- Milyen okostelefont vegyek?
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
asha07lcc
tag
válasz Neil Watts #1173 üzenetére
Úgy emléxem nem. Bár álltam most du 4-5 órátt a napon és ez nem jó nekem
Légyszíves a mailcímemre írj. -
krx21
nagyúr
válasz Neil Watts #1918 üzenetére
A kérdésere a válasz abban rejlik, hogy milyen maximális teljesítménnyel lehet terhelni még biztonságosan a hálózatodat...(egy 2.5Kw-os mindenhol el kell, hogy menjen...) A klímák maximális áramfelvétele minden típusnál meg van adva... Ugyanakkor elmondható, hogy az inverteres kevésbé terheli a hálózatot, mert nem rántja meg hanem fokozatosan terhel és kevésbé jár a maximális teljesítményen... Az on/off készülék pedig homogén teljesítménnyel ki-be ráncigálja a hálózatot...
-
windy
tag
Szia!
Egy átlagos mai 2,5 kW-os klímaberendezésnek a teljesítmény-felvétele kb. 700 W, áramfelvétel kb. 3,2 A
Ez azt jelenti, hogyha van egy gagyibb porszívód, ami kb. 1500 W-os, akkor a klímád, ennek kb. a felét fogja felvenni teljesítményben. Nos, ha tudsz porszívózni a lakásodban, akkor a klímát is simán el fogja bírni. Persze, ha már eleve ki van élezve a hálózat, és pluszban kerül rá az új nagyfogyasztó, akkor lehet gond, de ezt látatlanban nem tudom megmondani neked. Az alap az, hogy egy ekkora fogyasztót nevetve el kell vigyen egy panellakás hálózata is. Az inverteres persze jobb, mert az nem lökésszerűen veszi fel a teljesítményt, hanem lágyan indul, kevésbé terheli a hálózatot.
-
Retro DJ
aktív tag
Nem lehet megoldas esztetikus kabelcsarornaban egy kulon aramkor a klimanak? Es akkor tuti nincs megterhelve csak a betap!
Retro
-
kisninja
őstag
válasz Neil Watts #1929 üzenetére
A lakás elosztottól kell vinni az áramot, nem kell semmi engedély csak egy villanyszerelő. (nem nagy munka)
powered by: ®MAJORMÜVEK®
-
kisninja
őstag
válasz Neil Watts #1931 üzenetére
A plombált mérőtől nem megy a vezeték bele egy biztosíték dobozkába ? Elvileg onnan kéne csak elvinni a klímához.
-
kisninja
őstag
válasz Neil Watts #1934 üzenetére
Azzal nem szokott gond lenni elég vastag illetve rövid szakasz. De ezt már szerelő tudná megmondani.
-
neduddki
nagyúr
válasz Neil Watts #1934 üzenetére
HI!
ez most alerlet v, sajat?
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Neil Watts #1940 üzenetére
HI!
akkor a bejovo veztket a haz kocsegen kicserelteted, az ora utan podig mar a Tied
udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
neduddki
nagyúr
válasz Neil Watts #1942 üzenetére
HI!
akkorkoss egy jo bizotsitas es hagyszojjon a tuz:- )
ud
neduddki
-
neduddki
nagyúr
válasz Neil Watts #1944 üzenetére
HI'
akkor meg foleg a Te erdeked, hogy magadnal es a hazzal is athuzasd erre egyszerune nicns mas laternatriva
udv
neduddki
-
ANDROID???
addikt
válasz Neil Watts #67942 üzenetére
Ugye nem a kettőre gondoltad a 600-at?
-
Rommel6600
őstag
válasz Neil Watts #67942 üzenetére
Szerintem két darabra inkább két mono-split rendszert nézzél, illetve a helyi adottságok is számítanak, hogy mennyire lehet (igényesen) elcsövezni.
Pana TZ az biztos halk (ilyenem van, kettő), de szerintem idén már nem fog kijönni 6kilóból a pakk. Ha nem kell gyári wifi és kicsivel rosszabb hatékonyság is belefér akár Pana FZ szériát is nézhetsz, ez alá (BZ vagy PZ) ne menj szerintem.Illetve a kisebb szobába bőven elég még a 2kW teljesítmény is. ☝️Fűteni meg minden ma kapható klíma tud, ezt esetedben nem nézném nagyon.
-
törölt tag
válasz Neil Watts #67947 üzenetére
Ha a szobaajtókat nyitva lehet hagyni, hűtésre elég lenne egy 3,5 kW-os, ha nem lehet az ajtókat nyitva hagyni, akkor egy 3,5-ös kültéri, két beltérivel is elég lehet. Múlt héten fejeztem be a hegyi házikóm körbeszigetelését (már az akrilvakolatot is rávittem), de a 3,5 kW-os Daikin Comfort tavaly is kb.sok volt a 40 nm lehűtésére, többet állt, mint ment, havi 25 kWh-t sem érte el a fogyasztása.
[ Szerkesztve ]
-
F-ECT$
titán
válasz Neil Watts #73984 üzenetére
Laikusként 2 db 2.5 és 1 db 3.5 kW-os kellene szerintem.
Dive ever, work never.
-
windy
tag
válasz Neil Watts #73984 üzenetére
A legnagyobb szobába kell a 3,5 kW-os teljesítmény. Innen, ha nyitva tartod a nagy (gondolom kétszárnyú) ajtót, akkor a kis 10 nm-es szoba is áthűlhet. A 14 nm-es szobába külön készülék kell. Ez a low budget megoldás. A teljes megoldás...minden helyiségbe egy beltéri egység. Érdemes az elsőt választani, megcsinálni egy-két szezont, aztán ha mégis úgy érzed, hogy szükséges, akkor a harmadik gépet is felrakni.
-
veterán
válasz Neil Watts #74181 üzenetére
Ma jutottam odaig, hogy felmertek a lakast. Emlekeztetoul:
A kulteri adottsagok miatt dual rendszer johet szoba, igy gondoltam en is es a felmerest vegzo ur is megerositett ebben.Megkaptam az ajanlatokat a gepekre:
1db Mitsubishi MXZ-2HA50VF 5kW kulteri egyseg
2 db Mitsubishi MSZ-HR25VF-E1 2.5kW belteri egyseg790k
1db Fujitsu AOYG18KBTA2 5kW kulteri egyseg
2db Fujitsu ASYG09KMCE 2.5kW belteri egysegItt 10 ev gari van, ez csabito.
820k
1db Daikin 2MXM50M 5kW kulteri egyseg
2db Daikin FTXP25 Comfora 2.5kW belteri egyseg964k
1db Daikin 2MXM50M 5kW kulteri egyseg
2db Daikin FTXM25R Perfera 2.5kW belteri egyseg1M 130k
Plusz ugye erre meg rajonnek majd a wifi modulok, meg a szereles.
Olyat szeretnek ami hosszutavon megbizhato, csendes es jol hut.
Nem tudom a felsoroltakbol melyik lenne jo, a Daikinrol is meggyozheto vagyok, ha annyival jobb, mint amennyivel dragabb a tobbinel.Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
válasz Neil Watts #75517 üzenetére
Egyértelműen a Perfera a legjobb gép, ha van rá keret, vedd azt. De nem biztos, hogy szükséged van arra a pluszra, amit a Comforával szemben nyújt (például fűtés). Mindkettőben alapfelszereltség a WiFi, ami szerintem egyáltalán nem nélkülözhetetlen.
A 34+10 négyzetméter hűtűsére nem biztos, hogy elegendő egy 2,5-ös beltéri.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
cdl
senior tag
Én a 14 nm-be raknék egy 2.5-öst, a 34 nm-be egy 3.5-öst, ami hűthetné a 10 nm-et is.
-
F-ECT$
titán
Szerintem már a legolcsóbb ajánlat is jó gépeket tartalmaz. Hol lenne a 2 beltéri?
Dive ever, work never.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest