-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz Ren Hoek #19800 üzenetére
Ha felfutott a gyártás, el van adva drágán az első pár batch, kisöpörték a régi szériát a raktárakból, akkor vágnak 10-20%-ot.
Majd mindenki örömmel rakja kosárba, hogy kb reális áron kapja meg a kártyákat.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nejad
aktív tag
Szerintem idén itthon normális áron nem lesz cucc. Szeptember vége fele jön a kártya, ha lesz is azt a nagykerben dolgozók majd 20k+ ért árulják majd HA-n. Aztán ott tartunk, hogy itt a karácsony.
-
Drizzt
nagyúr
válasz bencefica13 #19791 üzenetére
Szerintem ott a 1080ti-n taa-t, 2080ti-n pedig dlaa-t futtatak. Igy nem lehet belole szinte semmire kovetkeztetni sebesseg szempontjabol. Azt akartak vele mutatni, hogy majd ketszeres sebesseggel tud valamivel talan jobb kepminoseget is adott helyzetben. De nekem ugy jott le, hogy nem apples to apples osszehasonlitas volt.
I am having fun staying poor.
-
Raymond
félisten
válasz -Solt- #19807 üzenetére
Ha a nemet arakat nezed az Amazon nem jo az olyan komponensekhez mint a grafikus kartyak. A specializalt eladok mindig olcsobbak, ezt a geizhals.de is mutatja. Amazonon meg akcioban is nagyon nehez jo aru grafikus kartyat kifogni.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
Ren Hoek
veterán
válasz #72042496 #19804 üzenetére
Mikor az 1070 megjelent én hüledeztem hogy 170-et nem vagyok hajlandó kiadni ezért, dugják fel (980 TI perf, ne feledjük), karácsony előtt aztán lement 140 körülre, az már jó volt...de az több hónap volt, és a bányászláz még nem indult be.
Jelenleg SOKKAL gázabba helyzet, és hiába van rá pénzem nem vagyok hajlandó erre egyszerűen. Nem ér annyit az 1080 Ti kategória és kész... 160-180 lenne a reális ár érte a 2070 kategóriában.
Azért van egy szint, ahol már eléri a tűréshatárt az ember.
-
nubreed
veterán
válasz keIdor #19813 üzenetére
Ennyiért ez ajándék.
(#19816) Ren Hoek:
+1Egyébként én is azt sejtem, amit már itt is többen leírtak, hogy a valós teljesítményugrás nagyon kevés lesz az előző gen. -hez képest, (jobb esetben talán 15-20%), de a felár az meg több mint 50%. WTF nVidia?!? És azoknak lett igaza, akik azt mondták, hogy mivel az AMD -nek még jó ideig semmi válasza nem lesz erre (ha egyáltalán lesz és nem szerveződik már fű alatt az RTG eladása mondjuk az Intelnek), az nVidiának olyan vastagon fog majd a tolla, ami csak a csövön kifér. Bejött.
Azon tünődöm egyébként, hogy az RTX egy köztes állomás és mondjuk jövőre kijönnek egy vadonatúj GTX sorozattal vagy akkor innentől kezdve ez az új mainstream játékos kártya?
[ Szerkesztve ]
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
nagyúr
válasz Ren Hoek #19800 üzenetére
Persze, csak ne keverjük a két kérdéskört.
a) (jelen előrejelzett) javulás az elmúlt 2.5 évben = lóf*sz. Egyébként ezzel nagyon befürödhet az NV, ha nem lesznek elég erősek a RT marketingjével. Ráadásul ha a 2060 "csak" GTX lesz, ott már végképp kérdés, mi lesz a selling point mondjuk az 1070-nel szemben.
b) Újan melyik kártyát érdemes megvenni azonos áron - nyilván az újabbat. Használtan megint más a helyzet.(#19796) Keldor papa: nem vitatva a leírtakat, annyit hozzátennék, hogy a DXR mellé muszáj volt most kihozni a lehető legerősebb cuccot.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Jack@l
veterán
válasz keIdor #19813 üzenetére
Úgy látszik ebből 5 darabot rendelt a bolt, mancika meg beszorozta az árréssel
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Rick3D
senior tag
válasz Dyingsoul #19793 üzenetére
Szerintem még egy jó darabig maradni fog az ára. Hivatalos tesztek megjelenése után pedig csak az dönt hogy mennyivel lesz gyorsabb.Ha betudják fogni az RTX feldolgozó egységeit hogy RTX OFF-ban is segítsék a gpu-t akkor lehet még masszív a gyorsulás de ha specifikusak azok az egységek akkor szopóroller coming. Ezt Abu jobban tudja én nem vagyok ekkora májer a témában. Viszont a hatalmas kezdőára nem fog annyit csökkeni pl beessen a 2080Ti - 2080 szintjére és még az is akár borsós de már emészthetőbb vóna Nekem ez a véleményem de az tuti hogy többet nem fogok gen váltás előtt eladni GPU-t ... Válthattam vissza 1080Ti-re (én szegény igaz ? ) Eladtam időben hogy jó pénzt kapjak érte és jöjjön a 2080 vagy 2080Ti preorder. Miközben igpuval kínlódtam ez idő alatt. 400k+ árat nem vette be a gyomrom. Úgyhogy 580 € vettem egy Giga Aorus Extremet ami feltehetőleg a héten ideér. Én nem várok tovább , neked is ezt tanácsolom.
-
Rick3D
senior tag
-
MaxxDamage
félisten
Lehet lesznek még itt meglepetések!
Majd ha kijönnek a tesztek, akkor többet tudunk majd és addig felesleges bármit is tenni...(sok értelme nincs) nincs valóság alapja a tévhitnek, állításnak...csupán csak képzelet marad.MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
BoWDaN
tag
válasz MaxxDamage #19829 üzenetére
Valaki tud valamit mikor jöhetnek a tesztek?
Sok ember aki már elő rendelt annál már szeptember végén ott lehet az rtx es kártya...PocoPhone F1; i7 8700K 4.4GHZ, 1080TI G1 Gaming, 16GB RAM 3200Mhz, 4TB HDD, 250GB SSD
-
törölt tag
válasz KAMELOT #19833 üzenetére
Bármikor visszamondható az előrendelés, gondolom, az elállás is megy ha csalódás lenne a kártya. (Én se rendelném elő, pár hónapot szerintem érdemes várni az új cuccokkal.)
Előkerült itt korábban - és én is úgy gondolom - hogy a Touring árak legalább addig maradnak, amíg lesz Pascal.
[ Szerkesztve ]
-
Spirit
őstag
Tudja valaki, hogy az Unreal Infiltrator demo tartalmaz ray tracinget? Mert igaz az előadás végéig nem volt szó a "hagyományos" sebességről, a végén elejtette, hogy ez a demo 78fps-el ment 4K-ban, de a vetítő miatt 60-nak látjuk. Egy fél mondat erejéig hozzátette, hogya 1080Ti-n 20fps-t tud. Első gondolatom az volt, hogy az a demo hogy tudhatott közel 80fps-t RT-vel 4K-ban? Ha tényleg volt RT, akkor a 1080Ti hogy tud akár 20fps-t is? Tehát nem volt RT?Akkor hogy lehet 3-4x gyorsabb?
Na most egy átlag 3x-os gyorsulás 1200€-ért, azt mondom legyen! Hogy RT-vel még mindig betérdel egy játék alatt?Kit érdekel. Az más kérdés, hogy a puszta számok alapján nem hozhat 3x-os gyorsulást. Lehet, hogy az új architektúra miatt az új részegységek valahogy beszállnak a számolásba, de nem a hagyományos módon, ezért kellett az új teljesítménymutató?
Ha így van, miért nem domborították ki ezt jobban? A végén hallhattunk ködösítést arról, hogy ekkora ugrás még nem volt a cég történetében, hogy közel 4x-es teljesítményt hozzon egy új széria. Már megint az a kérdésem hogy RT-vel?Mert azzal többet kéne. Nélküle? Honnan jön a tempóelőny?
Tesztet a népnek!
-
guftabi96
addikt
#KeepFightingMichael
-
MODERÁTOR
Naja. Nehéz elhinnem sajnos.
"Ott szimatol a sarkadban vasfogait csattogtatva, minden egyes hétköznapod: kirúzsozott medvecsapda."
-
Jack@l
veterán
-
Crytek
nagyúr
válasz huskydog17 #19847 üzenetére
Persze előző szériához kell mérni de elég bullshit hogy amiben nincs valami szarabb sokkal mint amiben van és direkt erre találták ki...Az lenne a csoda ha nem lenne gyorsabb...
Erre az élsimitásra kíváncsi leszek hátha ér is majd valamit a jelenlegi szarok helyett..és hogy gyorsabb is lesz az adott game vele...
Next PC Upgrade: 2022
-
gainwardgs
veterán
"We've seen some game demos of the same game running on a 1080 Ti and the other on the 2080 Ti, the performance was often doubled with close to the same image quality."
Hmmm
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest