Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Laca 012

    őstag

    válasz Qru #29490 üzenetére

    Elnézést, hogy mire használnám, azt nem írtam le... :B
    A Win ezen sosem fog bootolni.. :N Ubuntu 10.04Lucid Server van rajta, ugyanis Szerver-Router-NAS -ként üzemel.
    Viszont szoftveres Raid1 (mirror) -ben üzemel benne 2db 500GB-os noti hdd és 1db MyBook Home eSata-n csatlakoztatva.
    A fájlkezelés, ki-be tömörítés és a minél gyorsabb hálózati feladatok (Samba,Webszerver,FTP, rTorrent-kliens) ellátása a feladat, illetve mivel telepítve van grafikus felület is, néha a firefoxot is használom.
    Most egy a notebook-omból maradt 512MB-os Hynix modul van benne és végülis üzemel ezzel is, de azért a swap-ot is használja, ami nyilván valóan nem a sebességnek, hanem az 512MB méretnek köszönhető, de a firefox megnyitásakor is meg-megakad néha. Ez utóbbi valószínűleg azért, mert a lapra integrált videóvezérlő is a RAM-ból csipegetne, ha tudna...

    Tényleg nem tudom, hogy mennyire érezném a különbségét a CL3 vs.CL5-nek.
    Nem tudom egy szerveren mi mennyire eheti a memóriát, mert még friss a dolog és arra még nem volt időm-lehetőségem, hogy különböző feladatok elindításánál megnézzem. (Ha valaki tudja, megköszönném a felvilágosítást)

    Mint ahogy azt sem tudom mi a különbség a KHX6400S2LL/2G és a KVR800D2S5/2G között. Mert az adataik között ~0,2W fogyasztáskülönbség kivételével nem látok mást.. :U

    Igazából azért néztem ezt a HyperX szériát, mert 2GB-os DDR2 notebook RAM-ot 12.000 alatt nem igazán találtam, akkor meg +2000Ft tök mindegy és akkor már HiperX..
    Persze ha csak parasztvakítás, akkor veszem ~12.000-ért a KVR800D2S5/2G -t...

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák