Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Donki Hóte

    veterán

    válasz Tóth_Balázs #38371 üzenetére

    Egy gyári akkuval kb. 350 - 500 képet lehet készíteni, a körülmények függvényében (ha megy a vaku, akkor csökken az elkészíthető képek száma, ha sokat kell az objektívnek élességet vadászni, akkor is csökken a képek száma, stb.)

    Egy utángyártott akkuval 300 képet szoktam csinálni. A 750D figyeli azt, hogy eredeti Canon akku van-e benne, ha nem gyári van benne, akkor nincs akku töltöttség visszajelzés. Biztosan tudna több képet is készíteni az utángyártott akkuval, de a biztonság kedvéért 300-nál akkut cserélek (vagy egy gyári és két utángyártott).

    M42-es objektívem nincs, nem használok ilyet, de létezik M42-EF adapter. Olyan is van, amiben benne vannak az érintkezők, tehát lesz fókusz visszajelzésed.

    A 750D-ben még az egy korábbi, kevésbé nagy dinamikát tudó szenzor van, ezért magasabb ISO értékeknél eléggé zajos tud lenni a kép. Nem is használom az autó ISO beállítást, kézzel állítom, amire jónak látom (lehet az auto ISO beállítás engedélyezésénél is megadni max ISO értéket, de úgy vagyok vele, hogy az a biztos, amit kézzel beállítok :) ).

    Ha erre figyelsz és jó fényerejű, stabilizátoros objektívet használsz, akkor elég jó képeket lehet vele készíteni este is :R

    1000 mm-es objektívet (a megfelelő adapterrel) természetesen "elbír" a váz, a gond a reciprok szabály miatt van vele, (egy crop-os gépen) 1600 mm gyújtótávolságú objektívvel csak nagyon erős fényben lehet jó képeket csinálni, mert már közepes fények mellett is be fog mozdulni a kép :( Viszonylag nyugodt kezű fotós vagyok, de nekem egy 480 mm-es (ekvivalens) gyújtótávolságú objektívvel is elég sok volt a bemozdult kép, ezért léptem tovább a stabilizátoros objektívek felé.

    Minden jó, ha a vége jó. Ha nem jó, akkor még nincs vége.

Új hozzászólás Aktív témák