- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Salvador20
őstag
válasz Salvador20 #1350 üzenetére
próbáltam lejjebb is vinni a ramfeszt,de semmi eredmény....
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
Termi16
őstag
válasz Salvador20 #1351 üzenetére
Ezek gyárilag 1066mhz-es kitek? Vagy 800-as EE-ként vetted?
Egy ventit esetleg tehetnél oda, nehogy megfőjjön.
Szerintem próbáld meg 800on 2.1V körül, nézd memtesttel...ha jó, akkor menj tovább mondjuk 50mhz-ként egészen 1000-ig.
A proci tutira nem lehet problémás? Orthossal tesztelted?Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz Salvador20 #1353 üzenetére
900-on nem rossz a cl4, spd szerint 1066-on cl5-ben menne. Akkor viszont nincs vele gáz. Persze egy memtest nem ártana.
Látom a beállításokat, de biztos, hogy mindkét magot leterhelte a teszt? Mert nekem két ''részben'' fut, persze lehet, hogy másik verzió.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz Salvador20 #1355 üzenetére
Nézd meg kérlek a feladatkezelőben, hogy mindkét magot 100%-ig leterheli-e a teszt.
Memtest86 nevű progit (image-fájlt) töltsd le, írd ki cd/dvd-re, esetleg floppyra és bootolj be róla, ha a meómkkal van problem, akkor ez a progi ki fogja jelezni. (30-40 percig fusson legalább)Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Termi16
őstag
válasz Salvador20 #1357 üzenetére
ha 1-et használ, akkor úgy semmi értelme a tesztnek, valszeg nem véletlen akadt ki az orthos, mikor mindkettőt terhelte rendesen.
Próbáld meg ismét a ''kétablakos'' orthossal, esetleg a procinak adj egy pici feszt még (max 1,45-1,5V-ot)
Ha ezek után sem megy az orthos, akkor valszeg a cpu nem bírja
Bootlemez:
Annyi az egész, hogy a letöltött iso fájlt kiírod pl cd-re, restartot nyomsz és a biosban beállítod, hogy cd-ről bootoljon.Telefonszámomat megtalálod az adataimnál!
-
Salvador20
őstag
válasz Salvador20 #1359 üzenetére
[link] most eddig eljutottam, de ehhez kellett 2.3V ddr2,meg 1.7V mvc, viszont az az érdekes,hogy mégcsak nem is meleg a pwm a maga nemében....kb 60C, proci 35.....
Be Faster, be Smarter, or Cheat!
-
Mcray
senior tag
válasz Salvador20 #1360 üzenetére
Sziasztok! Elnézést hogy ismét gyakorlatilag ugyanazt a kérdést teszem fel, de sajnos a legutóbbi válaszok sok olyan technikai kifejezést tartalmaztak, amit sajnos nem ismerek.
Asus P5B, P4 D 3.4, Ramok, ha jól tudom samsung chipesek 2x512 800 DDR2( remélem nem mondtam baromságot.
Alapos terhelés alatt alapbeállításokkal IS újraindúl a a gépem, tuningról meg ne is beszéljünk, 1edül a procit tudom 3.6-ra húzni úgy hogy nem rontok még többet.
Nagyon sokan lehúzták a Samsungot így arra jutottam, hogy ott lehet a kaki.
Szeretnék Ramot cserélni. 20000 ft-ból lehet jobb pl A-data,Geil ramokat venni 2x1 giga mennyiségben olyat ami CL4-es, vagy álmodozzak inkább tovább ? És ha igen akkor hol Budapesten?
Köszönettel: Andris"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
Mcray
senior tag
válasz FehérHolló #1362 üzenetére
Szia Fehérholló! Hú megfogtál. 400 max 450 es a táp, és kb 4 hónapja vettem a gépet
"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
FehérHolló
veterán
Szerintem szedd le a gép oldalát, nézd meg a táp oldalán a feliratot, és látogass el ebbe a topicba: [link]. Olvasd el az első hozzászólást is! Úgyis egy 300as FSP-re, vagy egy 330/380as Seasonicra (mindkettő jó, utóbbi halk is) fognak rábeszélni, de megvan ennek az útja, amíg eljut odáig az ember. Ilyen tüneteket leginkább a rossz táp szokott okozni.
Közben pedig érdemes egy memtestet ([link]) lefuttatni, hogy kiderüljön, hogy a memóriákkal van-e egyáltalán gond. Ha terhelésnél újraindul, akkor itt valami komolyabb baj van (táp, vagy RAM, vagy esetleg alaplap szinten), és ez garanciális kérdés.
P4 D 3.4 pedig nem létezik, az vagy P4 3.4, vagy P D 3.4.
Mod: helyesen írni még mindig nem tudok első nekifutásra.
Attól még, hogy 4 hónapja vetted a géped, belepakolhattak egy ősöreg tápot is. Volt már ilyenre példa.
[Szerkesztve]Skynet is real. It's called Google.
-
Mcray
senior tag
válasz Salvador20 #1366 üzenetére
rendben, holnapra elvileg tudni fogom milyen a táp. Meg hamarosan egy memtestet is lefuttatok. Köszi srácok!
-
littlelion21
addikt
Hi!
Na rászántam magam a gépfejlesztésre, vettem is 2*1Gb 667-es Corsair ValueSelect RAM-ot. Csak az a baj, h nem tudták KIT-ben adni, csak 2 sima 1 gigás modult. A kérdés az hogy fognak-e menni dualban ill. mekkora az esély hogy nem fognak 1ütt működni? Tudom jól, h nem vagytok jósok, de 1-2 véleményt tapasztalatot szívesen vennék.
Főleg azért kérdem, mert mostanában elég sokat hallani Corsair RAM-okról a fentebb említett problémával!
Belerakni csak a procival 1ütt fogom, kb. még 3hét addigis nyugtassatok meg... -
wandR
csendes tag
Hello! Egy Asus P5B,C2D E4300 ''alá'' szeretném ramot! Kb. 15k-ig tudok elmenni! Ebből a suskából milyen középkat. ramot tudnék venni? Játék és munka miatt kell,semmi tuning vagy ilyenek. Kösz,kösz.
sc2: MeTa#2245
-
Mcray
senior tag
válasz kicsitomi88 #1370 üzenetére
Hmm mi a baj a Geil-lel? Amúgy a kék a kedvenc színem
-
kicsitomi88
őstag
Hmm
800mhzes, paros heten , megy 800 on dualba, paratlanon csak 667en. Ha a paros het oszthato neggyel akkor huzni is lehet, h a paratlan oszthato ottel akkor az egyik modul nem muxik Szivok vele folyamatosan, mar banom h nem A-DATAt v Kingmaxot vettem, ebben szem az olcsobb a jobb. egyebkent sokat panaszkodtak ra itt a forumon is masok.90 87.5 87.8 87.5
-
Mcray
senior tag
válasz kicsitomi88 #1372 üzenetére
hmm ha 800as A-data ramot szeretnék venni pl CL4 értékkel akkor kapok 1 1+1giga párost kb 20 ropiért?
[Szerkesztve]"Dö Pávaa det wí ár díling hír iz immezsöréböl" WoWs: das_booty
-
wandR
csendes tag
válasz kicsitomi88 #1370 üzenetére
Még nem tudom,h hogy kell!! Ha vége a vizsgáknak,stb. utánaolvasok, mert a 4300-ról ezen a téren csak jókat hallottam és persze kiváncsi vagyok,h mi tud a proc és ,h mit sikerült megtanulnom ezen a téren
sc2: MeTa#2245
-
laci666
senior tag
Sziasztok
1066 MHz DDR2 A-DATA KIT Vitesta Extrem 1066+ (Cl4-4-4-12) 43K
Szerintetek megéri a pénzét meg az hogy az AsusM2R32 lapban elszaladgál.
Meg valami egyébb infot akinek van az adhatna róla.
[Szerkesztve]ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
laci666
senior tag
-
laci666
senior tag
válasz FehérHolló #1380 üzenetére
Gianninál igy van kiirva.
ASUS Prime A320I-K,AMD Ryzen3 2200G ,2x8GB 3000MHz DDR4 Corsair ,240 GB Kingston HyperX Savage SSD,LG 27MP59G,SilverStone Raven Z RVZ02,Bequiet Shadow RockLP(Gyári AMD hűtő hely hiány miatt),Huawei Nova 5T, XBOX ONE X,MSI GS63 7RF Stealth
-
D4v3
őstag
Pár napja írtam ide, miszerint 512 kingmax ram mellé vettem még 512-t és sehogy sem működnek együtt, tegnap visszaraktam az eredeti ramot és bios-ban az alapbeálíltásokat erre ma ez is képes volt ugyanolyan hibával elszállni.. Lehet, hogy az alaplappal van gond? Shuttle ak37/gt és a legfrissebb bios van rajta (az is kb 2004-es lol)
-
Sztojcsi
tag
Ki mit tud az 1066mhz-s Kingmax ramokról? Van valakinek ilyen? tapasztalatok? tesztek?
Már igazából megrendeltem őket csak jó lenne tudni mire számíthat az ember.
Az nem gond hogy ilyen órajelen nincs rajtuk hűtőborda? Érdemes venni? -
Asdd2
csendes tag
Egy kérdésem lenne:
Aus P5b alaplap és 4 giga memoria, Intel core2 2.13ghz proci a windows vista is csak 2 gigát és az xp is csak 2 gigát lát az alaplap meg 4gigat ir, ha viszont a biosba letiltom a nagy memoriak kezeleset akkor az alaplap is es mindket windows is csak 3.08gigqat lat. Mi lehet a problema? elore is koszi. -
Boci_83
őstag
Üdv!
Némi hiányosságaim vannak a T-mával kapcsolatban! A ramokat a Dual channel-hez azonos, vagy különböző színű slotba kell rakni!?
Mert egy másik topikban egy user azt írta hogy különbözőekbe!
Azért lenne ez fontos mert nekem azonos színű slotban vannak..... és akkor jó lenne tisztázni, hogy nekem megy-e a DC, vagy sem!???**********
-
törölt tag
válasz Boci_83 #1389 üzenetére
Ahogy az előttem olvasható, kézikönyvből való idézet is mondja , az azonos színűekbe rakd.
A post képernyőn ki kell, hogy írja a gép, dual channel-ben mennek-e RAM-ok. Xp alatt is le tudod ellenőrizni, ilyen célra ott van, pl. az Everest.
Amúgy sem kell parázni: ha különböző színűekbe teszed őket, úgyis látod, hogy nem megy a dual channel, ezután átrakod az egyik modult, kész a mutatvány...
[Szerkesztve] -
Mcray
senior tag
válasz Szten Márs #1395 üzenetére
Akkor elsőre jól írtam, nem tudom miért hittem hogy nem
-
ftc
nagyúr
GEIL DDR2 667MHz 2048MB Ultra KIT 2DB SPD: 3-4-4-8
ennek mennyi az esélye,hogy elfut 800/CL4-n? -
Calibos
addikt
válasz Carlo007 #1388 üzenetére
Előző hozzászólásban választ kaptál rá!
Egyébként alaplapoktól függően tud kezelni 2 Giga felett(valamelyik 3,2Gb lát).
Asus p5 sorozatnál külön a biosban állítsd be Advanced---Chipset---Northbridge Config-ban a Memory Remap Feature=Enabled
Ha hiányozna akkor Biosfrissítésel meglesz.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest