- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
bobalazs
nagyúr
Asus Xonar DGX tudja a loudness equalization / normalize audio -t?
Xonar u5-t próbáltam az nem tudta. -
sgery
őstag
válasz KisApám #20512 üzenetére
Nekem is így adta meg most magát.
Már 1x elhalálozott így, akkor cserélték. Meg is nézem hátha még van rá gari.
Ami érdekes, hogy ha közvetlenül a gépbe dugom be, akkor többnyire megy, ha hosszabb usb-re, aminek a végén egy aktív usb hub van (tehát erőből nincs hiány) akkor nem megy. Pedig üzemelt rajta hosszú időn keresztül hibátlanul. Valami kondi gyengülhetett el :/Milyen jobb minőségű hangkártya javasolt helyette? csak USB-s lehet. de ennél jobb kellene :/
5.1-re van használva, coax-on van bekötve de optikán is be tudom - illetve fontos hogy legyen rajta rca kimenet is, mivel fejhallgató erősítő azon kapja a jelet.Köszönet : )
FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
Bocs a dupláért.
Néztem közben pár usb dac-ot, de nem tudom melyik a nyerő ár arányban:1. ASUS Essence One MK II
2. iFi iDAC 2Kb ezeket találtam amik meg is felelnek számomra
-
forbexx
csendes tag
Sziasztok,
tök laikusként szeretném megkérdezni: kell a gépembe külön hangkártya, vagy ha nincs zenehallgatásra igényem, akkor csak rádugom a hangfalat és filmre kielégítő ?
Frissen összerakott pc, MSI B250M MORTAR alaplappal.Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz forbexx #20554 üzenetére
Szerintem elég az, a komolyabbik Realtek hangchip (ALC892) van benne, bár még sose hallottam élőben, megszavaznám neki a bizalmat - tekintve, hogy a 6 éves laptopom alaplapi hangkártyája is értékelhetően megszólal a Genius SP-HF1255B-n. Nyilván komolyabb fejhallgatóval, lossless formátumokkal kijönnek a különbségek, de mezei felhasználásnál nem észlelhető.
-
Shane83
csendes tag
Sziasztok!
Hangkártya vásárlás előtt állok és tanácsot szeretnék kérni a hozzáértőktől. A szempotok, aminek mindenféleképp meg kéne feleljen a kártya, hogy beépített DSP processzora legyen és mind Windows, mind Mac OS rendszerhez legyen gyári drivere. Az ár amit rászánnék olyan 20-30 ezer lenne. Persze lehet használt kártya is.
Előre is köszönöm a segítségeteket!Üdv.
-
Shane83
csendes tag
válasz Moleman #20558 üzenetére
Igazából mindegy, hogy külső vagy belső, viszont ha jól tudom az E-MU kártyák nem müködnek Mac OS alatt. Egyébként a két oprendszer, ami alatt használnám a hangkártyát, Windows 7 SP1 x64 és OS X Mavericks 10.9.5. Régebbi kártyákat nézegettem egyébként. Nem tudom, hogy pl. az M-AUDIO 24/96 esetleg jó lehetne nekem?
-
Bodz
nagyúr
-
Moleman
addikt
válasz Shane83 #20561 üzenetére
Arra nem kell DSP-s kártya, csak natív ASIO.
Én ezért választottam belsőből az Audigy RX-et (de a Xonar DSX is ASIO-s, ha egy bemenet is elég). Külső hangkártyából pedig Steinberg UR22-t használok, az Mk2 még iPad-et is kezel, használtan ezt is megkapod 35k alatt (nekem volt mindkettő, az Mk2 valamiért halkabb volt, inkább a régit tartottam meg). -
Shane83
csendes tag
válasz Moleman #20566 üzenetére
De. Valami ilyesmire gondoltam. Csak mivel laikus vagyok a témában, nem tudom magam rendesen kifejezni a szakszavakkal. Ezért elnézéseteket kérem. A lényeg, hogy amikor az elektromos gitáron megpendítek egy húrt, az a legkisebb latency-vel szólaljon meg a hangkártya kimenetére kötött hangfalakon. És egy leírásban azt olvastam, hogy a DSP processzor azért fontos, hogy ne a számítógép processzora végezze a hangfeldolgozást.
Ha baromságokat írok, szóljatok rám, hogy most már fejezzem be. -
Moleman
addikt
válasz Shane83 #20567 üzenetére
Én nem aggódnék ezen, az UR22-m nincs is a legrövidebb latency-re állítva 44.1 kHz-en, és így is 12-14 ms körüli bruttó latency-t produkál, szerintem észrevehetetlen. 6 éves laptop i5-ön a legdurvább dupla presetek is max 20-30% CPU loaddal futnak. A hangkártya DSP-je nem tudom, mennyit vesz le a válláról, lehet, hogy semmit. DAW-ban 5-6 párhuzamos Amplitube VST-t is használtam már, gond nélkül (plusz még más VSTi-k is futottak párhuzamosan).
[ Szerkesztve ]
-
Kam1kaze
tag
Sziasztok,
1,5 hete raktam össze egy új gépet, amiben egy Gigabyte GA-Z270-HD3P alaplap van és ennek az integrált hangkártyáját (Realtek ALC887 codec) szerettem volna használni. Viszont halkabbnak, vagyis inkább erőtlennek tűnik, főleg a mély hangoknál. Nincs olyan dinamikája, mint a régi gépben lévő Sound Blaster Live! 5.1 hangkártyának. Erősítőre van kötve, 2.0-ban használom.
Azt gondoltam, hogy 15 év eltelte után, hozni fogja a régi kártyám szintjét, de mivel nem, ezért csak be kell ruháznom egy dedikált hangkártyára (plusz, lehet ez a problémám is megoldódna). Nem vagyok tájékozott, hogy most melyik a jobb márka, de mivel bevált az előző, ha lehet, maradnék a Creative-nál.
Creative Sound Blaster Audigy FX (Realtek ALC898 - talán, mert hivatalos oldalon nem találtam erről infót)
Creative Sound Blaster Audigy RX (Creative E-MU)
Creative Sound Blaster Z (Sound Core3D)Árban körülbelül 11-18-20 ezer lenne, ahogy sorban vannak.
Nem akartam erre költeni, így gondoltam ezek közül a legolcsóbbat választanám (FX), de most kiszedtem a régi hangkártyát, megnéztem és azon Creative E-MU chipset van. Ezek szerint, ha az FX-et választanám, nem érzékelnék sok különbséget, mert azon is Realtek chipset (ALC898) van, vagy azért mert Creative termék, sokkal jobb lehet, mint az alaplapi (ALC887)?
Vagy az RX lenne jó választás, mert ugyan úgy Creative E-MU chipset van rajta, mint a régi SB Live! kártyámon?
Mivel csak sztereóba használom, ezért mindegy, hogy 5.1 vagy 7.1, meg az optikai csatlakozás is felesleges egyenlőre. A hang minősége lenne fontos, hogy legalább olyan legyen, mint a régi kártyáé.
Creative Sound Blaster Audigy FX-et megrendeltem ma (mert akkor még nem tudtam, hogy más chipset van rajtuk), de vissza tudom mondani és másikat rendelni, mert úgy is csak holnap szállítják az üzletbe.
[ Szerkesztve ]
-
Moleman
addikt
válasz Kam1kaze #20571 üzenetére
Jól láttad, ALC898 van rajta. Én az ASIO miatt választom majd az RX-et, ha neked nem fontos, jó lehet az FX is, az erősítő nem tudom, hogy független-e a hangchiptől, de biztosan jobb lesz, mint az alaplapi (már a magasabb típusszám miatt is).
Vagy B tervként megpróbálhatod EQ-zni az alaplapit a mellékelt alkalmazásával, hátha megtalálod a hangját.
-
Kam1kaze
tag
válasz Moleman #20572 üzenetére
Köszönöm, pont ilyen összehasonlítást kerestem, amit linkeltél, de nem találtam rá. Arra most rájöttem, hogy a 30-al kezdődő OEM verzió, míg a 70-el kezdődő dobozos. Lehet, nem mondom le a rendelést, hanem hozzá rendelem a másikat is és majd a fülem eldönti, melyik a jobb/elég nekem. Még soha nem csináltam így, de ezt máshogy, ebben az esetben nem tudom eldönteni. Átnézem most az RX és Z közötti különbségeket.
Próbáltam az EQ-t is még tegnap, de nem sikerült eltalálnom.
-
Kam1kaze
tag
A mikrofon nem kell, de azt nem csak a dobozoshoz adják? Meg azt hiszem burkolat sincs az OEM-hez. Ezek mondjuk nem érdekelnek, főleg a piros LED...
Nem nagyon sikerült eddig találnom összehasonlítást, csak külföldi fórumokon ugyan úgy kérdezték a különbséget. Amit észrevettem még, hogy a Z-n "arany" színű a kondi, amire nálam más PC alkatrésznél azt írták, hogy minőségi Japán kondi. Még azt néztem a Z-nél, hogy lehet állítani hol szóljon a hang, hátul, vagy az előlapin keresztül. Hangkártya vásárlásra egyáltalán nem készültem, úgyhogy most kicsit el vagyok veszve, de túrom most az oldalakt, mert jó lenne még ma leadni a rendelést. Alza-n azt néztem az RX-et több mint 100-an vették meg, míg a Z-t több mint 1000-en. Mondjuk nem ez alapján döntök. Tőlük veszem majd, mert ott lejön még 2.000 Ft.
[ Szerkesztve ]
-
sgery
őstag
Ha drasztikusan többet nyújt akkor akár többet is - még ha a mostani rendszert nem is szolgálja ki, mert idővel fejlődés lesz.
Yamaha 7.1-es erősítő (csak 5.1-et használok belőle), Quadral hangszórók (ezek idővel Focalra cserélődnek), yamaha aktív mélyláda.
Ezen kívül még van egy fejhallgató erősítőm, az rca-n kapja a jelet.
A yamahán bármilyen bemenetel játszik, optika/coax amit használok.Ez a xonar sem rossz, de szerintem több van a rendszerben amit ez folyt vissza. Meg 1,5 évente elhalálozik.
Most rendeltem amúgy egy u7 mkII-es változatot, hátha javítottak benne valamit.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Overmind333 #20580 üzenetére
Okey, holnap jön.
Nagyon nem találtam amúgy infót miben jobb az mkII
Remélem azt cserélték ami mindig tönkremegy - mert ha nem csak nálam van ilyen hiba mindig akkor a készülékben lehet egy gyenge láncszem - ergo nekik sem éri meg mivel 36hó gari van, folyton cserélgetni nem olcsó asusnak sem..FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
TRobi86
csendes tag
Sziasztok!
Van egy régebbi Asus Xonar DX hangkártyám. Most veszek egy Gigabyte GA-Z270-Gaming K3 alaplapot, amin ALC1220 van. Melyiket használjam? -
Bodz
nagyúr
-
moti07
tag
Sziasztok! Van egy Asus Xonar DG hangkártyám ezt szeretném lecserélni egy Sound Blaster X-Fi HD-ra.
Szerintetek lenne előre lépés hangban? Ha nincs sok különbség akkor esetleg tudnátok ajánlani olyat ami egyértelmű hangzás javulás lenne. Jelenleg egy házimozi erősítőn hallgatok zenét de ezt hamarosan lecserélem egy sztereo erősítőre. -
sgery
őstag
Közben megjött, be is üzemeltem és megy rendesen.
Nagy különbséget nem találtam. Új program van hozzá windows alá, kb ugyan annyit lehet benne állítani mint a régiben.
Mivel a régi nem üzemel (pontosítva, ha közvetlen a gépbe dugom be akkor bekapcsol, de ha az usb hosszabbítóra teszem akkor már nem megy - még akkor sem ha a hosszabbító végére egy aktív usb hubot rakok tehát energiából nincs hiány - amúgy így üzemelt egy ideig viszont a minőség rovására mert gerjesztette - gondolom más fázison van az a konnektor) így nem tudom összehasonlítani.FurTv-s Lapeno figurát keresek, aki tudja hol lehet venni szóljon!!!:)
-
sgery
őstag
válasz Overmind333 #20587 üzenetére
win 10 pro 64bit
-
pc360
addikt
Milyen USB-s hangkártyát ajánlanátok zeneszerkesztéshez? A jó miki-bemenet nem árt. Eddig ez volt a tippünk: Behringer UMC22 U-Phoria USB
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Moleman
addikt
Háát, én Behringert nem vennék, van egy olyan mondás, hogy ne legyen Behringer, amin audiojel megy át. A midi kontrollerem mondjuk pont Behringer, de azon nem megy át hang.
E-MU, M-Audio, Focusrite, Steinberg, Roland, kb minden, amit találsz használtan valószínűleg jobb, mint ez a Behringer. De érdemes lehet a kereten is növelni, ha van rá mód.
-
pc360
addikt
válasz Moleman #20590 üzenetére
Köszi! Volt egy sejtésem, látva 1-2 tesztet, de így tiszta. Mi lenne az a következő szint, amire már érdemes is költeni? Vagy nem olyan egyszerű 1-2 típust kiemelni?
Egyelőre egy M-audio Hammer 88 kerül a közelébe, de ezzel a kettővel már legalább rendesen lehet szoftverezgetni. Aztán kerülne be csak a mikrofon és egyéb kiegészítők a képbe. Stúdióhangszórók sincsenek még. Nagyjából ezeket az igényeket kell tudnia kiszolgálnia.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
nem biztos hogy ide tartozik a kérdés, sőt... de hátha van valakinek tapasztalata erről
szóval adott a PC, amire 2 HDMI megjelenítő van kötve, mindkettőn van hangszóró, + egy USB-s fejhallgató is be van dugva, ezek között tudok választani, hogy melyikre adja ki a hangot, de nincs olyan lehetőség beállítás bármi, hogy egyszerre mindenhova adja ki? persze nyilván nem kell mindenhova, de kényelem szempontjából jobb lenne,ha TV-n játszok akkor oda adja ki, ha fejhallgatót bekapcsolom akkor oda, stb stb
Xbox One: bandymnc
-
hommeros
őstag
Sziasztok!
Szeretnék vásárolni egy hangkártyát, de elvesztem a kínálatban. Ezeket néztem:
ASUS Xonar Phoebus
ASUS STRIX RAID DLX
Creative Sound Blaster ZxFőleg filmhez, játékhoz használom. A Zx jól néz ki, de 5.1-et tud. Egy esetlegesen 7.1-es fejhallgatónál ez gondolom problémát jelentene. Tudtok segíteni, melyiket lenne érdemes venni?
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
nemeth989
senior tag
Üdv.
Hangkártyát szeretnék venni. 20K környékén +- pár ezer forint. Asustól kezdve Creativeig látom nagy a választék, csak dönteni nem tudok. Amik hozzá lennének kötve az vagy egy Microlab Solo6c vagy egy T&V Kürbis, de inkább a Solo6c-hez húz a szívem. Meg valamilyen fejhallgatót is hozzákötnék majd, Beyerdynamic, AKG, AT (40-60K kategória), de ott még nagy homály van. Amúgy az még november havi projekt lesz.
RideMyStyle "LoveMyWilier"
-
-
hommeros
őstag
"nem ilyen gamer hülyeségekre (Asus, Creative"
Na ne mond már szinti boy.[ Szerkesztve ]
Le style est l' homme même. | Azt mondani, hogy nem érdekel a magánélethez való jog, mert neked nincs titkolnivalód, ugyanolyan, mintha azt mondanád, hogy nem érdekes a szólásszabadság, mert nincs mondanivalód.
-
Tim82
félisten
Elképzeltem, ahogy az általa kinézett hangfalakhoz megveszi az általad ajánlott hangkártyát, majd akkor jön rá, hogy a Steinberg UR22-nek balanced jack kimenete van, a hangfalaknak (mind a Kürbis-nek, mind a Solo 6C-nek) meg unbalanced RCA bemenete. Jó lesz az.
Steinberg-éktől van pl. UR12, annak RCA vonalkimenete van, cserébe a fejhallgatóerősítő-rész - fogalmazzunk így - komoly kívánnivalókat hagy maga után (személyes tapasztalat, van itthon, DAC-nak használtam főleg, bár amióta egy Audio-GD NFB-11.32 is van, az nagyjából ki is váltotta fő zenehallgatós-fejhallgatós rendszernek). Alapvetően stúdióhangkártyák közül ebben az árfekvésben pl. nem lehet igazán fejhallgatózásra is alkalmas darabot kifogni, talán csak az Audoprobe Spartan A az egyedüli kivétel (meg állítólag a Focusrite Scarlett Solo MKII-nél javítottak a visszajelzések alapján az MKI változat gyenge fejhallgatóerősítésén).
A Creative-nek konkrétan van ár-érték arányban kiváló külső hangkártyája a kinézett árkategóriában (X-Fi HD), ami pont arra a célra remek, hogy 250 Ohm impedanciáig meghajtson élvezhetően fejhallgatókat, valamint RCA vonalkimenete van, ami a kinézett hangfalakhoz bármiféle átalakítózás, külön kábel készíttetés nélkül alapból jó. Ahhoz képest, hogy Creative, a marketing kimerül abban, hogy felteszik a dobozra a THX logót, amúgy egy tisztességes, jó hangú sztereó USB-s hangkártya, amit a Creative-os driver nélkül is tökéletesen lehet használni Windows, vagy akár OSX vagy Linux alatt is, mert USB Class Audio-kompatibilis kütyü. (Megint csak saját tapasztalat, az UR12 előtt ezt használtam, meg is van még családon belül.)
Asus-nál a Xonar U7 sem volna rossz, de úgy tűnik, valami szériahiba miatt hullanak lassan az első változat darabjai (a topikban is érdemes rákeresni, itt is többször volt róla szó), tehát ott az MKII-t érdemes megnézni, aminek vélhetően a fejhallgatóerősítője viszont gyengébb, mint az X-Fi HD-é.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
Új hozzászólás Aktív témák
- Raspberry Pi 4 Model B - 2GB RAM
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- JBL Tune Beam Blue újszerű, jótállással
- SAIJI notebook laptop asztal 60x45 cm könyvtartóval,tablettartóval,dobozzal,összecsukható, állítható
- Hubsan Zino 2 drón egyben vagy alkatrészenként eladó
- Gigabyte HD7770 GV-R777OC-1GD (rev. 2.0) videokártya
- DarkFlash BLADE-X /Dark Blade X/ nyitott számítógépház
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest