Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Geri Bátyó

    őstag

    No, én meg közben időlegesen megszabadultam az X5675-től. A problémák után nem volt időm foglalkozni vele és az eladó visszavásárolta, mert kellett egy HP Z600-ba és még nem kapta meg az új adag procit.
    Tegnap viszont megjött az új és most gyorsan bele is pakoltam a gépbe, de már egy kicsit óvatosabban.
    Első körben megnéztem, hogy mit csinál alapbeállításon. Ott szúrtam el a múltkor, hogy ezt nem néztem meg. Most már egyértelmű, hogy ezt nem fogom alulfeszelve tuningolni. A viszonylag magas órajel, az alacsony TDP és az alacsony gyári feszültség már eléggé kiélezett.
    A Giga lap viszont most is hozza a formáját, mert teljes terhelésen a 23-as szorzó helyett simán rátolja az összes magra a 25-öt és ezzel csak 35MHz-el marad el a 930 általam használt értékétől. Ugyanakkor hiába magasabb a feszültség 0.1 V-al, a hőmérséklet 10°C-al kevesebb.

    Persze megnéztem azt is, hogy mit csinál IDLE. Épp csak, hogy nem hűti a szobát.

    Futtattam egy CB-t is. Az ne tévesszen meg senkit, hogy 3.06-ot ír, mert valójában végig 3.325-ön ment a proci.

    Azt is megnéztem, hogy egy szálas terhelésnél hogy megy a turbó. Megkapja a 26-os szorzót (ámbár időnként egy-egy pillanatra visszavette 25-re), de magasabb feszültséget kap, mint a 6 mag 25-ös szorzóval és ez egyértelműen jelzi, hogy a tuninghoz kelleni fog egy kis feszültségemelés.

    A hosszú hétvégén lesz időm foglalkozni a tuninggal is és már felkészültebb vagyok ebből a prociból, úgyhogy szerintem lesz egy szép eredmény.

    "Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

Új hozzászólás Aktív témák