Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • 04ahgy

    nagyúr

    válasz katt777 #24340 üzenetére

    Mutass lapot kérlek, ami load optimized default (vagy egyéb hasonló) után XMP profilt alkalmaz a RAM-nál. Eddig minden esetben, sok procival és lappal 1066MHz-en ment LGA1366-os i7 esetén a RAM, az annak megfelelő SPD profilban tárolt értéken és 1,5V-on.

    Az, hogy "tuning", az glogálisan, az egész rendszerre nézve értelmezendő. Tuning az, ami meghaladja az alkatrész gyári specifikációját.

    Példa: i7 920 + 1866MHz OCZ + GA-X58A-UD5 esete. Beállítod az XMP-t. Ekkor a RAM 1866MHz-en, a proci 2,66GHz-en, az UCLK pedig 3733MHz-en fog futni. Az XMP profil ráadásul automatikusan emeli a QPI/VTT feszt is.

    A lapnak ez nem tuning. A RAM-nak sem. A CPU szemszögéből viszont az, mert 2133MHz UCLK-ra van specifikálva. Tehát azt meghaladó értéken szalad az Uncore, ezáltal az L3 cache is.

    Ez nem szemszög kérdése, ez szimplán az architektúra és a specifikációk ismerete, valamint a valós értékek ezekkel való összehasonlítása.

    Az meg, hogy a proci lehetőséget ad a szorzó módosítására, még nem jelenti azt, hogy utána is specifikáción belül vagy. AMD-nél sem névleges az 1600MHz RAM frekvencia az AM3 esetében, pedig ott még bele sem szól az L3 és a memóriavezérlő órajelébe a beállítás alkalmazása.

    HGyu

    [ Szerkesztve ]

    7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!

Új hozzászólás Aktív témák