- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
emre33
addikt
Kisebb feszültségel (cpu,ram) most fogom kiprobálni.. Hátha elég neki kevesebb is
Crucial Tracer RED 2x2 GB Special Edition 1120MHz, 5-5-5-15, performance level (trd) 6
2,1 volt
Memtest 1000% stabilEverest 4.50.1330 Olvasás - 8982
Everest 4.50.1330 Írás - 8902
Everest 4.50.1330 Másolás - 9002
Everest 4.50.1330 Késleltetés - 58.8[ Szerkesztve ]
ASUS B650E-E, AMD Ryzen 9 7900, CORSAIR 64GB DDR5 6000MHz CL30 KIT CMK64GX5M2B6000Z30, ARCTIC COOLING Liquid Freezer II 360
-
vagamo
őstag
Sziasztok!
Kéne egy kis tanács!
Készülök a WinXp32-bit-es OPt lecserélni! Ami biztos hogy Vista lesz az még kérdéses, hogy 32 v. 64 bites verzióra esik majd a választás! (64 felé húz inkább a szívem a több ram miatt!)
A kérdés a következő:
HA 64 bites lesz érdemes bele 8 gigát belepakolni? 4X2g
Vagy bőven elég 4g, ha elég milyen formában 4X1g vagy 2X2g?
Ja és milyen ramokat? Fontos a tuning, megbízhatóság, sebesség, és a jó időzítés, Ősember bazárjában nézelődtem! Tőle szívesen vennék ramot azt beszélik nagyon jók!
(konfig: P5K pro, C2D 6850, 8800GTX)
Köszi a válaszokat[ Szerkesztve ]
Minden nagy utazás, egy kis lépéssel kezdődik... android---->Iphone4S
-
HarryPotter
őstag
nem értek valamit: a gigabyte 790x ds4 alapalpom van, benne 2x1 gb ram. négy slot van, ebből logikusan kettő foglalt. az alaplap leírásának megfelelően a foglalt slotok jobbról az első és a második, azaz ezek az elsődlegesek a giga leírása szerint. namost a cpuz nem így látja: eszerint az 1-es és a 2-es slotok üresek, és csak a 3-as és a 4-es foglalt. most akkor kinek van igaza? van ennek egyáltalán bármilyen jelentősége?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Gyuri27
félisten
-
HarryPotter
őstag
válasz Gyuri27 #12808 üzenetére
igen, a legfrisebb. a ramok berakásánál csak néztem, hogy a leírás nszerint jobbról kell kezdeni, de hát ez van leírva. sebességben lehet valami probléma ebből?
my three wishes to god , the salvation of the souls of mankind , an elevator to heaven and one night with Aphrodite, in no particular order
-
Gyuri27
félisten
-
kisqqcs
csendes tag
Sziasztok!
A következő (valószínüleg elég noob) kérdésem lenne.
Tervezem, hogy veszek egy ilyen alaplapot: Gigabyte GA-MA78GM-S2H
A kérdés az, hogy mivel AM2-es, ezért érdemes bele ramkit-et vásárolni, vagy mivel ott úgyse nagyon változik a teljesítmény, ezért megfelelnek a modulok külön-külön is. Igazából 2 db ilyet szeretnék venni: Kingmax 1024 MB DDR2 800MHz.
Mivel a PC nem játékra lesz, hanem inkább HTPC-be, ezért elég-e ez a RAM, vagy keressek inkább valami jobbat? -
doejoh1
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen új vagyok a fórumon és nyilván nagyon noob kérdésem is lesz, meg biztos volt már erről szó, elnézést érte, csak irdatlanul sok itt a hozzászólás.
Szóval egy ASUS P5K alaplapot fogok venni és hozzá egy E8400 CPU-t és azt szeretném kérdezni, hogy melyik ram ajánlottabb? Mindkettőből 2×1 gigáról lenne szó.
Corsair 800 MHz XMS2 DHX CL 4-4-4-12
Corsair 1066 MHz Dominator DHX CL 5-5-5-15
Bár annyira nem értek hozzá, de ha lehetséges legalább alapvető szinten írja is le valaki, hogy miben jobb, vagy rosszabb az általa ajánlott, hátha valamit megértek.
Illetve játékgéphez érdemes több ramot venni 2 gigánál? Meg játékon kívül csak munkámhoz kapcsolódóan irodai szoftvereket használok ahhoz meg biztosan elég.
Köszönöm a választ! -
Toika
tag
Sziaszok!
Ram vásárlás előtt állok, de nem tudom, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb a Giga DS3 lapba.
A lehetségesek:
1. 2 x 1Gb A-Data DDRII 800 MHz(?-?-?-?) - 2x3860Ft
2. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Ultra Dual Channel Kit, 800 MH (4-4-4-12) - 9.960 Ft
3. 2 GB (2 x 1 GB) Geil Black Dragon Dual Channel Kit, 800 MHz (4-4-4-12) - 10.680 Ft
4. 2 GB (2 x 1 GB) Corsair TWIN2X2048-6400C4, 800MHz (4-4-4-12) - 11500 Ft
5. 2 x 1 GB Kingmax KLED48F-A8KI5 1066MHz (CL5) - 2x 4000 FtA további kérdésem, hogy ezek közül elképzelhető valamelyiket nem támogatja a lap? A Geilek közül az Ultra, vagy a Black Dragon a jobb? Köszi a helpet!
-
-
SimonYana
addikt
Hali!
Ha DS3-at veszel akkor 2×1Gb-os Blackdragont vegyél és abból is az 1066-ost.Nagyonszépen mennek az S3-asban.Ultrát hagyd a francba.Nekem nem ment sosem rendesen.Van akinek megy,de nekem sosem.
Kindmax is jólmegy benne.A dominatort valahogy nem szereti az S3-as.® SimonYana ®
-
doejoh1
csendes tag
válasz SimonYana #12817 üzenetére
Szia!
De akkor ezt úgy értem, hogy vegyek cl5-ös 1066osat mert azt tudom futtatni cl4-en 800asként. Akkor viszont szerintem nincs értelme 1066osat venni, ha úgyis 800asként fogom futtatni.
Tehát akkor ezek alapján a kérdés úgy látom inkább ez:
alaplap támogatja az 1066ot és E8400as cpu-m lesz, ehhez melyik a jobb ram?
CL5ös 1066os vagy a CL4es 800as?
Ezt nem kötözködésből, hanem tudatlanságból írom és ha hülyeséget írtam akkor bocsánat. -
_ATi_1
senior tag
Üdv!
Ha nem jó helyre írom, szóljatok, de nem találtam neki jobb helyet
Van valakinek tapasztalata Crucial RAM garizatásáról?? Cserélték már valakinek?? (gyártói gariról van szó)
Nemrég vettem egy kit-et és hibázik memtest alatt az egyik modul. -
SimonYana
addikt
válasz doejoh1 #12821 üzenetére
Hát ha E8400-as lesz akkor mindenképpen 1066-ost,bár ha tuningiolni akarod,majdnem hogy azzal sem tudod a proci végét.De te tudod.Nem azt írtam,hogy 800-ba hajtsd,hanem azt hogy abban akarod akkor abban is megy CL4-ben.De szerintem sokkal jobb 1066 vagy a felett mint 800-ban.Ha belejösz úgyis nagyobb lesz belőle,mert a 800-as az kicsi az E8XXX procikhoz.
® SimonYana ®
-
fiftyke
tag
Egyik haverom vett egy CSX CEC 2*1024 GB 800Mhz DDR2-es ramot. Rá van írva: Xtrem Overclocking.. az baj ha 840mhz-t már nem bírja ? 2.2V-on se megy
http://own-age.com/vids/14082
-
Theodolit
tag
hello!
Melyik lenne a jobb egy e8400 as procihoz:
-Super talent ddr2 800mhz 128*8 vagy
-Kingmax Tinybga ddr2 1066mhz 64*8??
mindkettöböl 2gb-ot vennék egyenlöre xp alá.Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
wowmaster
csendes tag
Sziasztok!
Az új memóm (CSX 4GB (2x2GB) 800MhZ CEC FAN Kit) mintha állandóan dolgozna, "ciripel". Ez sajnos nem tudom természetes-e mert régebben nem hallottam, bár nem is ilyen volt a gépem.
Egyébként 960MhZn mennek most per pill 7-7-7-21-gyel(ami érdekes mert nem erre volt beálítva ) És (E8200) procihoz 3500GhZ-n milyen SPD-tz javasoltok? (Most 3200MhZ) -
SimonYana
addikt
válasz #65675776 #12834 üzenetére
Erről én sem halotam.
Akkor nagyon sokminden el van K@rv@.
Azt is olvastam,hogy a Seagate 5 év garit válal.
Mutass egy boltot,vagy nagykert aki ad 5 év garit.
Szerintem csak az van megszabva,hogy minimum 1 évet kell válaljon X érték felett.
A gyártói garanciát elég kevés helyen kapod meg.Beleértve a nagykereket is.
Én legalábis úgy gondolom.
És akkor ne menj messzire csak az Aquaba.Már lassan a winyókra gari sem lesz.
egyre kevesebb garral árulják.® SimonYana ®
-
Speederer
senior tag
1 kissé buta kérdés:
Nemrég cseréltem alaplapot + procit is (P5K + E6850), de a memória még a régi, vagyis Samsung 2*1GB DDR2 667MHz. Érdemes ezeket lecserélni gyorsabbra? Igazából a 2gb ram eddig még elég volt. De gyorsulna tőle a gép, ha mondjuk 1066-os ramokat raknék bele? Bár feltételezem igen, na de mennyivel? Érdemes lecserélni? Ha igen, akkor mit ajánlatok? Húzni nem akarom. (Max nagyon picit, de inkább nem)A rendrakás a kisemberek mániája. A zseni átlátja a káoszt!
-
Theodolit
tag
hehe ezt figyeljétek:LINK 99év garancia
Az élet 10%-al a ponthatár alatt kezdődik!
-
Laraxior
titán
válasz Theodolit #12843 üzenetére
nagy dolog... a Corsairra is írnak ilyet...ezt hívják élettartam garnak.
"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."
-
törölt tag
válasz FehérHolló #12849 üzenetére
Nyilván. De az általános gyakorlat ez.
Új hozzászólás Aktív témák
- Trident Z5 Neo DDR5-6000 CL32 2x32GB EXPO memória eladó
- DDR3 - EDO RAMok - Retro - 4 GB - 512 KB - Corsair, Samsung, stb. - nagy mennyiség - több márka
- SAMSUNG DDR4 REG ECC 32GB 2400MHz RDIMM szerver RAM modulok, nettó 12991Ft+ÁFA, 1 év gar., több db
- G.Skill Trident Z Neo 2 x 16 GB (32 GB) DDR5 6000 MHz CL30 AMD EXPO VADI ÚJ!!!
- Kingston HyperX FURY 16GB (4x4GB) DDR3 1866MHz HX318C10FB/4 Memoria!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest