- Vodafone mobilszolgáltatások
- iOS alkalmazások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- iPhone topik
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Azzal a problémával fordulnék hozzátok, hogy a net váratlan időközönként megszakad. A gépek korlátozott internetelérést jeleznek, vagy van mikor nem jelez problémát, de net az nincsen. Ha van net akkor a sebességgel minden rendben. A netkábel egy modembe fut bele, abból egy másikba ami tovább ossza egy otthoni telefonba és csak onnan a routerbe. A router egy TP-LINK WDR4900. Mit tudtok tanácsolni, hogy megoldjam a problémát? -
MODERÁTOR
válasz #94477440 #31601 üzenetére
Szia!
Rossz topik! Inkább IDE írd le a TP-LINK előtt lévő két eszköz típusát, ugyanis két modem nem kell, modem után nincs HGW, viszont két router sem kell, úgyhogy jó lenne tudni, hogy mik is azok pontosan! A probléma vezetéken is fennáll, vagy csak wifin? A másik topikba írd!
-
törölt tag
válasz Intruder2k5 #31602 üzenetére
Elnézést, figyelmetlen voltam!
-
Zola007
veterán
TPlink 841N hálózati adaptere (tehát nem a router) sípol mint a veszett fene, magas frekin
másnál is ilyen?
volt 741N, illetve van egy 841ND-m is otthon, annál nem tapasztaltam ilyesmit.Ellenben eddig amelyik tápom újonnan sípolt az idővel meg is döglött. Szerintetek kicserélik csak magát az adaptert gariban, ha beviszem?
[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
tomcsi23
veterán
válasz Zola007 #31604 üzenetére
Most üzemeltem be az új 841N-t (V 8.4), és csendben van a tápja, ahogy kell.
Szerintem vidd vissza nyugodtan.Jut eszembe, azt lehet tudni, hogy az egyes Transmit Power beállítások mekkora teljesítményeket jelentenek (high-mid-low)?
[ Szerkesztve ]
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
Zola007
veterán
válasz tomcsi23 #31605 üzenetére
visszaviszem, de legalábbis felhívom őket
egyébként szintén v8.4
Transmit power nem tudom pontosan mennyit jelent, de lakáson belülre (panel) nekünk elég bőven a középérték
így én azon hagytam, hátha nem is melegszik annyira, illetve minek pazaroljunk ha nem muszáj[ Szerkesztve ]
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
ntomtb
tag
Helló mindenkinek!
Egy ismerőstől örökölt Belkint cserélnék egy valami normálisra.
1 PC, 2 laptop csatlakozik egy Fiber Power 30-as hálózathoz.
Ha esetleg 10k alatt tudnátok valamit ajánlani, megköszönném.
Ja és a torrent megy egész nap. -
legenda
-
Tigerclaw
nagyúr
Sziasztok. Gondolkodok egy router cserében, de nem minden áron, mert most is 300-as N-es van és beton stabil (Dlink DIR-655). Ami miatt váltanék, hogy jól jönne 5GHz-en is legalább 300Mbit, viszont nem szeretnék kiadni rá sok pénzt. Az AC ahogy látom, még túl drága.
Szóval kellene egy megbízható minimum dual bandos router, aminek az 5GHz-es része legalább 300Mbites, lehetőleg gigabites lan résszel és lehetőleg olcsón. Azt se bánnám, ha gyárilag lenne mód arra, hogy ne világítson karácsonyfa módra, vagyis hogy ki lehessen kapcsolni a ledeket rajta, vagy legalább letompítani és a fogyasztása se legyen sok, hiszen napi 24 órában menne.
Persze könnyen lehet, hogy nem találom meg a megfelelőt, de nem kerget a tatár.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
Zola007
veterán
válasz Tigerclaw #31609 üzenetére
LED-es problémádra matt celluxot ajánlok teszés szerinti rétegben és méretre vágva átlátszik aminek át kell és nem égeti ki a retinádad ha közelben van
az akár zseblámpaként is eladható monitor és hangfal LED-ekre szintúgyMʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Topikgazda
-
blueye
veterán
Ma üzemeltem be egy e900-at. 8000 HUFért mindenkinek ajánlom, akinek olyan hálózatra van szüksége, amit ez a router tud. Nagy ház, sok repeater, nagyon szépen szolgál ki kb. 20 készüléket (kicsi a bejövő sávszélesség (ezt tudni kell).
-
mitvisz
csendes tag
Sziasztok , tegnap vettem egy TP-Link 3600 -ast mellette a 1043 v1 és az első negatív dolog a ház távolabbi részében jóval kisebb a jelszintje az újnak , ez visszalépés
-
Topikgazda
-
tomcsi23
veterán
válasz Gubek-Einste #31615 üzenetére
Hogy kell rendesen beállítani?
Ill. az antennák pozíciójára van valami optimális állapot?Tegnap összehasonlítottam az új wr841N-t a régi wr340gd-vel és térerőben nincs túl nagy különbség, igaz, a nagyobb sávszélesség árnyékoltabb helyen is jobban átmegy. No nem gond, hogy nincs az egész környék teleszórva.
...de bugyit ne vegyél, mert fontosat akarok mondani.
-
legenda
válasz mitvisz #31613 üzenetére
szia,
számtalanszor leírva/kielemzve a dolog, de akkor biztos nem olvastad el azon hozzászólásokat, hogy nem csak a router függvénye a dolog...
kipróbálod más beállításokkal és ellenoldalakkal, úgy bizony lesz fordított tapasztalatod is.Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
roba99
újonc
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy 20-25 ezres árkategóriában milyen routert vennétek, melyik a legjobb?
Előre is köszi a választ! -
legenda
válasz roba99 #31618 üzenetére
szia,
a legjobb legfeljebb úgy meghatározható, hogy konkrétan valaki számára, az ő elvárásainak megfelelően, az igényeid viszont nem ismertek, így hiába mondom például az rt-n56u vagy az rt-n65u típusokat, mint adott árketegóriában nagyon jókat, mert ha neked modjuk szükséged van a külső, állítható, cserélhető antennákra, akkor máris bukta a két asus típus, és mondjuk a tl-wdr4300 ideálisabb.
Réges-rég, egy messzi-messzi galaxisban...
-
UG4EVER
tag
Sziasztok !
A helyzet a jelenlegi Lynksys wrt54gc rev2 es router( 4 port1 ,antenna) megadta magát...
4darab asztali gép volt rákötve kábelen,+ a wifi bár az volt ,hogy max jelerősséget jelzett mégsem volt egy szál net sem közvetlenül a router mellett sem..csak a kábelen jött jól,
30mb os net volt megosztva,kábelen sose voltak lagg gondok stb.
Kérdésem a következő : ezek tudatában nekem melyik a jobb választás itthonra ha sokszor van az összes gép bekapcsolt állapotban,és az emeleten is kell a wifiez:TP-linkben gondolkodom hátha az ár/érték arány bejön
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/TP-LINK-TL-WR741ND-150Mbps-wireless-router,103952,460164,1134035.html?langId=-19#infoTabNav.
vagy :
http://www.mediamarkt.hu/mcs/product/TP-LINK-TL-WR841ND-300Mbp-wireless-router,103952,460164,1153281.html?langId=-19szóval melyiket kellene választanom?
+ ha szerintetek ezek "szar*k" akkor 7-8 ezerért milyet érdemes?
köszi :Gábor[ Szerkesztve ]
Regisztráltam 2008-10-30 :)
-
katalin888
aktív tag
A Tenda N6-rol mi a velemenyetek? Jo vetelnek tunik...
-
Thomas16
tag
Hi!
Jelenleg egy UPC-s Technicolor TC7200-as modemem/routerem van, de le szeretném cserélni.
Ha veszek egy új routert, és a UPC-s cucc után kötöm, akkor Technicolor modemként fog működni?
Nem marad ez szűk keresztmetszet a rendszerben?Köszi!
Thomas -
mitvisz
csendes tag
Két hete olvasom a fórumokat hogy mit vegyek a vacakolós 1043 helyett így született meg a legjobbnak gondolt 3600 de lehet benéztem. Most kerestem a fórumában az antenna szóra és elkeseredtem a látottakon. A gyors teszt úgy volt hogy egymás mellett függőleges antennákkal gyári alapbeállításokkal (wifi high) , a notebookon inSSIDer indít és ballagtam néztem a jelszinteket. a hátsó szobában kb 10 decibellel rosszabb az új. Milyen függvényre gondolsz ? Ami szar az szar . Modjuk ha beállítom a 1043-ast is és átvilágítom a családot wifivel akkor gondolom lefedi a terepet.
ui: a beállításon nem tudom mire gondolt Gubek-Einste de konkurencia nincs wifi fronton[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Tigerclaw
nagyúr
válasz Gubek-Einste #31611 üzenetére
Ettől tartottam. A 15-20k-s ársáv már túl sok egy 600-as kétsávos routerért, főleg hogy egy tényleg betonstabil 300-as routerem van ami lefedi az egész házat. Akkor várok még, hátha az AC ára esik még és az letolja a nem AC-s routerek árát is. Jobb egy stabil lassabb router, mint egy gyorsabb zsákbamacska, amiért még elég sok pénzt is elkérnek.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
MODERÁTOR
válasz Tigerclaw #31627 üzenetére
A legolcsóbb AC-s vas talán a Tenda W1800R!
-
krealon
veterán
válasz katalin888 #31621 üzenetére
"A Tenda N6-rol mi a velemenyetek? Jo vetelnek tunik..."
Mivel a Tenda N6 Tomato kompatibilis, igy az ajanlhato kategoriaba tartozhat, mindamellett sporoltak a Flash es a RAM meretevel, igy egy azonos chipsettel szerelt ASUS eszkozhoz viszonyitva valoszinuleg joval szerenyebb teljesitmenyre kepes.
-
general
addikt
üdv!
mi a véleményetek erről a routerről?
-
MODERÁTOR
válasz yodamester10 #31632 üzenetére
Megfelelő kliensnek, megfelelő jelerősség és jelminőség mellet simán át kell, hogy tolja, mert ez esetben nem lehet neki gond a 200Mbps sem, WiFi-n! De ha visszafelé számolok, egy 90 perces és 30GB-os film, nagyjából 50Mbps linket kíván!
Mondjuk azt még nem hiszem, hogy a TV-ben jelenleg AC-s WiFI lenne!
[ Szerkesztve ]
-
yodamester10
őstag
válasz Intruder2k5 #31633 üzenetére
Szia!Az 5ghz-et tudja,lg667s tévé.
-
MODERÁTOR
válasz yodamester10 #31634 üzenetére
Az rendben van, de attól az még nem AC-s! Mondjuk nem hiszem, hogy gond lenne neki, ha tud 300 vagy 450Mbps sebességet, és jó a kapcsolat a két eszköz közt! Gondolok itt arra, hogy nem a ház másik végében van, 5 fallal és 25 méterrel odébb!
A TV típusa nekem nem mond semmit, és keresni most nincs időm, mert mennem kell!
-
nVIPER
senior tag
válasz yodamester10 #31632 üzenetére
Én egy Samsung 7-es sorozatú tv-vel használom, hibátlanul látja a routert, eddig egy 18gigás filmet próbáltam rajta (1080p) nézni, hibátlan!
-
sagesz93
addikt
Sziasztok!
Lenne itt egy kérdésem. Adott egy tp-link wr841nd tipusú router.
A gond vele annyi, hogy a családi háznak az egyik végében helyezkedik el, es a masik végében mar nagyon gyenge a jel, neha el is vesztik a készülékek. (Mobil, laptop, tablet)
Tehat a kerdes annyi, hogy javítható a problema egy másik router vasarlasaval, ami tuti hogy erősebb jelet szolgáltat? Az ésszerű ár is szempont azert, nincsenek nagy igények, 20 megas net van. -
Topikgazda
-
sagesz93
addikt
válasz Gubek-Einste #31638 üzenetére
Ezeknek a működésével már annyira nem vagyok tisztában. Mit kell tudni ezekről az eszközökről?
Ha esetleg lenne másik router ötlet, azert azt is szivesen venném. -
Topikgazda
válasz sagesz93 #31639 üzenetére
Egy ilyen eszközzel meg lehet nyújtani egy másik eszköz által lefedett területet az egyik irányba.
Másik router-rel sem lesz jobb eredmény mivel a jelenlegi ilyen szempontból elég jó.Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Net L with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P
-
sagesz93
addikt
válasz Gubek-Einste #31640 üzenetére
Köszönöm a választ. Ilyen repeatert mondjuk láttam mar, kinai rendelesekben eleg otthonos vagyok, onnan ha jol tudom eleg nagy népszerűségnek örvend ez az eszköz.
-
jayjay
tag
NAS-t megspórolva szeretnék egy routerra rákötni usb-n egy vinyót amin a zenéim vannak. Ezeket akarnám egy Linn hálózati lejátszóval elérni. Működni ez a gyakorlatban? Elvileg az én routeremen ( TP Link TL-WR1043ND ) is van USB port, de amikor vettem akkor nem ajánlották ilyen célra, de lehet valami új update-el ez sikerült. Milyen routert ajánlanátok erre a célra, esetleg az enyémet is fel lehetne turbózni?
HTPC: XFX HD4830 512MB, 400W Corsair, 2x2048MB Kit OCZ, E5200,Scythe Slip Stream, GIGABYTE GA-G31M-ES2L, Scythe Shuriken, APLUS CS-GL3
-
mitvisz
csendes tag
Ez most komoly hogy a Tplink 3600 nem csatlakozik wifin az Xbox360-hoz ??? Mitől marad ajánlott ezen a fórumon ? Miért nem hallgattam Intruder2k5-ra
[link][ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz mitvisz #31644 üzenetére
Az ár/érték aránya jó. Egy elég kellemes kis eszköz... Az Xbox360 csatlakoztathatósága egy spec igény. Mikor segítséget kértél említetted, hogy van ilyen elvárásod?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
őstag
Azért ajánlott, mert ez sokkal inkább az Xbox hibája, minthogy a TP-Link-é.
Megjegyzem, hogy egészen januárig visszamenőleg sehol nem látom a "Milyen routert?" topicban, hogy bárkit is megkérdeztél volna arról, hogy mégis milyen router-t vegyél. Csak azt látom, hogy bejöttél a "Milyen routert?" nevezetű topicba, és fikázod a TP-Link-et. Ez a topic nem erre, hanem pont az ilyen helyzetek megelőzésére való.Ami működik, ahhoz nem nyúlunk.
-
vargalex
félisten
Szia!
Ha jól tudom, éppen hogy csak alternatív firmware esetén (OpenWrt, DD-Wrt) van gond. Gyárival állítólag megy.
Alex
-
mitvisz
csendes tag
Ha hazamegyek kipróbálom . Jópár fórumot visszolvastam (nyilván nem a legelejétől) , összeírtam ra-proci -vélemények és ár -érték alapján nekem is ez jött ki a legtutibbnak. Az ASUS RT N56 volt a másik kiszemelt de mivel belső antennás gyengébb wifi teljesítménnyel ezért döntöttem a 3600 mellett. Ezután jött a hidegzuhany a gyenge wifivel. Ezekután lehet hogy az N56-nak erősebb a wifije ?
-
Tigerclaw
nagyúr
A TPLINK-es fórumban azt írják, hogy a gyári firmware-el megy tökéletesen, szóval nem hibás se a gyártó se a router. Azt azért nem lehet elvárni, hogy egy barkácsolt és valószínűleg hibás vagy hiányos firmwarrel is működjön a router.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- LEGO klub
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Hálózati / IP kamera
- Politika
- Milyen TV-t vegyek?
- Ukrajnai háború
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Okos Otthon / Smart Home
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákkal Kínát
- További aktív témák...
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
- 7320 2-in-1 27% 13" FHD+ IPS érintő i7-1180G7 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest