- iOS alkalmazások
- Megszületett a hivatalos Xiaomi HyperOS 2 globális terjesztési ütemterv
- Az első jel a Galaxy XCover 8 létezéséről
- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dani82
senior tag
Sziasztok!
Szeretnek klimat venni es bezsereltetni egy Bp-i panellakasba,(45nm) de nem kell az egesz lakast hutenie termezsetesen.Tudnatok tippet adni, milyen markat erdemes nezegetni? Invertrest szeretnek, de a kozepkategoria kozepe/alja erdekelne ebben a szegmensben árilag, mivel nem tudok 2 kilot kifizetni egy klimaert jelenleg.
Erdekelne cég esetleg aki beszereli normal aron.Elore is koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
telya
aktív tag
hali!
klimat vennek a hazamba, mert nyaron sokszor elviselhetetlen homersekletek uralkodnak, foleg az emeleten (rossz asszem a szigeteles azert talan).a lenyeg: hosszutavra kellene, az ar/ertek aranya minnel jobb legyen, szoval van ra penz es legyen minnel jobb hosszutavon, de ne legyen irrealisan draga a tudasahoz kepest es ne legyen hangos. hallottam, hogy van inverteres meg nem inverteres, de kb semmit nem tudok a temarol, jo volna valami tipp elore is thx.
[ Szerkesztve ]
-
telya
aktív tag
jah es ezalapjan a leiras alapjan: #1012 az inverteres tunne jobb megoldasnak.
egyebkent 1 szobara kellene, kb 7,5 meter hosszu, 4,5 meter szeles, 2,4 meter magas (ezek inkabb felso becslesek de eleg kozel vannak a valos ertekek ehhez). szoval nagyjabol 30-35 m^2 ha jol szamolom, plusz gondolom a magassag is szamit.
[ Szerkesztve ]
-
Lajtorja
aktív tag
Hali! Én is klímavásárlás előtt állok és szívesen vennék bármilyen tippet/tanácsot.
Egy kisszoba hűtés/fűtéséről lenne szó, kb 24 m^3, déli fekvésű.
Kis teljesítményű mono splitet kerestem, lehetőleg inverterest. Az áramot 40%-os áron kapom, de a fogyasztás így is szempont. Szereléssel együtt br. 130000 pénz alatt szeretnék maradni.
Őket néztem ki:
Midea MSR1-09HRDN1
Ezt sok helyen br. 90k körül hirdetik, de gyakorlatilag sehol sincs készleten. on/off változatban 73k-ért találtam a legolcsóbb helyen, ahol kapni.Midea MSG-09HRDN1
Valamiért nem annyira szimpatikus, mint az előbbi, viszont kapni raktárról (br. 94k)Midea MS9A-09HRN1 on/off
Ilyet is találtam raktárról, br. 70k-ért.Vélemény ezekről esetleg? Gondolkoztam még Samsung és Hajdú on/off klímákon is, de minél többet keresgetek annál tanácstalanabb vagyok.
--- ---
-
nagyúr
Sziasztok,
tud valaki olyan vállalkozást, ami beszereli a megrendelt klímát pár napon belül?Pleased to meet you - hope you guess my name
-
veterán
-
nagyúr
válasz csemberlen #1165 üzenetére
mondasz valamit....
akkor idén nyáron se lesz légkondim?
mert ha már rászánok ~200 ezer Ft-ot, akkor szeretném az áldásos hatásait még a szezonban élvezni...[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
csemberlen
őstag
Persze azért lehet próbálkozni, én 1 szakit ismerek akit bátran tudok ajánlani:
http://www.frigotrade.hu/klima/
probáljátok meg hátha tud olyan időt mondani ami belefér nektek.
[ Szerkesztve ]
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
veterán
-
viharhozo
addikt
Lattam 20k koruli aron egy szerkezetet, ami allitasa szerint viz parologtatasaval huti a kornyezetet. Latott mar vki ilyet mukodes kozben? Tobbet er, mint egy sima ventilator?
Durvasága miatt töröltem - moderátor.
-
Gombinyó
őstag
Helló!
Klímát keresünk panelba, a két szoba egybenyílik amit le kellene hűtenie és nagyjából 30 nm. A keret szereléssel 150k körül lenne maximum. Tudnátok ajánlani valami mostani jó vételt? Amit első körben kinéztünk az egy Fisher klíma [link]. Nem tudom ez mennyire lenne jó választás. Minden tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm.
-
nagyúr
szia, anyáméknál lejjebb van a kültéri egy jó 1,2-1,5 méterrel, és így üzemel 7 éve, szóval szerintem símán lehet.
Csemberlen: Anyáméknak pont ilyen fisherjük van, réges-régi on-off típus, a legnagyobb melegben búg a kültéri, amúgy csak picit, de hiba nélkül üzemel 7 éve.
[ Szerkesztve ]
Pleased to meet you - hope you guess my name
-
ati2
őstag
válasz viharhozo #1174 üzenetére
Felejtsd el, nem jó semmire. Hűteni nem hűt, csak ha raksz bele jégakkut. És faszán megemeli a páratartalmat, onnantól kezdve izzadtság se párolog el. Inkább venti, és éjszakai szellőztetés.
A klímának az egy lényege, hogy kicsapja a vizet a levegőből, ergo amit kiizzadsz el is tud párologni (pl. ha bejössz az utcáról a dög melegben leizzadva). Nálam kb. 6-8 liter vizet csap ki az 55 m2-es lakás levegőjéből (főzés, fürdés nélkül, irodának van csak használva).
-
asha07lcc
tag
válasz Neil Watts #1173 üzenetére
Úgy emléxem nem. Bár álltam most du 4-5 órátt a napon és ez nem jó nekem
Légyszíves a mailcímemre írj. -
asha07lcc
tag
Minden további nélkül lehet. Általábban a gyártó megadja mekkora lehet a szintkülönbség ha feljebb és akkor is ha lejjebb van a kültéri. Ha lejjebb van un oljazsák alakulhat ki ami a kompresszor kenésében játszik szerepet ezt is ki lehet védeni egy fokig ami konstrukció kérdése.
-
asha07lcc
tag
válasz csemberlen #1178 üzenetére
A Fisher egy hazai importőr saját márkaneve, Midea vagy Gree gépeket takar.-- Mely nagy gyártók(nem őlk az egyetlenek) együttműködnek a japán óriásokkal. Ilyen a világ, ez is globalizálódik.
De Kína nagy, van még hirtelen a Hisense, Haier, és sok egyéb gyártó is. -
veterán
-
Csemike
aktív tag
Redőnyt. Kívülre.
-
veterán
-
Fernet
senior tag
Eljutottunk mi is oda, hogy klímát szereltessünk a lakásba.
Kértem pár ajánlatot a közeli cégektől, ez tűnik egyelőre szimpatikusnak:Samsung inverteres split klíma 5év garanciával: AQV12PWAN / AQV12PWAX
Erről van valakinek véleménye? Érdemes ezt választani?
Nagyon nem vagyok otthon a klímák területén.
(63nm-es lakásba kell, maga a szoba ahova kerülne kb 20nm.) -
viharhozo
addikt
-
Csemike
aktív tag
Nálunk fehér színű van, igen. De nem olyan komoly szerkezet, hanem ilyen ikeás, egyszerű, egy madzaggal fel-le húzható műanyag valami. Csak nyáron van feltéve.
Kánikulában belül is le van engedve a reluxa, így tegnap, a kinti 38 fokban bent barátságos 25 volt. Ablakok persze csukva. -
_stick_
őstag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani (lakásba) klímához egy tisztító-fertőtlenítő spray-t?
Időnként előjön, hogy büdöset fúj és klímázás előtt és után ki kell szellőztetni a lakást. Szaki kijön és megcsinálja, de magam is megcsinálnám, ha találnék ilyen spray-t... -
Fasten
tag
Ez a Samsung Maldives, ugye? Mi ilyet szereltettünk be, nagyon fajin! Kellemes halk, ami nálam borzasztó nagy előny. AutoClean funkció, inverter, quiet-mód... Nekünk bejött!
A kültéri az erkélyen van, kb fél méterre a fejemtől ( nem volt máshol hely ), de absz. nem vészes a hangja!
üdv
[ Szerkesztve ]
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
-
Fasten
tag
a harmadikon meg a Panatól nem lesznek elájulva és a Toshibat ajánlják, a 4en meg a Daikint Ezt lehet fokozni a végtelenségig Dönteni viszont neked kell
Some people believe football is a matter of life and death, I am very disappointed with that attitude. I can assure you it is much, much more important than that.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Látványos előzetesen a Secret Level sorozat
- Filmvilág
- Sorozatok
- BestBuy ruhás topik
- Akciókamerák
- Milyen TV-t vegyek?
- Bitcoin, Tesla: az egeken a befektetők reményei, Musk a Trump-kormányba kerül
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...