Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • .mf

    veterán

    válasz pergabb #50583 üzenetére

    "sigma és tamron a hivatalos utat teszi meg mindig, nem igazán fejteget vissza semmit"

    Elnézést, megkérdezhetem, mit szívsz? :P
    A Sigma és a Tamron is visszafejtegetett, ezért voltak (vannak) is belőle gondok folyton: front- és back focus akár ugyanannál az obinál is, a váz fw-frissítése után nem tud fókuszálni, stb.
    Nyáron kint dolgoztunk, kollégám a 24-120-asát ami már sokszázezer képet megélt (nem túlzok - a D500-asa 1.1m kattintásnál jár - és még az eredeti zár van benne) és ebben kissé elhasználódott, lecserélte egy Sigma 24-105-ösre. A hibaaránya sokszorosára emelkedett, sokkal több frontos kép lett, de volt backes is. Végül rendelt egy másik 24-120-ast és egyből visszaállt a rend.
    Lehet, hogy most végre hivatalos útra akarnak lépni (csak a Canon és Nikon nem hagyják, nem adják ki az infót és licenszet), lehet, hogy az E-mount akkora keresletet generál, hogy már azzal se tudnak lépést tartani, így nem kell nekik újabb rendszer, ha kapacitásuk sincs rá; ki tudja, mi a késedelem oka.

    "az első a minden irányba hajtogatható kijelzőt mutatja be, amin a menü is szépen átfordul"

    A képinfók is szépen átfordulnak? Azta, hol is láttam ilyet... ja megvan, Fuji X-T1, 2014...
    Minden irányba hajtogatható kijelző? Azta, hol is láttam ilyet... ja megvan, Pentax K-1, 2016. Ja nem, mert az forgatható is...
    Én erre nem pazaroltam volna egy videót, hogy megmutassam, csecsemő-lépésekben kullogunk bizonyos területeken. Oké, értemén, hogy a D* szériában eddig fix volt a kijelző, de ez egy őskorból ittragadt dolog, egy kellően strapabíró mechanikával rég meg lehetett volna lépni.

    Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

Új hozzászólás Aktív témák