- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Android szakmai topik
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsiráfnyál
aktív tag
Megérkezett a Soundblaster X-FI HD-m.
Kérdésem :
- Azt jól értem, hogy fejhallgató, és 2.0 hangfal kimenet között szoftverből nem tudok váltani, ennek az egyetlen módja az, ha a fejhallgató csatlakozóját fizikailag kihúzom ?A kábelekre amúgy ez is kegyetlen finnyás, de azért jobb a helyzet :
- Egyrészes 3 méteres "Valueline" kábellel recseg a hang (hangfalon, fejhallgatón egyaránt). Persze nem zárható ki, hogy a kábelem gyári hibás, de szerintem nem ez a helyzet.
- Totál noname usb hosszabbítóval + gyári kábellel működik, HA a régi drivert telepítem fel, amit cd-n adtak hozzá.
- Totál noname usb hosszabbítóval + gyári kábellel Windows (7,64) indulás után a végtelenségig pislog a lámpa, és csak az usb kábel ki/be húzása után működik, HA a legfrissebb driverrel használom.Firmware-t nem frissítettem rajta, de a változások között nem is írja, hogy ezen a téren bármit módosítana (mondjuk a driver sem írta, aztán mégis).
A megfelelő driver + kábel kombóval oké a helyzet, de ez a fejhallgató jack ki-be húzogatás nem tetszik, és gondolom hosszú távon nem is egészséges (durva átlagban napi 2-3 alkalommal váltok a kettő között). Az Asus Xonar U7-nek volt egy fizikai gombja is e célra, és a driverében is simán lehetett a két kimenet között váltani, nem kellett kábeleket húzgálni. Megoldható ez valahogy X-Fi HD-n, vagy itt a kábel húzgálás az egyetlen lehetőség ?
[ Szerkesztve ]
-
Henrik000
csendes tag
Helló!
Eddig alaplapi hang kártyát használtam illetve még használok. Rendeltem egy komolyabb Asus Sonart és az lenne a kérdésem ha meg jön akkor gépemről az alaplati hang kártya drivert le kell törölni ? Realtek program ilyenkor kelle még vagy felesleges és bezavarhat e Asus sonar nak ? Mit tanácsoltok ?
Másik kérdésem az lenne, hogy amit rendeltem jack dugok vannak és van egy komolyabb fületem ami USB- és ilyenkor a fülesen is javit a hangzáson vagy csak akkor ha jack dugós lenne ?
Köszönöm előre is a segítséget.!Henrik
-
válasz Zsiráfnyál #20254 üzenetére
Totál noname usb hosszabbítóval + gyári kábellel nekem akkor is műkszik ha passzív HUB van a végén, amelybe még egy világítós bill+egér is csatlakozik, bár fentebb írtam hogy ez más modell. A ki-be húzogatást lengőcsatival meg lehet oldani, füleskimenetbe apa > anya lengő, és abban váltogatod, az erősítőt ill fülest, kíméli a dobozon levő jacket, a füleskimenetről ugyanúgy szól az erősítő vagy az aktív hangszórók.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
válasz Henrik000 #20255 üzenetére
Többnyire az alaplapi nem zavar be, a kettö együtt is megfér egymással, kivételek vannak persze de az a ritkább. A desktopomon műkszik együtt az alaplapi+SB belső+SB külső+a videokari HDMI hangkimenete is.Most éppen egy retro gépről nyomulok XP alól, de itt is befigyel 3 hangkártya, az eszközkezelőben pirossal kereteztem is :
A Win7- es gépen még hozzájön a videokártya HDMI hangkimenete is, sőt ha rádugom +még a másik USB- s külsőt, az sem zavartatja magát. Tehát akár 4-5 is megy 1 gépen. Van olyan lapom viszont ahol akár +1 hangkártya is automatikusan le is tiltja az alaplapit, ha engedélyezve van akkor is ( ha nincs erőforrás-ütközés akkor is ), de ez ritka.
Az USB- s fülesed a hangkártyától független, ahhoz valóban jack- es füles kell hogy a hangkártya befolyásoljon.
-
válasz Zsiráfnyál #20257 üzenetére
Például ilyen, hasonlók vannak hosszabb kábellel is, ha belső hangkártyánál a számítógép mögött kéne matatni. Lengővel kivezetem, aztán csak elöl dugdozom, ellehet felejteni a hangkártya csatlakozóinak igénybevételét/amortizálódását. Ehhez hasonló apa-anya kivitel van mindenféle csatival, jack-jack, jack3.5>6.3 vagy fordítva, jack-RCA vagy fordítva, stb, mindenféle hosszban is.
-
Zsiráfnyál
aktív tag
válasz DarthSun #20259 üzenetére
Ja hogy ez csak ennyi. Én azt hittem ez valami kapcsolós megoldást jelent. Mondjuk a semminél ez is jobb. Ilyesmit amúgy is terveztem venni, mert kéne egy 90 fokban kanyarodó csatlakozó, ami 6.3-ról 3.5-re is átalakít, olyat meg kb csak ehhez hasonló hosszabbító formájában találtam, önálló csatlakozóként nem.
Nem vagyok túlzottan jártas hangtechnikai dolgokban, létezik esetleg kapcsolós kábel / csatlakozó, amivel ki-be húzkodás nélkül szakítható meg a kapcsolat ?
[ Szerkesztve ]
-
válasz Zsiráfnyál #20260 üzenetére
Lehet hogy létezik valamiféle kapcsolós megoldás, lövésem sincs, soha nem kerestem olyant. Azonban a füleskimenet hardveresen kapcsolja le a többi kimenetet bizonyos kártyáknál, azt csak a beépített aljazat cseréjével lehet kiktatni. Az X-Fi- n és az Audigy- n is nálam aktív marad a digit kimenet a füles bedugása után is, tehát mehet az erősítő+füles együtt is. Az Audigy- n a vonalkimenet is aktív marad.
-
Tim82
félisten
válasz Zsiráfnyál #20260 üzenetére
kéne egy 90 fokban kanyarodó csatlakozó, ami 6.3-ról 3.5-re is átalakít, olyat meg kb csak ehhez hasonló hosszabbító formájában találtam, önálló csatlakozóként nem.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Benjami
csendes tag
válasz Borzika #20227 üzenetére
Nekem nem Solo, hanem a 2i2 van. Laptoppal használom elsősorban FLAC lejátszásra egy Sennheiser HD439-el. Nagyon kellemes hangja van, nem kell erőlködnie a fejhallgató meghajtásához, a laptop beépített hangkimenetéhez képest más kategória (szép is lenne, ha nem így lenne). Elég ritkán, de használom VST-vel is (cubase alól), 10msec késleltetéssel hiba és akadás nélkül megy az ASIO driverrel. A bemenetek minőségét nem tudom milyenek, mert még nem próbáltam. Egyetlen apró hibájával találkoztam (ez is inkább driver hiba lehet), ha nem áramtalanítom a laptopot, csak leállítom a Win7-et, újra indulás után mindig visszaáll az alaplapi hangkimenetre. ha ilyenkor kihúzom az USB-ből a hangkártyát, majd visszadugom, helyreáll a rend. Érdekes módon, ha teljesen áramtalanítom a gépet (kapcsolós hosszabbító), akkor nem csinálja ezt. Linux alatt is teljesen jól használható.
-
Panthera
őstag
Üdv!
Jelenleg Asus alaplapi hangot használok (VIA vt1708 hd audio 6 channel). Szeretnék egy digitális kimenetet, SPDIF (koax) vagy optikai jöhet szóba. Szerintetek mivel járok jobban? (Nem akarok rá sokat költeni, úgy sem használom ki. Egy jobb kártya 10e körül kezdődik, de azokon még nincs digitális kimenet ahogy néztem).
1. Maradok az alaplapinál + SPDIF+optikai kimenet
2. vagy egy ilyen hangkártyaTudom, az elsőt fillérekből össze lehet dobni házilag is, de azon nincs optika.
[ Szerkesztve ]
-
Henrik000
csendes tag
Valaki tudna gyorsab segíteni neki ? MEg jött a hang kártyám bedugtam mindent elvégeztem driver a rendszer azt irja , hogy működik minden ,de nincsen hang
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
válasz Kean_Sorbo #20267 üzenetére
Meg tettem, de így sem jó. Sőt hang kari nincs is használva mert nem müxik, de tűz forró..
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
-
Henrik000
csendes tag
válasz Kean_Sorbo #20272 üzenetére
Persze volt már, de nem aktív a mute gomb ha be van ha nincs akkor sincs hang.
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
Hiába ha mindent kiveszek akkor sem szól.
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
-
Henrik000
csendes tag
Megfelelő foglalatba a hang kártyát az alaplapban kapott plussz áramot és kizi könyv szerint alap lapi hangot is kihuztam és bele dugta a hang kariba. Kézi könyv szerint. De ha nem huznám ki maradna az alaplapi az alaplapban akkor se ad hangot. Minden stimmel.
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
Másrészt pontosan nem értem, hogy elvileg mindennek stimmelnie kellene ,de mégsem szól és nem mellesleg nagyon meleg a kárty úgy, hogy még használva sincs hisz hangot sem ad.
Henrik
-
Kean_Sorbo
őstag
válasz Henrik000 #20280 üzenetére
Akkor, ha jól értelmezem.
A kártya a helyén van. A betáp molex rendesen (sárga-sárgával) csatlakoztatva, kártyára irányba dugva. Indul (kattan), nincs némítva. Felülről a második (front speaker out) csatlakozóba egy sztereó jack hangfal/fejhallgató, becsatlakoztatva. Elsődlegessé téve.
És ezek után nem szól.
Akkor teljesen tanácstalan vagyok.Vasvellával nem lehet szilvát aszalni!
-
Henrik000
csendes tag
Ujra mindent meg csináltam most szólt egy darabig jól is viszont hatalmas nagy zúgást ad ki ha bele dugom a jacket
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
Talán elmozdult valmai vagy mi lehet az oka ? Le sült közben ? Igen nagy meleget generá. Jó volt az biztosan majd kihuztam hátul a jacket és leállt a gépem. Majd bekapcsoltam ujra és márcsak zugott ...
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
Kicsit bánom ezt az egészet mert eddig órák óta csak szop@s megy. Most sehogy nem jó ujból zúg, zúg és zúg.
Henrik
-
Henrik000
csendes tag
Ujra telepítettem a drivert ez sem segített eközben gépházban kisebb kattanásokat lehetett hallani ,de gép inidtáskor is így van. Folyamatos zúgás ha bekapcsolom a hangfalat vagy bedugom a jacket.
Henrik
-
törölt tag
válasz Henrik000 #20285 üzenetére
Melyik driver ez konkrétan? Melyik hangkártya a sok Xonar közül? Esetleg az Asus honlapjáról érdemes lehet megpróbálni egy másik drivert, ha eddig nem tetted. Másik tippem az UniXonar driverrel való próba.
szerk.: Xonar DX-nél (nem tudom, ez az-e, csak tipp) arukereso.hu-n mástól is lehet olvasni, hogy hangosan kattognak az omronok rajta, ez nem feltétlen rendellenesség jelen esetben.
[ Szerkesztve ]
-
Henrik000
csendes tag
Ez egy SONAR DX
Eleinte is sokat kellet próbálkozni mire müködni volt hajlandó... Asus oldaláról a leg ujabb drivert le szedtem utána kicsit jó volt majd el romlott.... bármit csinálok csak zúg és zúg és zúg már ujra telepítettem a drivert is mindent... Se így se úgy nem jó. De jó volt ,de már nem az. Drivernek jónak kellene lennie mert müködött vele.Henrik
-
törölt tag
válasz Henrik000 #20287 üzenetére
Elvileg jónak kellene lennie, gyakorlatilag én például évekig az unixonar driverrel tudtam csak használni a xonaromat, mert a gyári driverrel pattogott, sercegett a hang (érdekes módon a win10 cu alatt meg a gyárival jó, a xonarral nem teljesen, de nekem dg-m volt; próbálkozni kell).
[ Szerkesztve ]
-
Henrik000
csendes tag
válasz #56474624 #20288 üzenetére
Már sokkal jobb lett !! Most már csak akkor síkít a hangfal ha bármit le kell játszania eddig állandóan síkított most már csak akkor ha érzékel valamit amit le kell játszani
Na jó szerintem ez kritikán alulian Szr... szóval szerintem küldöm is vissza garanciára mert tuti, hibás és kinai vacak és 10 p után beadta az unalmast. Ez sehogy nem jó. Fél napomat elszorakoztam már vele és annyi mindent próbáltam..
[ Szerkesztve ]
Henrik
-
törölt tag
válasz Henrik000 #20291 üzenetére
Még Unixonarból próbáld meg az UNi-Xonar-1815-v1.64-r3-at, mielőtt visszaküldöd, nálam ezzel működött csak utóbbi időkben úgy-ahogy, hátha...
-
Henrik000
csendes tag
Szerintem meg találtam a hiba forrását.
Nem tudtam mit csinálni így alaposan átnéztem végig a hang kártyát. Nos nem értek hozzá, de az a "100" valaminél ott nekem gyanus valami. Ott szerintem tönkre ment valami. Irtam az ASUS oldalának.
Ma hozta a futár az AQUA bp nagy boltból. Elmeséltem amit tettem és nem tettem vele az összes próbálkozásomat. Az, hogy alap driverel möködött és utána kész kikapcsolt a gép és vége a dalnak csak sistergés és sikítás vagy így vagy úgy. Nem ejtettem el, nem bántam vele rosszűl és ha ennyi pénzt kiadtam érte akkor nem teszek benne kárt. 100 % nem az én hibám én nem tartom annak. Szerintem ennék kis valaminél bujt el az ördög.Tetje sértetlen, oldalról mintha valami mini robbanás vagy foggalmam sincs mitörtént ott.
Nem mellesleg rengeteg táp kábelt kipróbáltam az összese hatha azzl megy ,de egyikkel sem. Vagyis egyikkel kicsit jó volt..
[ Szerkesztve ]
Henrik
-
törölt tag
válasz Kean_Sorbo #20296 üzenetére
Ha netről rendelte, akkor 14 napig elállhat tőle indoklás nélkül.
-
Henrik000
csendes tag
Meg irtam nekik, hogy el állnék az üzlettől és kérdem vissza a pénzem indoklásként pedig nem kell semmit indokolnom, de még is meg teszem mert hibás így a hibás termék az indok. MErt szemetek mert még 1000 ft fizessek, hogy a futár elvigye innen tőlem ... Vagy ingyen kicserélik minnél hamarabb vagy pénzemet kérem vissza. Pont olyan pachem van, hogy kifogom a hibásat.
Henrik
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 5580, 15,6" FHD, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB NVMe SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- HP ProBook 455 G5 , 15,6" FHD IPS,AMD A10-9620P, 16GB DDR4, 128GB SSD, WIN 10/11, Számla, Garancia
- LG 27MR400 Monitor
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS Touch, I5-8350U, 16GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, SZÁMLA, GARANCIA
- Lenovo Thinkpad T450, 14" HD+ IPS, I5-5300U CPU, 8GB DDR3, 250GB SSD, Dupla akku, WIN 10, Számla, Ga
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest