- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beri
addikt
Pénz nélkül, de gigabites nettel? Furcsa kombináció... Switch nem oszt semmit, csak kapcsolatot teremt. Ha a switch rosszalkodik (és nem az elképesztően profi rendszergazda műve a dolog), akkor vegyetek egy másikat. Ilyen egyszerű ez.
[ Szerkesztve ]
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Rider74
tag
Üdv!
Routert kell vennem, sima 4/1 Mbit kábelnet van, de hamarosan 30~40 Mbit lesz.
Nem hátrány a Wierless, de nem feltétel, mert két gépet kellene csak kiszolgálnia kábelen.
Azonban feltétel a STABIL működés, és ,hogy a torrent nem akassza ki.
Illetve a Webes lehetőleg egyszerű konfigurálás.
Néztem ezt,[link] de bármilyen ésszerű javaslatot szívesen várok. -
zsommi
senior tag
válasz Rider74 #9456 üzenetére
Üdv!
Én személy szerint nem vennék linksys-t, sztem messze vannak a jótól.
Volt már dolgom többel is, de igazából minddel bajom volt csak eddig, fagyotatott, meg hasonlók.
Én igencsak a TP-Link híve vagyok, egy 542-esnél jobb nem kell szerintem egy egyszerű otthoni felhasználónak.
Sima vezetékes routert nem érdemes manapság venni szerintem, bármikor kellhet egy wifi, akkor meg ott van, és kb 500 Ft a különbség.
http://www.olcsobbat.hu/szamitastechnika/routerek/tp_link_tl_wr542g/ -
Beri
addikt
-
Seqis
csendes tag
Sziaztok!
A TP LINK TL-WR1043ND Routert lehet használni printer szerverként?Köszi előre is!!! -
Seqis
csendes tag
És milyen szoftvert lehetne rátenni amivel már tudja ezt is kezelni?Nem találok más routert ami hasonló tulajdonságokkal bír,de tud printer szerverként is működni.Tudsz esetleg valamit ajánlani?vagy erre valami más szoftver?Köszi
-
Beri
addikt
Ha csak a nyomtatószerver hiányzik, rámehetsz az asus wl-520gu-ra, vagy az n13u-ra. Minden attól függ, mekkora sávszélességet osztanál.
Vagy tegyél fel egy dd-wrt-t, vagy open-wrt-t a 1043-adra. Természetesen garanciát senki nem vállal a műveletre, ha brickeled, nem cseréli ki senki.eladó Aromamizer RDTA V1
-
oliver7777
tag
Sziasztok!
Nekem 8 megás nethez kell router, és Linksys wrt54gl-en gondolkodok, De olvastam hogy érdemesebb újabb szériát venni (pl.:Linksys wrt320n). Csak árban jelentős a különbség. Azon kívül, hogy nagyobb sávszélességet tud kezelni az újabb van vmilyen lényeges különbség?
Illetve láttam, hogy többen is ajánlják ezt a routert is TP-LINK TL-WR1043ND, ez is színpatikus, ráadásul olcsóbb is minta a Linksys wrt320n.
Egyébként Linksys wrt54g ver. 7-hez van vmilyen firmeware amivel többet lehet kihozni belőle, mert ezt cserélném másikra.Köszi!
-
zsommi
senior tag
válasz oliver7777 #9465 üzenetére
A Tp-Link az jo kis router, de egy 8 megás nethez, ha nincs semmi extra vágyad mellé, minek veszel ilyen drága routert?
Vegyél egy 542-es Tp-Linket, az bőven jó szerintem. -
Beri
addikt
válasz oliver7777 #9465 üzenetére
Pont belenyúltál, az 54g ver.7 pont nem támogatott (dd által legalábbis). Ha szempont a moddolhatóság, választhatod a 1043ND-t. Olcsóbb mint a 320N és semmivel sem kínál kevesebbet. Viszont ha nagyon akarsz spórolni, az open-wrt felmegy egy 741ND-re is.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
Seqis
csendes tag
-
masterful87
senior tag
Sziasztok!
Olyan routert keresek, ami kezeli USB-n keresztül a HDD-ket, vagy ha nyomtató van rajta akkor azt. Ezen kívül remek lenne ha tudna torrentezni magában!
Megnéztem a TP-Link 1043ND-t, arra lehetne rakni open-wrt-t, és akkor szinte nincs számára lehetetlen. Elolvastam egy logoutos cikket róla, és az segített eldönteni, hogy köszönöm, ez nekem így nem kell.
Nem tudnám kezelni, biztosabb lenne ha már gyárilag fel lenne készítve a torrentezésre a router. Mintha olvastam volna, hogy Asus-nak van egy ilyen fajta készüléke?!
-
Beri
addikt
válasz masterful87 #9469 üzenetére
Az n13u vagy az n16 a neked való eszköz. Sávszélességtől függően.
eladó Aromamizer RDTA V1
-
ecaddict
senior tag
válasz masterful87 #9469 üzenetére
Az RT-N16 gyári firmware sem biztos, hogy pont tudja azt ami neked kell (bár ebben tényleg alapból minden megvan amit kérdeztél).
RT-N16-hoz viszont vannak elég egyszerű tutoriálok mint pl. ez (csak másolgatni kell parancsokat):
LinkA fórumában több firmware-hez (pl. Tomato) van info. Link
### RT-N16, WL-500 Oleg optware script ami majdnem mindent feltesz ### ===========> http://wl500g.info/showthread.php?t=23684 <===========
-
Reszi
tag
-
kano
nagyúr
Ez állat!!!!!!
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
sb
veterán
Sziasztok.
Vettem egy TP-Link WR1043-at.
WOL-hoz lenne kérdésem:1. ARP fixen beállítva: gép mac címe és ip összerendelve.
2. 7 és 9-es portok az adott ip-re forwardolva
3. DHCP-ben beállítva, hogy fixen azt az ip-t kapja a gép (bár ez nem kell az ARP mellett)Próbáltam többféle wol sender progival kívülről, netről felébreszteni de nem igazán akarja.
Ötlet?szerk: Firewallban vagy máshol nem kell állítani valamit? Mondjuk, hogy broadcast csomagot is továbbítson befelé?
[ Szerkesztve ]
-
St3venson
tag
Hali!
Most köttettem egy digi 85/25-ös netet, és routert akarok venni hozzá.
Egy Linksys WTR610N megfelelő hozzá?Köszi
-
-
sb
veterán
Na megoldva.
Viszont még mindig van gondom a TP-Link WR1043-al.
Van amikor egyszerűen "leakad" a net.
Lan-ra kötve a routert elérem, a upc modemet is mögötte. DNS is rendben, mert a router diagnostic felületérül trace-t indítva pl az index.hu-t feloldja és végigmegy szépen. Böngészőben mégsem jön be semmi.
Ezt ma megcsinálta kb. 3x.Előző nap még a Linksys WRT54GL+Tomato fw volt rajta, nem volt ilyen gond.
-
-
St3venson
tag
Örülök hogy próbálsz segíteni. Igazából én annyira nem értek az ilyen eszközökhöz, csak ha már pénzt adok ki, szeretném, ha tényleg ugy működne minden, ahogy kell, és ne kelljen vele utólag szenvedni. Ezért gondoltam,hogy ha eddig egy ilyen márkájú jól működött, akkor ez is jól fog. Igazából nem ismerem a netgear-t, a linksysről pedig annyit tudok, hogy a cisco áll mögötte, ami nálam egy jó márkát jelent.
A 320N-es váltazatról jobb a véleményed? Én sem vagyok a pénzem ellensége, de ha tényleg nem jók, akkor örülök, hogy véleményt nyilvánítassz. -
válasz St3venson #9485 üzenetére
Nem a markat nezem hanem az ar/ertek aranyt. Vagyis mennyi penzert mennyi loerot kapok.
A 320-as olcsobb, es valoszinu eleg is lesz neked. A marka pedig a kedvenced. Vedd azt, es boldog leszel. Komlyra forditva, jobb valasztas mint a 610-es tarsa. Smallnetbulder-reknel nem csillogott a 610-es, es jol mernek azok a sracok. -
Ha elozo nap tomatot hasznaltal akkor kerdem en mit sz@rozol gyari firmware-vel?
Openwrt v. ddwrt oszt kesz. A hardware jo, kizarolag a kinai firmware webszerver resze akad le, de ott is az a resz , hogy nem ered el a router feluletet. Nalam ez volt. Nehanyan tagadjak, de ez a bug a gyari firmware sajatja. -
kev08
csendes tag
Hali!
Egy 6 megás nethez milyen routert ajánlanátok? 2 PC-hez és egy laptophoz kéne. Valami jó minőségű, stabil dolog érdekelne.
-
legenda
a legolcsóbb ajánlott router a tp-link tl-wr542g és attól felfelé - a rászánt összegtől függően - bármelyik testvér megfelelő, sőt! növekvő széria függvényében felfelé nő a hardveres erősség - így húzós terhelés alatt a stabilitás is!
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
marcanka
csendes tag
Sziasztok!
Torrentre milyen router a legjobb?????
van egy tp-link 1043NDm de 900-950knál nemmegy jobban.......
aztmondják hogy az ASUS N16 az jobb vas.......
thx a választ.
-
marcanka
csendes tag
háááát nemtudom ott vagyok a routertől 2méterre akkor sem jobb...
amugy ugy 4kmre megy egy linkem ott is ugyanez van 900-950k a plafon, meg a routertől 2 méterre is.20/10es digi van osztva....... utorrentet használok port bevan állítva...
mondjuk nem vágom a dolgokat.....
thx amugy a választ!
-
rutintalan
csendes tag
Sziasztok!
Tegnap vettem egy tp link tl-wr1043nd-t és nem tudom beállítani,ill.titkosítani.Tudna valaki segíteni egy hölgynek? :-) Előre is köszi!!
-
marcanka
csendes tag
válasz rutintalan #9495 üzenetére
Wireless-Wireless security menüpontban azthiszem
-
joe2005
senior tag
válasz rutintalan #9495 üzenetére
192.168.1.1, admin>wireless> Wireless Security>WPA-PSK/WPA2-PSK>PSK Password:8 karakter>save
[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
zodo
nagyúr
Sziasztok!
Hamarosan szolgáltatót váltok és ezzel egy időben szeretnék vásárolni egy routert is.
Jelenleg van egy D-link DIR 301-em, de ettől meg szeretnék válni, mertOlyan kellene aminek a menüjében beállítható, hogy a további csatlakoztatott gépek mekkora sávszélességet használhatnak. Wi-fi nem kell.
Ha minden igaz akkor egy Scientific Atlanta Webstar EPX 2203 típusú modemhez lenne.
Sajnos egyenlőre csak egy 4 Mbit/s (Digi/Strada) csomagra váltok, de később, már talán a nyár folyamán kihúzzák az optikai szálat ekkor a 30/20 Mbit/s (BaseNET) csomagot tervezem igénybe venni.
Ezért jó volna, ha akkor nem kellene megint új routert vennem és most olyat ajánlanátok ami később a nagyobb sebességhez is jó lenne. -
zodo
nagyúr
Ahogy nézem, talán nekem is megfelelne a TP-Link TL-WR941ND olcsóbban vagy a TP-Link TL-WR1043ND kicsit drágábban kapható routerek valamelyike ?
Az lenne még a kérdés (feltéve, ha jól gondolom), hogy ezek tudják kezelni a sávszélesség szét vagy kiosztást?
Bocs, de nem tudom mi a pontos neve. -
dulifiO
aktív tag
Hello!
Netet szeretnék megosztani 2-3 gépre 2db 20cm-es falon keresztül 5-6 méterre. Valószínűleg éjjel nappal menne a torrent, tehát a stabilitás fontos lenne. Milyen routert tudtok ajánlani 10 ezer körülig? Akár használt is lehet. A választ előre is köszönöm!
Üdv.: Dulifiapróhirdetéseim: http://href.hu/x/972c
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- BIOS frissítés
- Milyen notebookot vegyek?
- Befagy az egész gép
- Call of Duty: Black Ops 6
- Sorozatok
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- XFX Radeon Speedster SWFT 319 RX 6800 - BONTATLAN - ALZA GARANCIA
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" 2K Touch I W11 I CAM I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G3: i7-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" QHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T14s - i5-10G I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest