Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Roachy

    senior tag

    válasz ph_5.5 #51477 üzenetére

    Azért te sok mindent eléggé kisarkítasz.
    Nem kell hírnév ahhoz, hogy valaki a szakmába dolgozzon (akár fotós, videós), ezt a saját példámmal is tudnám bizonyítani.
    Ez a mennyi expo kevés vagy sok, ez sem ilyen egyszerű.
    Mi van ha vegyesen használja, de leginkább videóra? Mi van ha az csak egy tartalék váz és nem igás ló? Mi van ha csak igazolványképeket lő vele, fixre beállított, világított helyszínen és ez még több más ágra elmondható, ahol nem kell egy témáról kismillió kép, hanem egy is elég (műszaki fotózás, repro, nem ipari termék fotózás)? Mi van ha örökölt, vagy csak nagyon megy a biznisz? Persze az is lehet, hogy valami kamu van a háttérben. De igazából kit izgat? Ha a Z6 létezik és nem átverés, akkor mindegy is, legyen az ő baja, hogy mit miért írogat.
    Z9.
    Próbáltad, volt már a kezedben? Az egy egészen más liga.
    Jó képeket egy Nikon D100-al is csinálhatsz, de mégis egy D750-et nyüstölsz. Na legalább ekkora a különbség a D750 és a Z9 között.
    Nyilván az ár az rettentően sok, emiatt is a legtöbbünk számára álom/fölösleges kategória de csak egy magyar "kisiparosnak". A világ szebbik felén is drágának számít, de ott arányaiban kb annyira fáj mintha itt egy Z7II-re gyűjtenél a melóhoz. Ha meg van rá keret bőven, akkor meg miért ne vennéd meg a jelenlegi csúcsot? Hobbistaként hosszú évekig elég lesz, de akár egyetlen gépként életed végéig is. De egy profi is nyüstölheti addig, amíg nem lesz egy újabb nagy ugrás, amire megérné váltani.
    Szerinted csak F1 meg foci. Szerintem meg kevesebb az olyan fotós téma ahol nem tudod kihasználni az előnyeit, mint ahol meg nagyon is megkönnyíti, segíti, produktívabbá teszi a munkádat. Jobb fotós nem leszel tőle, de a lehetőségek miatt hozzá segít a jobb fotók készítéséhez.
    Videóba messze sokkal jobb mint a Z6-7 II. Sokkal fejlettebb minden szempontból. Csak a portré markolat miatt mégsem annyira ideális, a bumfordisága sok videós műveletben hátrány.
    Amúgy a sport fotósok legnagyobb része is saját fotós cuccal dolgozik. Csak van mögöttük valamilyen támogatás, ami a legtöbb esetben sem a munkáltatótól, hanem sokkal inkább a gyártól (Nikon, és tsai), vagy egy fotós bolttól érkezik.
    Amiért engem egyáltalán nem fenyeget a nyálcsorgás és remegés a Z9 után, és hogy ha lenne rá pénzem akkor sem vennék, az hogy egyszerűen nem szeretem a portré markolatot. Nem tudom megmagyarázni miért, nem jön be. Csak aztán nehogy jöjjön egy Z8, én akkor bajba kerülök... :DD
    A Z9 az egy jövőbe mutató masina, minden következő Nikon váz abból fog táplálkozni.

Új hozzászólás Aktív témák