- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Megérkezett Magyarországra a Galaxy A16 4G is
- Android szakmai topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Huawei Pura 70 - fura lettem
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ATi_1
senior tag
válasz Csaba_20_ #12905 üzenetére
Ha rákresel google-ban elég sok helyen írnak róla, gondolom nem lehet hülyeség
Mondjuk még nem próbáltam, úgyhog nem biztatok senkit, hogy próbálja ki. A boltiról viszont olyankoat lehet hallani, hogy annyira megköt, hogy nagy valószínűséggel csak a chip-el együtt jön le a NYÁK-ról -
_ATi_1
senior tag
-
Csaba_20_
őstag
Esetünkben az legelső lépés azt eldönteni, hogy fogyasztói szerződésről van-e szó. Ugyebár ez azt a kérdést veti fel, hogy fogyasztónak minősül-e az illető, aki az Expert-nél terméket vásárolt. LB határozat szerint nem természetes személy is lehet fogyasztó, ha a termék végfelhasználója. Tehát nem kizáró ok, hogy a vevő gazdasági társaság. Abban biztos vagyok, hogy az Expert nem fogja elismerni fogyasztónak a vevőjét, mert akkor a jogszabályok szerint kellene eljárnia és nem csak a szerződés kötné a kezeit. Úgyhogy ilyen esetben biztosan polgári perre kellene menni, hogy érvényesíteni lehessen a jótállási igényt. Ha nem fogyasztó - a vevő se tartja annak magát -, akkor az Expert és közte kötött szerződés az irányadó, hogy mihez van joga.
Olyan pedig, hogy "ugrik a garancia".
-
Piku
csendes tag
Tiszteletem Urak!!
Segítségre lenne szükségem. Gépvásárlás előtt állok, ami idáig biztos: E8400, GA_P35_DS3_P, MSI 8800GTS. A RAM-okban még nem tudtam dönteni:
1.Kingston HyperX 1066MHz 2GB KIT CL5
2.OCZ DDR2 1066MHz 2GB KIT Reaper
3.OCZ DDR2 1066MHz 2GB KIT XTCAzt szeretném megtudni, hogy ez a lap melyik ram-ot kedveli jobban és melyiknek jobb az időzítése.
Nem vagyok egy tuning őrült, csak játékra lesz a gép de stabil rendszert szeretnék!!Előre is köszönöm
-
Gyuri27
félisten
válasz _ATi_1 #12910 üzenetére
Ha magátol esik le akkor lehet az gyártási hiba. Hálistennek a kereskedőnek kell bizonyítani, hogy leszedte. Amennyiben nem szedte le az user a bordát akkor annak nyomai nincsenek és pont. Márpedig ezeket a gyári bordákat ha megfelelően van ragasztva elég nehéz leszedni.
Amd - Radeon - Ryzen
-
sereeff
aktív tag
Sziasztok! Mit jelent az időzítés? Van egy link az 1.hsz-bem de nem jön be! S mi az az
5-5-5-15 s melyika jobb? A másik 4-4-4-8 MI eeeeez? :-) Ja és mind kettő GEIL! Az oks? Köszi a választ![ Szerkesztve ]
Asrock 970 Extr3 AMD FX81120 Corsair Vengeance 2x4gb kit Scyteh Ninja 3.....Galaxy S20 Plus Watchactive 2
-
-
butcher eu
senior tag
sziasztok.
Van egy régi problémám, amivel kapcsolatban egyszer már írtam ide, de nem kaptam választ. Hát próbálkozok mégegyszer. a configom látható.
A kérdésem a következő:
Van 4x1giga ramom 2gigás kit-ekben. Külön-külön teljesen jól működik mind a két kit, de egyszerre a négy sehogy nem akar menni. kékhalálozik egyfolytában. Eddíg csak úgy működött, gogy a ramok csak 400-on mentek, de úgy nagyon rossz eredményeket dobott everest 4.5-ben. (írás olvasás másolás kb 4000 késleltetés 76ns). Ha 2 rammal próbálom ugyanezt, és 800MHz-n akkor ezek az eredményyek egyből 9000 fölé és 46ns-ra ugranak.
Mi lehet a gondom szerintetek?
minden ötlet jól jön, mert nekem már nincs ötletem.
Próbáltam már mindent: Bios flash, windows reinstall(vista32 és 64bit és xp32) egyikkel sem lett jó. bios beállítások stb.SEGÍTSETEK
[ Szerkesztve ]
-
Mankó
veterán
válasz butcher eu #12935 üzenetére
Sztem egyszerűen nem illenek össze.
Keríts egy Dos-os memtestet és teszteld le őket, mert az is lehet hogy valamelyik hibás. -
butcher eu
senior tag
erre már gondoltam én is.
de egy hónappal ezelőtt még simán ment, együtt a kettő egy ilyen lapba,
csak az hibás lett, vettem egy másikat egy m2a-vm asust (ez egy pici gagyi lap amit ideiglenesen vettem amíg a másik gariban van)de abban is hasított a négy együtt.
azóta megjött a lapom gariból, kicserélték egy újra, és azóta szívok vele[ Szerkesztve ]
-
Hali Mindenkinek!
Az új konfigommal jóval kevesebb a memória írás mint az előzővel. Azaz pont a fele. Everest legújabban is. Ezt nem tartom normálisnak.
Az előző egy AMD x2 4200+@2.6 ddr1 500-on 3-3-3-8-al 8/8/8/42ns (olvasás/írás/másolás/késleltetés).
A mostani meg egy Phenom 9550@2.65 ddr2 960 5-5-5-12 7/4/8/57ns
Duálban természetesen, de végig próbáltam az összes slotot. (Geil utra 2x2gb kit, Cas 4-ben meg sem mozdul, 2.1v-ot kap, Bios legfrissebb)
Én úgy gondolom hogy mivel majdnem 2x-ese az effektív órajel, illene legalább elérnie a régi rendszer sávszélét. Kicsit égő ilyen eredményt produkálnia egy jóval gyorsabb ramnak.Ez most csak mérési hiba, vagy valami el van nagyon cseszve?
[ Szerkesztve ]
-
butcher eu
senior tag
válasz MasterDeeJay #12938 üzenetére
nekem is volt phenomom de visszacseréltem x2-re ilyen jelenség miatt.
először volt egy 4400+ om(everes eredmények 9000 felett 49ns késleltetés) utána lett egy phenom 9600 de az rosszabb értéket mutatott (eredmények 6500 környéke 68ns késleltetés) mint a 4400+ , ezért lecseréltem egy 6400+ BE-re (9500felett 45ns)
viszont most valami hiba miatt csak 2 rammal megy -
Mankó
veterán
válasz butcher eu #12937 üzenetére
Az egyes biosok teljesen más feszértékeket adnak a ramnak és a procinak egyaránt. Nézd meg a gyártó honlapján, hogy mennyi kell a ramoknak, s adj több feszt nekik. Everest->Érzékelők->feszültségek->DIMM-nél fogod látni, hogy mennyi feszt ad neki aktuálisan, ahhoz az értékhez igazítsad a beállításaid!!
-
válasz butcher eu #12939 üzenetére
Azért én nem cserélem le, ugyanis mindenben gyorsabb mint az előző.
Lehet hogy valami optimalizálási hiba, 4 maggal nehezebb mérni a ram sávszélt? Vagy az L3 miatt?
Sandra-val már majdnem elfogadható értéket ad ki 8.3Gb-t. És az összehasonlításoknál is hozza a szintet. De az Everestnek szeretnék hinni, csak lehet hogy még nincs Phenomra optimalizálva.[ Szerkesztve ]
-
butcher eu
senior tag
most beszéltem a geil magyarország szakszervízével, és azt mondták nekem, hogy ezek a ramok bírják a 2.3V-2.4V ot. ilyen magasan még nem próbáltam.
lehet hogy ez lessz a hiba?
2.2V fölé még nem vittem mert a ram oldalán 2.1V van írva ideálisnak. -
pcsabat
őstag
Sziasztok!
Lehet láma a kérdés, de a corsair xms2 cl4 800mhz-n milyen chipek vannak? Keresgéltem utána de nem találtam választ.
THX! -
Kris87
aktív tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, kevéske a memória a gépemben, bővíteni szeretném a duplájára. Jelenleg 2x1GB Kingmax Mars 1066os van benne 1000 mhz-en, cl 5-5-5-15-n CR1-en, 2.1 volton.
Ha mellé veszek még 2 db ugyanilyet, akkor szerintetek stabilan menni fog ugyanezekkel a beállításokkal? Másik kérdés, hogy nem melegszik-e túl, ha közelebb kerülnek egymáshoz? A ház oldala le van kapva, de venti nincs benne egy sem. Esetleg valami passzív hűtőt lehet rá kapni? -
Beowulf_78
addikt
válasz Kris87 #12944 üzenetére
4x1gb nem fog úgy menni.CR1-be meg 100% hogy nem. Az 5-5-5-15 CR2 a reális esély.Feltéve hogy a 4x1-et szereti a lapod, mert lehet sehogy se fog jól menni. 4 modulhoz kell az aktív hűtés, főleg nyáron! Egyszerűbb ha eladod a ramjaidat, és veszel G.Skill,OCZ,Geil Ultra-ból 2x2gb modulokat.Jobban jársz és kevesebb szívás, bár anyagilag többe kerül.
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Sasfészek
tag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogy létezik e már 8GB-os FB-dimm szerver ram modul?
Ha igen hol lehet fellelni?Ha létezik lehet használni azt az Intel E54XX-processzoraihoz?
Valaki aki tudja az információt kérem segítsen, ezer hála. Nagyon fontos lenne!
[ Szerkesztve ]
-
tdd587
őstag
válasz Beowulf_78 #12945 üzenetére
Jaja, érdemes megfontolni, én 4x1 GB Geil Ultrával nem boldogultam sehogyan, soha nem lett stabil, mindegy, hogy mennyire underclock-oltam (külön a két kit tökéletesen ment).
Ma veszem át a 2x2 GB G.Skill-t, azzal remélem nem lesz gond.
Üdv,
tdd587
Life is too short for boring Hi-fi. Danes don't lie.
-
Beowulf_78
addikt
válasz tdd587 #12948 üzenetére
Nekem tökéletesen megy a 2x2gb G.Skill 5-5-5-15 1133mhz-en, hard időzítéssel. Sztem neked se lesz gondod vele. Ősembertől rendelted?
Szakmai kérdésekkel ne pü-ben keress....használd a megfelelő topikot! A 4890 CF tesztet amit elkezdtem, nem fogom befejezni. Majd megcsinálja más. A meglévő nVidia-s cikkeimet pedig törölni fogom.
-
Kris87
aktív tag
válasz Beowulf_78 #12945 üzenetére
Néztem magamnak ramot, az egyik
4GB GEIL BLACK DRAGON KIT2 GB24GB6400C4DC
a másik
4GB GEIL ULTRA KIT2 GX24GB6400C4UDC
Namost ezek közül az ultra olcsóbb, pedig van rajta hűtőborda. Ez miért van? Melyik a jobb? Mennyire lehet ezeket tuningolni? Valakinek konkrét tapasztalata van?
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL FlareX 2x8GB DDR4 3200MHz F4-3200C14D (CL14-es időzítésű memória Ryzen-hez!!!)
- 8GB (2x4GB) DDR3 1600MHz RAM - posta az árban!
- ADATA AM1P24HC4R1-BUNS 2x4GB 1Rx8 PC4-2400T-SA0-11 DDR4 2400 CL17 1.2V
- Patriot Viper Xtreme 5 RGB 32GB KIT DDR5 8000MHz CL38 (2x16gb) (9 év alza gari)
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest