- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Xiaomi Redmi Note 8T - mélyvíz
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Osibaa
senior tag
Sziasztok!
Megtaláltam a tökéletes HTPC lapot: Asrock AM1H-ITX
Van valakinek infója, mikor jönnek ki ezek az AM1-es lapok és milyen CPU hűtőjük lesz?
"40 mikron? Kik gyártják ezt? Hangyák, hogy lássák?"
-
pc-user
senior tag
Sziasztok!
Van egy IBM ThinkCentre gép (P4, 2,4 GHz), ami induláskor 80-90W-ot, rendszerbetöltés után, alaphelyzetben kb. 45-50W-ot, internet használat során max. 70-80W-ot eszik (fogyasztásmérővel mértem). Mivel időnként 8-10 órákat is megy a gép naponta, arra gondoltam, beállítok a helyére egy kis fogyasztásút. Ilyen összeállításra gondoltam: Intel Desktop Board D945GCLF2 ITX + 2 gb ddr2 667 MHz + noti sata hdd + egy HP-s (P3) gépből származó, kis méretű táp. A kérdésem az lenne, hogy mekkora teljesítmény-növekedés és mekkora fogyasztás-csökkenés várható kb.?
[ Szerkesztve ]
-
sb
veterán
válasz pc-user #20359 üzenetére
Teljesítményben.
4 maggal már az új Atom is jó, de egy Celeron/Pentium azért gyorsabb, általános használatra jobb lehet azért és sokkal többet nem fogyaszt.Egy ilyen noti vinyós összeállításban amit írtál idle 20W alatt maradhat paneltáppal. Teljes terhelésen cpu-tól függően 30-40W körül. Kis terhelésnél, netezés közben 20-25W körül lehet.
Teljesítményben pedig a P4-et verni fogja rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
Mercutio_
félisten
válasz pc-user #20359 üzenetére
Teljesítmény.
A proci gyengébb (atom) de a fő gond a GMA950 ami egy elavult cucc, szinte semilyen ma elterjedt netes és média tartalmat nem támogat HW-ből, azaz a procit terheli minden, így még lassabb lesz az egész.sb: Ez valami régi atom-os lap, szerintem semmivel nem lesz jobb a P4-nél
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
gere
tag
Például erre is lehet majd sasolni Asrock Q1900DC-ITX.
Sokszor a drága olcsóbb...
-
jilian
addikt
Helló!
H77M-ITX / 3450S & FM2A85X-ITXA10 5700
Miért érzem az amd konfigot gyorsabbnak?
-
Mercutio_
félisten
-
-
Mercutio_
félisten
válasz Grave_444 #20374 üzenetére
Én meg intelt, olcsóbb alá a lap és kevesebbet eszik, a gyári cooler is halkabb mint az AMD - s , igaz 13k-ba már nem fér bele az usb3
[ Szerkesztve ]
Eladó/Cserélhető: GERE Kopar faládák, ÓRA:Orient Bambino II Bigsize, Parnis Pilóta, FANTASY könyvek, Garis keskeny MOSOGATÓGÉP, könyvespolcok, MOSÓGÉP
-
Mercutio_
félisten
válasz Grave_444 #20376 üzenetére
Jah, úgy persze, de ilyen Letölt, netez gépnek ha számít minden forint sajnos mITX esetén intel a befutó, pedig asrock igazán csinálhatott volna valami low budget A55-ös lapot.
-
jilian
addikt
Marad az Intel. (azt el felejtettem mondani, hogy BD50-et szoktam néha mókolni)
A sata 3-as bővítést meg meg tudom oldani.Viszont szeretném a hangot a lehető legcsendesebbre redukálni.
Tudtok ajánlani olyan cpu hűtőt ami elfér a Corsair Vengeance memók felett? -
viperabácsi
addikt
A napokban volt szó a gépek fogyasztásáról.Nekem a 4770 asus z87i-pro 1db ssd és 1db 500 gb notebbok winyo böngészés közben mérve 52-57 watt játék alatt farcy 3 alatt 158 wattot írt a fogyimérő.Grafika fullon.
Így egyszerűbb : +Asus z87i-pro +i7 4770 +noctua NH-U9B SE2 +msi 7850 twin frozr III 2 Gb/oc + ocz agility 3 120 GB SSD + 500 gb notebook winyo + FSP aurum 400 gold +Kingmax Herkules 2x4gb + CM Elite 120 Advanced +
ez a konfig.
[ Szerkesztve ]
Az Űr veszélyes hely , főleg , ha a két füled között van !
-
Mercutio_
félisten
válasz totya694 #20382 üzenetére
Azonos ár / teljesítmény mindkét gyártónál kb egy szinten van ahogy tudom, az 50-60k-s intel szintjét amd-böl se kapod meg 20-30k-ért
-
kovsol
titán
válasz totya694 #20382 üzenetére
Egy i5 2500k/3570k még mindig nagyon jól tartja az árát. Szerintem ennél értékállóbb procit nem vehetett volna az ember akkoriban mikor kijöttek. És mellé a teljesítményük az évek ellenére nagyon jónak mondható.
Amúgy a fejlődés lassulása miatt rég nincs 1 év alatt ekkora érték zuhanás.[ Szerkesztve ]
May the Force be with you!
-
őstag
válasz kovsol #20384 üzenetére
"Amúgy a fejlődés lassulása miatt rég nincs 1 év alatt ekkora érték zuhanás"
Természetesen ez is igaz de csak képletesen írtam az 1 évet.
Viszont chip gyártó mérnökök évekkel ez előtt már emlegették,hogy a 22nm alatti lapka gyártás "is" lehetséges lesz de a költségek jelentősen megugranak.
Én ebből csak annyit szűrök le,hogy az árak tartása érdekében az Intel csak áttokozással tudja ezt elérni.Az már mellékes,hogy ide-oda játszik 1-1 kicsit az alap órajellel és már kész is egy új de régi proci.Üdv:Attila
-
imibogyo
veterán
Végre tegnap életre kelt a gépezet. Basszus ennyit még nem szívtam alaplapcserével. Majd egy óra volt a teljes művelet.
Kezdődött azzal, hogy elfogyott a hűtőpasztám (amire úgy emlékeztem, hogy bőven van még). Szerencsére aprón tudtam vadászni, és vettem egy 10-es kiszerelést (plusz egy nap).
Folytatódott azzal, hogy a Mugen 2 lefogatója nem passzol a P8Z77-I hátuljára, mert szépen rácsücsül vagy 4-5 chip-re és az NB bordájának műanyag pöcökjére (itt azért egy kicsit elöntötte a az ideg az agyamat, mert egy hűtőcsere már nem fért volna bele). Szerencsére találtam régebbi szerelésekből kimaradt "X" alakú backplate-et, azzal meg tudtam oldani a dolgot úgy, mint a képen is látható, tehát a gyári backplat-re fekszik fel, és meghúzás után (köszönhetően a vastag szivacs rétegnek) szépen felfekszik a sarkoknál is a lapra.
A szívás után, na mondom végre berakhatom a lapot. Egen ám, de a már eleve a házban lévő alaplaptartó csavarok közül, csak kettő volt jó (a régi csavarjaimhoz valók), de ez az alaplap két saját "egyedi" csavarral is rendelkezik, melyekhez természetesen már más fajta alaplaptartó csavar kellett. Így a már két saját csavarral berögzített lapot szedhettem ki és kereshettem olyan alaplaptartókat, amik nagyobb belső menettel rendelkeznek (szerencsére ez is volt, csak időbe tellett előbányászni).
Miután ezen nehézségeken túljutottam, kiderült, hogy ezen a lapon annyival közelebb lesz a Mugen a táp aljához, hogy az eddig jól bevált "berakom az alaplapot hűtőstül a könnyebb szerelhetőség miatt, majd mellette becsúsztatom a tápot" módszer itt kudarcra van ítélve (valószínűleg ha nem vagyok itt már sík ideg észrevettem volna ezt előbb is). Szóval szedhettem ki ismét a lapot, betettem a tápot a helyére, majd újra beraktam az alaplapot.
Végül jöhetett a kábelezés. Na ezzel már nem volt gond, lévén elég nagy hely van a jelenlegi ideiglenes házban (Fractal Core 1000), mindössze annyi a gubanc, hogy nem tudtam szépen elrendezni a belsőt. De lévén úgy is házcsere lesz hamarosan, valamint ekkora elfogyott a türelmem, ez most annyira nem zavar.
-
sb
veterán
válasz kovsol #20384 üzenetére
Én használta, fél évesen 35-ért vettem a sima i5 2500-at... már 2 éve kb. Szerintem most is ennyit ér kb.
Sokat gondolkodtam rajta, de végül a memória váltás miatt megérte, mert a DDR2-DDR3 csere kikompenzálta a cpu felárát.És persze gyorsabb plussz ami a lényeg, azóta nem foglalkozok hűtéssel, tápzajjal, stb... minden le van tekerve minimumra és kész.
-
sb
veterán
Megtörtént a HTPC cserém:
G2020 helyére ment az A6-3620 az E-D3-ba.A gyári-szerű Intel hűtő helyére pedig Big Shuriken 2 került. Még a "maszek" HDD állványt kell átméretezni hétvégén, hogy a Shuriken tudja kicsit hűteni a HDD-ket is.
Aztán jönnek a képek.Némi freki visszaállítás is lesz, mert sajnos a 40W-os max fogyasztás kitolódott alulfeszelve is 70W-ra, a külső táp pedig 75W-os.
-
HookR
addikt
Napokban nem voltam gépközelben. Időközben akadt néhány érdekesség, nem csak a Cebit kapcsán:
Gigabyte GA-B85N-WIFI hivatalos oldal - [link]
=================================
MSI B85I Gaming hivatalos oldal - [link]
Biostar AM1MH hivatalos oldal - [link]
- AM1
- 170 x 191 mm (mini-ITX és mini-DTX között félúton. Számos mini-ITX kuckóba befér.)=================================
Silverstone SX600-G - tomshardware.de
600W-os moduláris SFX táp.
Enermax ECA1010 újabb képek - cowcotland.com
Immáron kerekített előlappal, és végre fény derült a belső kialakításra is.
Silverstone Argon AR04 hivatalos oldal - [link]
Review - eteknix.comThin Mini-ITX hűtő
Silverstone low-profile ventilátorok - [kép]
A kisebbik talán FW121 névre hallgat. Ami fura, mert korábbi kiállításon még FW122 szerepelt a névtábláján.
[ Szerkesztve ]
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
törölt tag
válasz radi8tor #20393 üzenetére
Nekem is furcsa, eredetileg low-budget rendszerekbe szánják, de a + csatlakozót, nyákot is ki kell majd fizetni valakinek. Elég szellős az elrendezés így biztos hogy nem azért lett ekkora, mert nem fértek volna el az alkatrészek egy 170/170-es kétoldalas nyákon.
A CPU-FAN-header 4pin-es ez jó jel, már csak reménykedni tudok hogy 50/60mm-es pörgettyűn kívül lesz más opció is a hűtésre.
A dtx szabványt léghűtésre optimalizálás miatt követték el, elképzelhető hogy lesz valami turpisság a CPU hűtéssel kapcsolatban.[ Szerkesztve ]
-
tlac
nagyúr
válasz shteer #19993 üzenetére
hivatalos oldal
GA-J1900N-D3V -
HookR
addikt
Passz.
=======================================
Lian Li PC-Q36 - [link]
- 246 x 324 x 320 mm (25,5l)
- VGA max. hossza: 300 mm
- PSU max. hossza: 200 mm
- CPU max. magasság: 170 mmÉrdekes, nem gondoltam volna, hogy Lian Li is rávetemedik a sarokprofilos házszerkezetre.
Enermax ECA1010 videó - pcgameshardware.de
Többek közt megtudhatjuk belőle, hogy szálcsiszolt alumínium előlapot szántak neki, várhatóan €45.- lesz és a harmadik negyedévben kerül piacra.
▌www.thunderbolts.info | youtube.com/ThunderboltsProject ▌16personalities.com▐
-
imibogyo
veterán
Hasonló elrendezése van, mint a Lian Li PC-Q33-nak, csak hosszabb VGA-val. Nekem mondjuk a 33-as jobban bejön az előre hajtható elő- és tetőlappal, még akkor is ha abba csak kisebb VGA pakolható, mert cserébe jóval kompaktabb. A Q36-os már majdnem Prodigy méretű (az ugye 250 x 310 x 340 = 26.35 liter).
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Gitáros topic
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Asztalos klub
- Mini PC
- PlayStation 5
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest