- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- iPhone topik
- Redmi Watch 4 - olcsó hús, sűrű a leve
- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kuo: Az iPhone 18 Pro állítható blendét kap
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
KAMELOT
titán
válasz carl18 #20949 üzenetére
Tudod 4k-nál már totál elhanyagolható az AA. Nekem 2x van csak bekapcsolva így nyersz sok FPS-t. Tesztekben meg minden csutkára van húzva. Ekkora felbontásnál az AA már semmit nem segít. Talán ha nagyítóval nézed akkor észrevennél valamit.
(#20951) NewHope88: Csak arra reagáltam, hogy sokan valamiféle misztikumnak veszik a 4k-t mintha egy 1080/1080Ti nem tudná hajtani. Megmondom én 4k-ban játszok BF4-et GTX780 (alapon) 60-70fps. Szépen be van állítva a graf. Ultra/high/medium mix beállításokkal.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
carl18
addikt
válasz KAMELOT #20952 üzenetére
Hát igen ha az ember ért hozzá simán lehet belőni custom beállításokat. Az olyan effekteket kikapcsolni ami sok fps-t zabál és nem nyújt nagy szintlépést.
Sajnos igen jelenlegi a nyitó ár miatt is túlárazott a 2080Ti, de még esni fog valamennyit az ára olyan 340-350E közé be eshet de sajnos sokat még annyit se fognak érte ki adni mert annyiért is drága.
Arra kíváncsi vagyok a bányászok hogy reagálnak az új kártyákra Szerintem az Nvidia szándékosan csinált felárat az új kártyára, több ok is van itt a magas árazás mellet. Egyrészt drága a ddr6 ram ára, a Bányász szezon alatt rájött egy GTX 1070-ért az emberek kiadnak 500 dollárért is.Itt csak arra leszek kíváncsi hogy a RTX 3000 széria milyen árba fog jönni, de 99% hogy olcsóbb nem lesz mint a jelenlegi széria.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
félisten
"Ezért is mosolygok amikor megy itt a nagy vita az Rt-ről, hogy majd bekapcsolják, vagy még se stb.stb."
Szerintem ez nem a jó topik a mosolygásra, hisz erről szól.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Interceptor
addikt
válasz Crytek #20943 üzenetére
Miért kéne 40cm-ről? Ugyanúgy érvényesek a nézési távolságok mint egy monitor esetén egy 24 colos monitort vagy egy 32-est sem nézel egyforma távolságból. A tv is egy monitor égvilágon semmi különbség nincs csak jobb VA panelekkel is gyártják, nagyobb méretekben is lehet kapni mint kijelző. Itthon én már 10 éve nem görnyedek a széken a monitor előtt(csak a munkahelyemen), mindent meg lehet oldani csak végig kell gondolni.
Nem kell drága gép, csak játékra kell
-
Morph76
aktív tag
+1
Én is tv -n tolom pc -vel ,méghozzá UHD-n.Nos pont ,hogy oda kell nagyon a felbontás ,mert 65" FHD tv -n ,ugye rohadtul látszanak már a pixelek.Akinek még nagyobb tv-je van (nekem is) meg ordít a felbontásért!
Itt sajnos nem opció a 1440P bár beállítható 1-2 tv-n,de az UHD a király!Rohadtul nem mennék vissza a monitor elé 28" ,pedig ott is elég jól néz ki.Megszoktam a kanapét a a kontrollerrel ,adott esetben egér-billel.
Sokkal kényelmesebb és vagányabb a 85" elé beülnöm játszani és az accony vagy a többieknek is szórakozást nyújt.(tisztában vagyok vele ,hogy ez kis réteget érint)Szóval oda meg a kell a felbontás és ezzel nem vagyok egyedül, sok 4k tv tulaj van ,aki nem szeret(ne) monitor elé ülni újra.És szerintem minél nagyobbat nézel ,annál jobb.
20956: +1[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Morph76 #20957 üzenetére
sajnos nekem a méret abszolút nem kárpótolja a magas válaszidőt és a 60Hz-t.
Próbáltam, de lemondtam róla, ráadásul a rosszabb képponttávolság is eléggé látszik az én TV men. Szerintem OLED nél váltok én is.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Crytek
nagyúr
válasz Interceptor #20956 üzenetére
Igen? Nem tudtam hogy te egyre hátrébb ülsz ha nagyobb a monitorod.. Én 1996 óta 15colos monitoromtól kezdve ugyanugy gépezek... Egy centit se térek el.. Nekem nem valami "szabvány" fogja megmondani honnan nézzek tvt/monitort. Szép is lenne
Next PC Upgrade: 2022
-
Locutus
veterán
Csak ma már se a magas válaszidő, se a 60Hz nem feltétlen stimmel. Csak jól kell választani tévét.
Sőt, az 5 éves plazmám is tud 20ms-ot, azon sincs gond az FPS játékokkal.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
carl18
addikt
válasz KAMELOT #20961 üzenetére
Hát számít a felbontás és a monitor mérete, a full hd se tűnik már szépnek 27 colon :S
1024x768 felbontás 15 colon 86-os pixelsűrűséget eredményez, 22 colon a full hd felbontás 100 ppi érték.
De 27 colon ez a érték csak 81 pixel sűrűség, azaz rosszabb mint a 1024 15 colon.
2560x1440P 27 colon 108 ppi, Ultra HD felbontás 32 colon is 137 ppi az eredmény. A legdurvább előrelépés a 4K.Így lehet számolgatni kalkulátorral az arányokat, azért durva hogy 2560X1440 felbontás 22 colon se hozz olyan pixel sürüséget mint a 4K 32 colon. Még így is csak 132 PPI az eredmény 22 col 1440P-vel vegyítve.
Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
félisten
válasz Locutus #20962 üzenetére
20 ms vs 1 ms. A legjobb high end TV-k vannak 13 ms körül megfizethetetlen árkategóriában, ami többszöröse egy átlagos gamer monitorénak. kb. És 4 K 144HZ? 3- 5000 dollárért.na ne.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz carl18 #20963 üzenetére
PPI az képpont távolság míg a felbontás képpont sűrűség. lehet félreértek valamit, de szerintem vegyíted a kettőt.Monitoroknak sokkal jobb a képponttávolságuk, mint a TV nek azonos felbontás esetén is.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Én se fogok monitorra visszatérni soha többé. Mérföldekkel jobb és nagyobb élmény. A 10-20 ms közti latency pedig már bőven elég kompetitive játékra is. Alatta már pszichológia (és parasztvakítás).
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
félisten
válasz Callisto #20968 üzenetére
20 ms alatt parasztvakítás? atyavilág hol élünk..Szeretem mikor valaki egyetemes igazságként kezeli az általa felhozott dolgokat. EZ a kijelentésed kifejezetten hülyeség.
Egy átlagos TV a méretén kívül semmi másban nem veheti fel a versenyt egy normális monitorral jelenleg PC gaming szempontjából.[ Szerkesztve ]
-
-
BiP
nagyúr
válasz Televan74 #20858 üzenetére
Tökéletesen pont erről beszéltem. Erről a szélsőséges gondolkodásról, hogy vagy 2080Ti vagy 2050.
Pedig a kettő között elég széles a skála.
Ahogy a ha nem megy 4K Ultrán (meg úgyis 1milla) és a megelégszem a fullHD-val között is van pár opció.
Nem azt mondom, hogy aki nem tud 2080Ti-t venni, az nem ér semmit. Hanem azt mondom, hogy aki szerint csak 2080Ti-vel lehet nekiugrani a 4K-nak, és ha ez nem megy, akkor inkább fullhd-n marad, az csak magával szúr ki. Mert ott az 1440p, de 4K már egy 1070-nel is elmegy, ha az ember elfogadja, hogy "csak" high és nem ultra.(#20946) sakal83:
"Meg vgak sincsenek olyan teljesitmennyel ami 60 fps max grafikan vinnek a jatekokat."
Aki akar 4K-n játszani, az most tud. De ha úgy érzi, hogy elengedhetetlen az ultra, de nem elég gyors, ott az 1440p. Sok variáció van azok számára, akik hajlandóak gondolkodni/kompromisszumokat kötni.(#20860) Crytek: 2k? az kb. annyi, mint a fullHD.
Nem inkább 1440p, QHD, WQHD-ra gondolsz?(#20861) NewHope88. (#20948) KAMELOT.:
-
félisten
válasz carl18 #20966 üzenetére
nem megszokott? az utóbbi 2-3 évben nem tudtam nagyon venni 400PPI alatt telefont Honor -Huawei -Samsung vonalon a felső kategóriában.
[ Szerkesztve ]
-
Interceptor
addikt
válasz Crytek #20960 üzenetére
Miért kellene hátrébb ülni egy szimpla monitor esetén? Az asztalon nem lehet előrébb vagy hátrébb tolni egy monitort méretétől függően ? Vagy erre még nem sikerült rájönnöd? Amúgy ki beszélt itt szabványokról? Úgy lövöm be ahogy nekem kényelmes, de egy 40 colost ugyanazon felbontáson nyilván távolabbról néztek mint egy 24-est. Az a te dolgod ha minden képernyőt ugyanolyan távolságból nézel, de ne próbáld meg általánosítani a te szokásaidat, nem mindenki úgy használja ahogy te.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz NewHope88 #20970 üzenetére
Most váltottam vissza 4 év után tévéről (LG 32LB5610) monitorra (LG 32GK850G-B).
Pont azért mert éreztem a késleltetést és hiába próbáltam úgy mozogni-célozni adott játékokban nem sikerült és én húztam a rövidebbet vagy nem voltam elég hatékony... a tévén való bohóckodást meghagyom másoknak
Akinek fontos a nagy képernyőméret annak itt van a választási lehetőség ha majd megjelenik:
BIG FORMAT GAMING DISPLAYS - tear-free, stutter-free, 4K HDR 65-inch G-Sync
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Interceptor
addikt
-
Kvg
senior tag
Tudtál volna ha akartál volna... Az én telom 720 p 5.5" teljesen éles samu J7 amoled. De ez ezt gondolom felfogni sem bírod.
Gondolom nem 70k volt a tiéd...
Nem a konkurencia hiánya miatt lett magas az NV új széria ára, hanem olyan usrek miatt mint te, mindenből a legjobbat.
Én most veszek vega 56 ot, mert 1440p re elég"nekem,"...[ Szerkesztve ]
-
carl18
addikt
Hát igen azért van még HD kijelzős telefon a piacon De képsűrűség ide vagy oda mindenki olyat vegyen ami megfelel az igényének.
De ott van a Xperia XZ premium 4K kijelző 5,5 colon 807 PPI-vel Azért ez nem semmi egy tenyérben 4K felbontás. Egy Helyen jól jön az ilyen sűrűség Ha valakinek van VR szemüvege telefonhoz.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Callisto
őstag
válasz Puma K #20979 üzenetére
1. Kis TV-t én nem használnék monitornak.
2. Az a TV input lag szempontjából a legalja. Ne csodálkozz, ha érezted.Pont az a probléma, hogy sokan általánoságban jelentenek ki valamit, mert EGY ADOTT típusnál tapasztaltak valamit. Nem. Egy típus az nem egyenlő minden típussal.
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Ren Hoek
veterán
Kivéve, hogy kénytelen az ember a fos IPS és VA paneleket nézgetni Ha linkelsz OLED gamer monitort akkor hajrá.
Single játékok egy jó 4K OLED TV-n brutálisan jól mutatnak.
20 ms sem gond...Manapság divat lett a gamer szót azonosítani a 120/144 Hz-es FPS multizással. Mikor rengeteg más út van. 4K 60 FPS pl durván jól mutat nagyban. Van monitorom, de én okádok a VA és IPS paneltól OLED után.
Ezért vártam egy ilyen cuccot NV oldalról, de lehet 1080 Ti is elég lesz ide... bár azért a 2080 jobb lehet.
[ Szerkesztve ]
-
Depression
veterán
válasz Puma K #20979 üzenetére
Szóval egy 60k Ft-os tv-t lecseréltél egy 4x annyiba kerülő monitorra, és innentől szent meggyőződés, hogy a tv nem való játékra. Evidens.
Van viszont egy része a dolognak, ami nálam nem fér bele, az az, hogy 10-30ms-on múlik a nyerés. Nekem lehetne 0ms-os input laggom is, akkor is én húznám a rövidebbet. Nem is élvezem ezeket a kapkodó játékokat.
[ Szerkesztve ]
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Interceptor
addikt
-
keIdor
titán
Ott lesz a BFGD, pl Asus ROG PG65:
65” 4K, 120Hz, G-Sync, 4ms talán.Árban persze húzós lesz, 5000€, de az tud mindent majd.
¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
carl18
addikt
Hát akit ismertem 220E-ért vettem az XZ premiumot. Az embereknek mások az igényei, de ettől nem tartok senkit se fogyatékosnak. Ez csak szimplán úgy hívom pazarlás
Mondjuk szerintem is kicsit overkill 4K 5,5 collra de fejlődik a piac. Nekem a telom csak full hd de 5 colon ott se találok rajta kivetni valót én nem látok rajta hibát.Hiába szúr, itt Ryzen a úr!
-
Locutus
veterán
"Szeretem mikor valaki egyetemes igazságként kezeli az általa felhozott dolgokat."
Ezzel a saját véleményedre céloztál?
Hisz sem a monitoroknál nem általános az 1ms, sem tv-kre nem igaz, hogy 20ms-al ne lehetne teljesen jól játszani. Ráadásul nemhogy 13, de 8ms-os TV-k is voltak már, évekkel ezelőtt is.Amúgy meg miért átlagos TV-t hasonlítasz "normális" monitorhoz? Csak hogy mindenáron igazad lehessen? Mert mint tudjuk a csúcs gamer monitorok olcsók... Ja, nem.
Amennyiért te 4K 144Hz Gsync monitort veszel mondjuk (zsepi méretben), annyiért olyan 65-ös OLED-et kapsz jó nagyban, aminek a képminőség különbségétől sírva hugyoznád össze magad. Rajtad kívül senkit se érdekelne már, hogy 4ms helyett mondjuk 20 van, vagy 144 helyett csak 120Hz.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Interceptor
addikt
válasz Callisto #20999 üzenetére
Ti hol vagy hogyan nézitek meg a valós különbséget? Pont tegnap voltam mm-ban néztem új oldeket meg új qledeket, de egyik sem tűnt jobbnak a másiknál, ellenben harsány parasztvakító színbeállításon volt mindegyik, szóval sokra nem mentem ezekkel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest