Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • gyapo11

    Topikgazda

    válasz LamaCube #10851 üzenetére

    Igazad lehet, de én pl. nem vagyok ügyes a mechanikai dolgokkal. Egy szögvasat elflexelek, meghegesztem, de egy bicska szegecsét szorosabbra kalapálni, na az nem nekem való. A rugó nekifeszül a pengének, ott kenni kell. De a pengét állandóan ki-be hajtogatják, ott is súrlódik valami valamivel. Vettem kb. 40 éve egy Black&Decker fúrógépet, megnéztem a hátsó csapágyat, egyszerű siklócsapágy és a mai napig működik, pedig kb. 1 perc fúrással mozog annyit a két felület egymáson mint egy bicska pengéje egész életében, és a gép tökéletes, a bicska pengéje meg lötyög. Nem tudom meg lehet-e csinálni 100 évre lötyögésmentesre, de hogy több bicska is volt a kezemben ami lötyögött az biztos. De mai új bicskát is vettem olyat, ami kicsit lötyögött, viszont egy csavarhúzóval meg lehetett oldani mert az megszorítja, ellenben egy tradícionális szegecseltnél az van, hogy összeveri az ember, túl szoros lesz és csúnya, és vágja be a fiókba.
    Mondok egy órás példát. Van a klasszikus mechanikus óra, a kenőanyagok besűrűsödnek, vinni kell óráshoz pár évente, szétszedi, kimossa, újrakeni, pár évig megint jó. Van a kvarcóra, akár otthon is könnyen lehet elemet cserélni és 1-5 évig jó. És van a napelemes, rádiószinkronos óra amit soha nem kell óráshoz vinni tisztíttatni, nem kell szétszedni elemet cserélni (vízállóság), és soha nem kell állítgatni az időt, mert mindig atomóra pontos.
    Na ez utóbbit szeretném én bicskában, és akkor ahogy órát se veszek többet úgy bicskát se.

    [ Szerkesztve ]

    menyország -> mennyország, akadáj -> akadály, jótálás -> jótállás, Iphoneal > Iphone-nal, kisuly > kisujj, csővet > csövet

Új hozzászólás Aktív témák