Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Integra

    titán

    válasz predakon #3296 üzenetére

    minden gyárilag szerelt xenon-t használó lámpatestben van automata szintszabályozás, ez kötelező előírás. persze ha elromlik akkor az is vakíthat, de 99%-ban téged nem ezek vakítanak el, hanem az összes kókányolt cucc, amit boldog boldogtalan autóba és motorba szerel. ráadásul a hagyományos, régi lámpatestekben teljesen rosszul is világítanak, mert nem xenonhoz tervezett foncsoruk van, de ezt világítástechnikus szakik bármikor érthetően elmondják, én nem vagyok szaki :)
    ettől függetlenül amit elmondtál, az csak önigazolás arra, hogy te használod. ok, használd, de tegyük fel, extrém esetben elvakítasz én meg emiatt telibebaszlak szemből.. én túlélem, te nem. aztán ha véletlen ideges vagyok és szar pillanatomban vakítasz meg, dühből rádküldöm a refit egy meggondolatlan pillanatomban, és akkor megint te szívhatod meg jobban. és ha megúszod mit bizonyítasz? lekapcsolom a refit és kész. neked meg ott a xenon a motorban a baleseti jegyzőkönyv és vizsgálat mindent feljegyez, akkor neked a bíróságon meszeltek.
    arról nem is beszélve, hogy egy tompított xenon is sokkal rosszabb (a színhőmérséklete miatt, illetve mert a foncsor nem xenonhoz van tervezve és tök másképp teríti a fényt) mint egy gyári refi feltolva.
    nem rakunk xenont abba amit nem ahhoz terveztek mert veszélyes. én is fazereztem egy ideig, ha azzal a piláccsal is elboldogultam éjjel, akkor sokkal újabb motorok lámpái is elég kell legyen a biztonságos motorozáshoz. és nem húzzuk éjjel a gázt mint a barom. a mindenkori sebességhatárok betartásához pedig a sima izzók is bőven elegek. ahogy djuree is írta, aki nem veszi észre a hagyományos pilácsot, az a xenont se fogja, mert az vak és kész. több veszélyforrást okozol magadnak és a környezetednek, mint használsz. de legkésőbb ha egyszer úgy megszorul a rendőség, hogy tényleg mindenért előveszik az utca emberét és kapsz egy 50rugós csekket, akkor visszateszed a gyárit. :)
    de a legfontosabb -szerintem-, hogy ne más cselekedetével igazold azt, hogy te szabálytalankodsz.

    [ Szerkesztve ]

    ...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...

Új hozzászólás Aktív témák