- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsoika
addikt
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20852 üzenetére
Akkor az erősítő mert akkor is csinálja ha lehúzom a hangkártyáról,még szoknom kell ezt a hangfalat előtte egy genius 1250b volt az igaz kisebb ott is voltak hangok gondolom csak kisebből nem érzékeltem úgy.Gyári kábeleket használom,gondolom az utángyártott árnyékoltabb nem egy fillér.
Az aki kérdez, öt percre tudatlan, de az ki nem kérdez,örökre tudatlan marad.
-
Pityu.
nagyúr
válasz Recon666 #20854 üzenetére
És az mennyibe kerülne?És a hangfal összekötő kábelei azok jók lehetnek gyárilag?
Ilyesmire gondoltál [link] igaz 10 méter az rohadt sok
#zsoika
Csak is az erősítőből az a hangfalból húztam ki
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
-
zsoika
addikt
válasz Pityu. #20856 üzenetére
Igen...valami olyasmi kábel legyen! Lényeg hogy OFC réz vezetővel és dupla árnyékolásos legyen. A alu köpeny és a réz háló védi meg az EMI és RFI-töl.
Inkább a HQ , a másik szerintem egyszeres árnyékolású és igen jól mondja a kolléga ...minél rövidebb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20859 üzenetére
Akkor az 1,5m HQ 3070Ft ért jó lesz na majd utána nézek itthon valahol beszerezhető e
#Recon666
Na ha neked is solo 6c van neked is vannak anomáliák hangerő állításnál,hogy bizonyos fokozatokon van egy olyan gerjedős hang?Azért kérdem mert nálam van és más fórumon is olvastam és szinte ugyan azon hangerő számoknál jött neki is elő,állítólag gyárilag ilyen,meg akkor neked is van valamennyi sistergés ha nem szól semmi gondolom,plusz fura a ST-BY mód mert szerintem nem is kapcsolja ki a hangfalat ugyan az a sistergés van mint üres állapotban.Ettől függetlenül jó hangfal.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Recon666 #20862 üzenetére
Pedig többen is írták ezeket,hogy természetes és náluk is meg van,lehet te extrém állapotra gondolsz,vagy csak simán nem hallgatod mert ezek csak halkan hallatszanak ha oda hajolsz vagy nagyon nagyon síri csendben,nekem meg alapból szar mert ha rá áll egy hangra a fülem akkor végem ,volt egy külső tápos monitorom volt egy halk mellékzöngéje a tápnak általában nem hallottam sőt barátnőm meg egyáltalán nem de mikor a fülem rátalált a hangra majd meg őröltem bántott.Egyébként más is mondta,hogy ST-BY ban szinte csak a kijelzőt kapcsolja ki a hangfal.
Egy fórumon ezt írták
"Szia. Igen, nálam is van, bár éppen csak hallani. Számomra nem zavaró, általában szól a zene, üresjáratba nem megy ez a csoda
Sziasztok, olyan kérdésem lenne a többi Microlab Solo 6C tulajhoz hogy nekik is jelentkezik plusz zaj az alábbi hangerő szinteken: 01, 04, 07, 10, 12, 13, 14, 15, 16, 18, 19, 21, 27, 31, 41, 48, 51? Tehát nem az erősítő minimális alapzajáról beszélek hanem azon felül."
[ Szerkesztve ]
-
Recon666
Közösségépítő
válasz Pityu. #20863 üzenetére
Hallgattam mar. Abbol a tavolsagbol ahol en hallgatom kb 1-1,5m egy mukja sincs semmilyen allasban pedig eleg erzekeny a fulem az ilyesmire. A hangszoro ele dugva a fulem talan nagyon halk egyenletes zaj van de csak akkor es ha tenyleg a hanszoro ele dugom. Viszont ez nem minden hangfalnal van az a jelenseg amit leirtal. Hal isten nallam nincs.
Ui: nem akarom ezzel szetoffolni a topikot, folytasuk a hangfalasba vagy privatba ha van eszreveteled vagy kerdesed errol a temarol. Koszi!
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
USB-s vagy más külső hangkártyában mit érdemes nézni, ha az ember laptophoz veszi? Elsősorban fülessel vagy fejessel használnám zenehallgatásra, ezért nem ártana, ha nem csak a DAC lenne benne jó, de az erősítése is normális lenne, és ne legyen zajos. Régebbi játékok sincsenek kizárva, de játék terén nem támasztanék vele szemben igényt.
Egyáltalán vannak olyan jó minőségűek a külső hangkártyák, hogy megérjék az integrált helyett? A másik, ami miatt aggódok, hogy mekkora késleltetésük van.
Keretet nem írok rá, de észszerű határok között olyan 30 ezer körül gondoltam, de ha annyival normálisabb, akkor veszek drágábbat. Egyáltalán nem ismerem a mai felhozatalt, meg hogy mit érdemes nézni.
Jajj, majdnem a legfontosabbat elfelejtettem: Linux kompatibilitás kell. Win only kártyával nem sokra megyek. A kompatibilitásnak persze utánanézek én, csak olyan ne ajánljatok, amiről eleve tudjátok, hogy nem fog menni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
Pityu.
nagyúr
Meg jött az asus xonar u5 így elsőre mintha tényleg másabb lenne a hang mint az integráltal,de még át kell tanulmányoznom a szoftverét is.
Az eszközkezelőben maradhat a high definition meg az amd high definition?Kicsit most minden zene olyasmi mintha kicsit teremben lennék
Most így néznek ki az alap beállítások[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz Pityu. #20874 üzenetére
És még egy ha kihúzom a xonart akkor a integrálthangkártya lép életbe,vagy ha a driver fent van akkor már nem?
#bobalazs
Na igen meg a vitrual surround is be volt állítva az meg több hangszóróra szól így az is offoltam
Igen nézem a mikrofon rész az nem érdekel de nekem anno azt mondták a high definitionnál is ,hogy 48000HZ és 24bit stúdióminőségre állítsam[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
Üdv!
Nekem egy Asus Sabertooth P67-es alaplapom van, melyben egy Realtek® ALC892 integrált hangkártya található.
Eddig az 56 Ohm-os Superlux HD668B fejhallgatómat használtam. Tegnap megérkezett a 60 Ohm-os Hyperx Cloud Core fejesem és durván búg, zúg alapból. A Superlux nem zúgott. Telefonról a Cloud sem búg.
A hangkártyám nem bírja el a 60 Ohm-ot?
Ha igen egy Asus Xonar DG megfelelő lenne a számomra, hogy normálisan tudjam használni az új fejesemet vagy mit érdemes vennem 10.000 Ft körül?
Ha minden igaz van PCI solotom a DG-hez:
Expansion Slots
(single at x16 or dual at x8/x8 mode)
x PCIe 2.0 x16 2 3 x PCIe 2.0 x 1
1 x PCIVagy inkább DGX?
Köszi!
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Tim82
félisten
válasz Frawly #20865 üzenetére
Divat szidni a Creative-ot, de az újabb USB-s cuccaik (X-Fi HD, Soundblaster E1, E3, E5, SoundblasterX G1) mind jó ár-érték arányú, kategóriájukban decens hangú és értelmes fejhallgatóerősítővel ellátott, valamint nem utolsó sorban Linux-kompatiblis darabok. (X-Fi HD és az E1 személyes tapasztalat alapján, E5 hamarosan lesz a birtokomban.)
Amúgy lehet, hogy érdemes lenne átnézned a DAC topikba is, hogy ebben az árkategóriában több alternatívát kapj.
Én amúgy eddig még nem tapasztaltam USB-s kártyával érezhető, hallható késleltetést.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Land
veterán
Tehát amire használnám: Superlux HD668B és HyperX Cloud Core fejesek meghajtásához, illetve van egy 2.2-es Ozaki hangszóróm. Film, zene, játék...
Semmi extra. Csak legyen jobb, mint az alaplapi és ne búgjon a Cloud.Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
Pityu.
nagyúr
Most úgy érzem az asus xonar u5 el mintha tényleg jobban szólna a hangfal úgy értem mintha még élethű sztereób lenne.
-
zsoika
addikt
Szia! A DGX belépő kategóriás hangkari és a Cloud meg nem....szerintem megérdemelne minimum egy ASUS Strix Soar vagy Creative SB Z-t. Én a DGX-et el is adtam mert nagyon nem tetszett a hangja, még belépő kategóriás fülessel sem. Viszont van benne füles erősítő, tehát elvileg jó... ha nincs nagy igényed, a jó hangra.
[ Szerkesztve ]
-
Pityu.
nagyúr
válasz zsoika #20885 üzenetére
Hát már annyi zenét meg hallgattam,hogy zsong a fejem asus xonar u5 így elsőre azt mondom király és jól szól teljesen más az élmény zenét hallgatni ki be húzogatás közben a sima alaplapival olyan mintha kicsit inkább csak úgy szólna a hangfal de így a xonarral már jobban érzékelni a stereo teret mondjuk azt több élet van a hangokban,majd még szerzek egy jobb rca audio kábelt is.
-
Tim82
félisten
válasz Frawly #20887 üzenetére
Asus Xonarral szemezek én is
Szerencsére én nem, egy szót sem írtam róluk, mert azon kívül, hogy kb. 5 éve volt egy U1-em, nem ismerem a külső, USB-s termékvonalat.
Xonar-okból belső, PCI csatlakozós kártyákkal van tapasztalatom (DG és D1 - mindkettő megy Linux/Alsa alatt, annyi furcsasággal, hogy két DG kártyából sem sikerült Live rendszer alól - Fedora, Ubuntu - hangot kicsikarnom, csak telepített rendszer alatt).
[ Szerkesztve ]
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
cooi11
senior tag
Sziasztok!
TV-hez szeretnék hangkártyát.
5.1 rendszer lenne rá kötve, és optikai kábellel szeretném össze kötni.
20k~ összeg re gondoltam.
Tudnátok ajánlani? -
-
barnabas22
tag
Üdv!
Laptop külső hangkártya irányt érdeklődnék, mivel annyira nem vagyok benne a témában.
HyperX Cloud füles lenne csatlakoztatva hozzá, illetve a Z625-ös 2.1-es hangrendszerem ha filmet vagy zenét hallgatnék.
Nem tudom melyik típus az ajánlottabb 15e Ft környékén?! Esetleg az Asus Xonar U3-ast és a Creative Sound Blaster USB-s hangkártyáját nézegettem. Gondolom a G752 integrált hangkártyájánál sokkal jobb hangminőséget tudok elérni akármelyik külső USB kártyával, mivel a laptopoknál általában nem fektetnek erre nagy hangsúlyt!?Előre is köszönöm a segítséget!
-
zsoika
addikt
Őszintén ...nem tudom mert én is azokkal szemezek. Szerintem minőség és kategória szeribt kb. egyformák. A gyártók azért szoktak a konkurenciát is figyelni....nincs új a nap alatt...kb ua.kapod.
Ahogy olvastam hangkarakterben más! Az ASUS natúrabb vonalat képvisel, a Creative színezi a hangot....szóval ki mit szeret. Illetve vezérloő programban térnek el...én az asusét ismerem, mert DGX-em volt, most meg D1 van.
A DGX ben volt füleserősítő de mit sem ért, mert a kártya hangja nem tetszett. A D1 hangja rendben van, csak abban meg nincs f.Erősítő. Szóval ezért szeretnék egy jó hangú ,de erősítővel rendelkezőt. -
Land
veterán
válasz zsoika #20896 üzenetére
Amúgy a belső "elektromos zajok" miatt nem lenne jobb egy külső hangkártya?
Vagy ezek a 20k Ft feletti belső kártyák már továbbítanak oda nem illő zajokat?[ Szerkesztve ]
Samsung S23 8/256 Gb | Sendiy M2 & KZ ED9 & QCY C13 és C17 | Citroen C5 Tourer 3.0 V6 HDI Exclusive
-
zsoika
addikt
Persze...ezek viszonylag új kártyák, így driverek is vannak. Hallottam én is olyat, hogy abelső összeszedheti a zavarokat, de én ilyet még nem tapasztaltam. Viszont olvastam olyan emberke hozzászólását akinek baja volt ezzel....mondjuk ő zenére használta és sztereó erősítővel összekötve.
Namármost...lehet analóg RCA kábelt használt, nem digitális optikait. Az analóg kábel kényes...árnyékolni szokták.
Egyébként gondolom EMI és RFI miatt raktak a Z-re és a SOAR-ra is fém burkolatot...páncél, árnyékolás.Szerk: Az U7 nek ellég sok hibája volt régen, ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
Land
veterán
válasz zsoika #20899 üzenetére
Illetve külsőből még ez:
Creative Sound Blaster OMNILehet külső lesz. Nem tudom van-e a tápomon csatlakozó a hangkártyához is. A Geforce 1060 kártyámhoz is úgy "hekkeltem" össze a csatlakozókat.
Illetve kényelmesnek tűnik, hogy tudom könnyen a hangerőt állítani.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Horgász topik
- Androidos fejegységek
- DIGI kábel TV
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- Ukrajnai háború
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hálózati / IP kamera
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- További aktív témák...
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest