Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Tüzi

    veterán

    válasz F1DO #131161 üzenetére

    Nekem anno a vfr-ből szűk litert lefaragott a pc. 6.5-7 lement 5.5-6-ra, és ahol az előtt 4-ben stabil fordulaton mentem fel nyélen, utána már gyorsult. Nem csinál az semmiféle környezetvédelmi mahinációt, pusztán a befecskendezést hozzálövi az adott motor karakterisztikájához (lásd lejebb).
    Anno hozzáértő emberek azt mondták, hogy a hatás nem garantált a pc-vel, de elég valószínű. Épp ezért nincs értelme letöltögetni térképeket, meg szórakozni laptopról, hanem el kell vinni padra, ahol normálisan hozzá van hangolva a térkép a pad alapján.
    Alapjáraton úgy jönnek ki a motorok (autók, etc), hogy a gyári ecu kb 80%-ban fedi le az adott típust. Ezzel biztosítva van, hogy a gyártásbeni két véglet, és szenzorok kalibrációs tűréshatárai miegymás mellett is menjen a motor. PC-vel ez fel lehet tornászni 90% fölé, 95% környékére.
    Gyártásbeli szabályok... minden motor különbözik, nincs két egyforma. Kicsit más az öntvény itt, kicsit más a szelep ott, nem úgy sikerült az injektor amott, viszont a program ugyan az marad a gyártás elejétől a végéig (kissé túlzok, de a lényeg ez)
    Tízből két motor ezért keveselős (azaz pc után többet fog enni) egy-kettő nem változik érezhetően, hat-hét viszont kevesebbet fog enni.
    Elég csak megnézni a 800Fi 98-99, és 00-01 közötti ráncfelvarrását. Előbbiben nincs HECS, utóbbiban van, valamit mókoltak a hengerfejben, és asszem egy millivel szűkebb lett a leömlő, eredménye egy liter százon mínuszba.
    Jóbarátomnak ilyen volt, ők Ago-val fúrtak négy lukat a leömlőkbe, mindegyikbe raktak széles lambdát, azzal lőtték össze a pc-t, és azt mondja, hogy olyan lett a vfr mint a selyem...
    5 liter mellett...
    Persze tisztában kell lenni azzal, hogy a V volta miatt a hátsó hengersor alapból 15%-al többet kap, mivel nincs hűtése, szóval azért a motor sajátosságait illik szem előtt tartani.
    Röviden ez a pc lényege.
    Nekem anno kurvajó lett tőle a vfr, remélem az xx is hasonlót fog dobni.

    Őszintén szólva az sem fog érdekelni, ha nem hoz lovat, viszont olyan gázreakció-beli különbség lesz mint a viffernél volt. Mert az azért húzta a szám a fülem felé.
    De szerintem egy akra rendszerrel, és belőtt pc-vel lesz benne valamennyi plusz.

    Arra viszont tisztán emlékszem, hogy Ago számológéppel számolta a mért adatból a főtengelyest, és 1.23-al szorozta (vagy 21-el, lényegtelen).
    Viszont az biztos, hogy (nekem legalábbis) megérte anno azt a 120ezret, mert baromi jó lett tőle a gép.

    [ Szerkesztve ]

    どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。

Új hozzászólás Aktív témák