Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • YanezTTrain

    tag

    válasz pumukli93 #5263 üzenetére

    A kezdő készletben nagy valószínűséggel a normál 2.5-ös magasságú sínek vannak. Ha nem írnak külön sínkorona magasságot.

    Vágányanyag beszerzés ez erősen egyéni ízlés dolga. Én azt mondom elsőre vegyél a készlethez legalább 2-4 db flexi sínt és egy doboz sinkapcsoló sarut. A flexiken ugyanis nincs csatlakozópapucs. Evvel a kis alapkészletes oválpályát egy jóval nagyobb körré tudod alakítani a flexik beiktatásával, nem köröz idétlenül a vonat egyhelyben.
    Ha kitérőket akarsz venni, azt a boltban meg tudják mondani milyen elemek kellenek egy egyszerű kitérő megépítéséhez. Vagy fogod a már fentebb említett Scarm nevű programot, letöltöd, telepíted egy számítógépre, pár perc az egész. Avval otthon szépen kényelmesen meg tudod tervezni a pályát és a program készít egy darablistát is gombnyomásra, amiben megadja milyen és mennyi vágánymező kell az építéshez. A geoline sínrendszer, ha jól látom ágyazatos, vagy egyszerűbben töltéses sín. Hasonló mint nálam a Märklin M vágányrendszer, illetve az Újabb Märklin C. Ebben az esetben a Peco sínek alá kell ágyazatot építeni, vagy levinni a síneket az asztal szintjére. Lehet érdemesebb volna egy olyan alapkészletet venni, amiben nem töltéses sínek vannak, hanem a síma töltés nélküli verzió. Kezdetben játszani pont olyan jó mint a geoline, asztalépítésnél viszont sokkal élethűbb pályát lehet belőle csinálni, mint a műanyag ágyazatos sínből.

    Váltók elektromos vezérléséhez kell elektromos állítómű, ezt minden vágányrendszerhez lehet venni vagy saját gyártmányát, vagy pedig univerzális állítóművet, amit szinte bármihez hozzá lehet tenni. Kezdő modellezőként javaslom a gyári állítómű használatát. Ez van a Peco rendszerhez is több féle gyári ha jól tudom.
    Nem egyszerű az első lépés, de ha ez megvan és jól választasz utána viszonylag könnyű a továbbhaladás. Viszonylag.Én azt mondom az első beszerzésnél, mikor alapkészletet veszed plusz egy két ezt azt, mindenképpen vállald be a személyes vásárlást, még ha egy nagyobb utat is kell megtenni. Jobb az ilyesmit saját szemmel látni és mint mondtam a boltban rögtön tudnak segíteni, összerakni egy kitérőt a pályához, stb.

    [ Szerkesztve ]

    A vasútmodellezés nem a kapkodós elmebetegek sportja...

Új hozzászólás Aktív témák