztálni. A harmadik meg az, hogy az NVIDIA marketingje kategóriákkal van az AMD-é előtt."We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
nagyúr
Kissé belekeveredtünk a pénznemekbe A feltételezett 600 USD Németországban 670-680 EUR körül lesz, magyar ÁFÁ-val 720-730. Itthon persze extra sarc várható induláskor...
Nálam a legszarabb vétel továbbra is a 4070 Ti a 800 dolláros árával, de ezen nem indítunk háborút
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
En meg mindig szkeptikus vagyok Ami az $599-es arat illeti. Ez a helyzet a 3070Ti-vel most:
Es van meg ott rengeteg 650-700EUR kozott. En nem latom lehetsegesnek hogy szandekosan kinyirnak ezek eladhatosagat azzal hogy kihoznak egy gyorsabb kartyat 650-670 aron.
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Petykemano
veterán
válasz Raymond #40512 üzenetére
Máskor/korábban mindig az volt, hogy a régi termék ára jelentősen beesett a hivatalos msrp/bejelentéskori ára alá.
Miért kerülnek ezek a kártyák még mindig közel annyiba, mint a hivatalos megjelenéskori msrp?
- Mert már a megjelenéskori msrp is csúsztatás volt?
- Mert ezek a kártyák akkor készültek és kerültek leszállításra, amikor minden alkatrésznek az egekben volt a beszerzési és szállítási költsége és hiába lenne ma már ugyanez olcsóbb, a veszteséget senki nem tudja bevállalni.
- Mert még mindig tényleg ennyibe kerül ezeknek a kártyáknak az előállítása és már mindenki lenullázta a profitját csak hogy szabaduljon tőle?Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
devast
addikt
válasz Petykemano #40513 üzenetére
B a helyzet.
Mert beragadt készletek. Ne legyenek kétségei senkinek, az nv már nagyon régóta nem gyártja a 3070-et, eladta minden raktárkészletét, szerintem már az aib-ok is eladták minden készletüket, amiket most boltba látsz azok nagyker/importőr raktárakba pihennek. Azért ilyen drágák, mert a kereskedő nem akar bukóval megszabadulni tőlük, és ezeket még akkor vette, amikor rohadt drágák voltak. Ergo ha nincs már készlet se chip-ből, se kártyából az aib-oknál, akkor jöhet az új széria. Kereskedők meg telibe vannak sz*rva. -
nagyúr
válasz Raymond #40512 üzenetére
Szerintem még nincs végleges ár, az 599 max. ilyen munkahipotézis lehet az NVIDIA-nál is. Viszont túl sok lehetőség nincs:
- 700-ért bukta a 4070 Ti-vel szemben
- 650 határeset, az már lehet jó
- 600-ért meg alávág a csatornában ragadt cuccoknakKevésbé kapzsi cég már kiszórta volna a beragadt készleteket egy 20-25%-os dotált árvágással, de hát tudjuk, hogy Jensen nem ezt a fajta kultúrát honosította meg
#40511Jacek: igen, az lesz az érdekes. Az egy dolog, hogy az átlagos teljesítményét kb. látjuk, de miután a backendje egyforma a 4070 Ti-vel, a lóerő meg sokkal kevesebb, lehetnek kilengések.
-
félisten
"Ha a GeForce RTX 4070 teljesítménye a 3070Ti és a 3080-10G között pontosan középre jön ki, akkor az ár/teljesítmény arány megegyezik a GeForce RTX 3070-éval (MSRP alapon számolva). Így (még egyszer): Hol van a generációs ugrás?" ( 3Dcenter.org)
ha így van akkor szerintem :
ha 20 % előrelépést szeretnék ár/ teljesítményben akkor 449-479$ ha 3080 sebességű akkor 499- 529$ lehetne az MSRP."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
nagyúr
Inkább a 3080 körül várható a teljesítménye - feltéve, hogy a unitszám- és az órajel-pletykák helyesek. Így az 599-es árral 10% javulást kapsz ár / teljesítményben, ami elég sovány - még akkor is, ha az elmúlt évnek "köszönhetően" 15-20% árkorrekciót beengedsz a képletbe.
-
KillerKollar
őstag
Valaki trollkodik az Nvidia Discord szerverével -
S_x96x_S
addikt
A gyorsabb memória és fejlettebb architektúra
nem mindig ellensúlyozza a VRAM hiányt ...
( TLOU = The Last of US - VRAM probléma )HardwareUnboxed:
"Lots of people also forget how VRAM issues work
A game using just under the VRAM capacity may run fine, but just over the capacity may cripple performance.
It doesn't take much to tip the needle. Could only be a small increase in requirementsIn the case of TLOU at 4K/Ultra, it seems that in our testing, 10GB cards are right on the edge and 12GB is fine.
Which isn't a particularly large increase on many of today's games that use 8-9 GB at 4K/Ultra already (but don't get destroyed for being badly optimized)So yes, TLOU may not look better than other games with lower hardware requirements. But those requirements may not actually be drastically lower.
It's just that with VRAM, once a threshold is exceeded, it's overWith TLOU it runs fine on 8GB cards using the high preset.
Where the devs need to put in work is improving medium textures for entry level cards with <8GB of VRAM (which look pretty bad)
"
"""
It's fine to claim that TLOU is "badly optimized" and has "serious issues" if you want to Certainly CPU perf and long shader compiling is bad
But what's clear is we aren't talking about 1 outlier when it comes to VRAM usage in the latest games. It's a trend and it will continue
There will come a point when you can't just excuse higher than the previous norm game hardware requirements as "bad optimization"
(This isn't the first time this has happened, last console generation switch there were lots of supposed terribly optimized games too)
It also doesn't help that every gamer no matter the hardware wants to immediately jump to ultra settings even if they don't have high end hardware.
Especially as most games scale well to high or medium settings and still look decent while running much better on mid-range GPUs
"Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
[Nvidia Titan A im Test]
Wtf..
Április 1 van már ?[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
pandras83
senior tag
válasz Pakmara #40527 üzenetére
mármint melyik TI-re?
3070/3070ti--->4mb L2 cache
4070--->36mb L2 cacheszerintem reális a 3080/3080ti közötti teljesítménytartomány. ha karcolgatná a 3080ti-t, az jobban enyhítené az ár okozta fájdalmat.
egy majd 5 éves msi 1070 quicksilvert tervezek cserélni 4070-re. inno3D 4070 3X OC a kiszemelt, már ha lesz ilyen, vagy msi ventus (remélhetőleg jobb lesz a ventus mint a 3000-es szériában) esetleg asus dual oc.
egyébként egy nagy német gamer pc nagykernél dolgozom Berlinben egy ideje és érdekes látni hogy mennyire nem mennek már az erősebb 8 gigás kártyák (3060ti/3070/3070ti). viszont a 4070ti meg mintha ingyen volna, úgy fogy. illetve néha meglódulnak az intel arc 770 FE 16 gb-os kártyák is, bár ott erős a gyanúm hogy sokan nem tudják mibe nyúlnak, csak wow kék a doboza wow 16gb vram...
Cyberfuck Patchrunner
-
pandras83
senior tag
-
Pakmara
őstag
válasz pandras83 #40530 üzenetére
Sztem a 4070 Ti a mérvadó nem a 3000 kartyák. A 4070 TI 799 USD, a 4070 599 USD. Ha TPU-ból indulok ki a 4070 TI teljesitményét 100%nak véve akkor a 3080 Ti 96% a 3080 az 85%, a félút legyen mondjuk 90%. Legyen nektek igazatok, de sztem nem fognak 4070Ti teljesítmény 90%-at odaadni 200 dollárral olcsóbban. Föleg az alapjan ha azt mondod, hogy még viszik is a TI-ket mint a cukrot.
-
félisten
válasz Pakmara #40529 üzenetére
A 4070Ti nek 1440P ben 25 % körüli előnye van a 3080 FE hez raszterben
A TI nek 10% körüli előnye van az FE-hez nézve.
[link]
nehéz megmondani mi lesz, lehet a 3080 sem lesz meg..de azért az lenne a minimum.AMD sorozatban a 2. hetet viszi el eladásokban , emelkedő tendenciát mutat és
az új generációval is többet adnak el ( igaz egy bolt adatai alapján) mint Nvidiát.
Lassan árat kellene csökkenteniük ..[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Pakmara
őstag
Persze függ a tesztelt gamektől [link] .Nekem most sokkal jobb helyzetben levőnek tűnik a Nvidia mint az előző (RX 6000; NV 3000) szériánál. Csúcsra sokkal kevésbé van válasz. Perf/watt-ban az AMD igéretei ellenére sokkal jobb az NV. Az árak meg szarok, de mindenhol .
Ha úgy jön ki ahogy várjátok (3080 és 3080 Ti között) akkor 4070 TI-nél kell sztem árat vágni. Ha CB összehasonlítást vesszük akkor a 4070 85%-os 4070 TI teljesítménnyel van 3080 és a 3080 TI között fél úton. Cserébe a TI árának csak 75%-a.
-
félisten
-
nagyúr
A -100W fogyasztás természetesen jó, de nem is erről volt szó. A 10% teljesítmény a gyakorlatban kutyafüle, gsync mellett a legtöbb ember vakteszten nem tudná megmondani, hogy 54 vagy 60 FPS-t lát.
Persze értem, hogy azonos pénzért minél több teljesítmény a király, csak enyhén humoros, hogy egy szabad szemmel nem is látható teljesítménykülönbség billenti a kártyát a "bestbuy" és a "túlárazott szar" között"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
devast
addikt
-
félisten
Lehet kicsit össze vagyok zavarodva de mihez nézve írod a szabad szemmel nem látható előrelépést? 10 % + - hogy lenne elhanyagolható ?az egyik esetben 12 %kal gyorsabb a masikban 22 % ez szerinted mellékes?
.AMD nél 13 % van 4 K ban a 7900xt és xtx között.Mert szerintem nem mindegy egyáltalán,hogy 3070Ti vagy 3080 esetleg Ti lesz a teljesítménye.
Mert ez 3 forgatókönyv és természetesen 3 különböző áru kártya teljesítménye.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Szerintem a látható eredményt nézve teljesen elhanyagolható az egyszer 10%, igen. A 3070 Ti VS 3080 Ti már nem mindegy, de az nem is 10% - ill. a 3070 Ti szintje az egyáltalán nem is reális a leakelt specek alapján, nagyon meglepne, ha nem tudná a 3080-at, de inkább kicsit feljebb várom.
#40541 devast: érdemes lesz megvárni még a 60-as kártyákat is, mielőtt az egész genről ítéletet mondunk. A Turingnál az RT volt megjelölve "költségnövelő tényezőként", itt pedig a háború eredményeként bekövetkező extra infláció + áremelések - még nem látszik tisztán, mekkora áremelést reális "beengedni" ennek a címén.
[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Szerintem az ítéletet már most simán meg lehet hozni. Tudod, hogy a 4070 $600 lesz és kb 3080 szinten. Leakelve vannak a 4060 és 4060ti spec-ek, nem kell hozzá nagy tudás hogy sacc/kb be lehessen lőni a teljesítményét. Ugyanígy az ár sem annyira kérdéses. $600 alatt lesznek, $499 és $399 ha tippelnem kéne. De ha $449 és $349 lesz az sem nagy változás a megítélésben. Ezek már annyira meg vannak vágva minden oldalról, hogy igazából ilyen $250 meg $350 között lehetne rámondani, hogy ejj egész jó vételek, de ilyen meg nem lesz, így az ítélet ígyse úgyse változna.
-
S_x96x_S
addikt
mégegy review ..
STH: NVIDIA Jetson Orin Nano Developer Kit Launched for $499
https://www.servethehome.com/nvidia-jetson-orin-nano-developer-kit-launched-for-499-arm-ampere/
Mottó: "A verseny jó!"
-
félisten
válasz Raymond #40539 üzenetére
Én ezt néztem most 2 napja : [link] és már a második hét így.
Az is érdekes, hogy a sima 6800 kártyát a bányászat alatt nem lehetett kapni, pedig a legjobb RDNA2 kártya szerintem, most meg van.
Az is érdekes( vagy hát nem az ) hogy csökken hétről hétre az összeladás.[ Szerkesztve ]
-
devast
addikt
Azért nem érdemes szerintem mindfactory-t reprezentatív forrásnak használni. Az a legjobb AMD-s kapcsolatokkal rendelkező német retail bolt, jó áron és jó akciókkal kaphatók ott szinte mindig az amd termékei. Értsd: az eladásukba az AMD termékek erősen felülreprezentáltak. Ha német lennék én is ott vennék AMD-t. nvidia-t meg bárhol mert kb mindenhol ugyanannyi.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Palit RTX 2060 Super 8GB GDDR6 használt videókártya eladó garanciával!
- AMD RX 7900 XTX 24GB EKWB EK-Quantum Vector 2 D-RGB Nickel + Plexi Vizesblokkal Garancia!
- GIGABYTE RTX 2060 OC 6GB (GV-N2060WF2OC-6GD rev. 2.0)
- Sapphire Pulse AMD Radeon RX 6600 8GB használt videókártya eladó garanciával!
- nVidia Quadro RTX A4000 16Gb GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest