Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Neck

    veterán

    válasz #31733248 #54872 üzenetére

    Egyetértek. Ha valakinek jó, elég a kitobi, meg csak jpg-be akar fotózni, tényleg a Fujival jár jobban, de a fotózás - szerintem - nem a kitobiról és a jpg-ről szól. Ha amúgyis RAW-ba fotózol, amúgyis "dobod" a kitobit valami fényerős fixért, akkor máris oda két gyakran hangoztatott Fuji előny - ami nem azt jelenti, hogy Fuji rawból nem lehet sokat kihozni, vagy hogy a Fuji fixek rosszak lennének, természetesen.
    Félreértés ne essék: egy pillanatig sem akarok a Fujiba beleállni, mert nagyon tetszik, amit csinálnak, csak arra akartam felhívni a figyelmet, hogy nem biztos, hogy egy kitobi miatt kell rendszer mellett döntést hozni, bármennyire is jó az amúgy. (egyébként ne hívjuk már fényerős kitobinak, olyan az én világomban nem is létezik)

    Freak: megértem, de én pl mindig viszem a 3 Sigma fixem, sose tudhatom, mi jön szembe :) egy kisebb fotós táskába így is beférek.

    Muerte: ahol pont az az egy fényérték kell, oda felteszem az f1.4-es obit, esetleg rekeszelve egy kicsit, nem hiszem, hogy azokra a helyzetekre, ahol egy FÉ annyit számít, oda a kitobi való. :B

    [ Szerkesztve ]

    An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"

Új hozzászólás Aktív témák