Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • bigsee

    addikt

    - Milyen rendszerem van most?
    Olympus E-M10 MK II gyári markolattal, 12-40/2.8Pro, Zuiko Digital 35/3.5 Macro és OM 50/1.8. Yongnuo manual vaku, Godox TT350o és egy Meike makróvaku. Hama Star állvány, plusz monopod.

    - Hogyan jutottam ide?
    Oly E-410 (Imádom a nevét: EVOLT :D ) Double Zoom Kit, 14-42+40-150. 2007-ben még amikor élt a PhotoHall, ott vettem életem első "nagy" gépét (ami akkoriban a legkisebb DSLR volt) és fényképeztem vele mindent, ami mozgott és ami nem. Korábban volt itthon Canon Powershot A530 is. 2015-ben vettem egy Nikon D5100-et, aminek az volt a jellegzetessége, hogy az óramutató járásával ellentétesen ment fel rá az objektív. Innen kezdve akármilyen "csúcs" lehetett a gép (nem volt rossz egyébként, APS-C, kihajtható LCD*, u.s.w.) ez a fiaskó elvette tőle a kedvem. Eddigi gépemre az óramutatóval megegyezően ment fel az obi, így ez ment otthonról. Ez van, ez már komoly beteség (kütyümánia forte :D)
    Fölöslegesnek tartom a ki/behajtható kijelzőt, befordítva hordtam - már hogy ne sérüljön - és mindig hajtogattam kifele, hogy milyen lett a kép. Ezért én nem szeretem a kifordíthatóst

    - Mit szeretek?
    Kicsi, könnyen rámolható, nem kell hozzá böszme szatyor a válladra, és a kezedben is simán elfér. Isteni színvilág, ami az E-410-nél, mint "új gépnél" csodálattal töltött el, ez most már "alap". Simán lehet ISO-t emelni, akár 6400 fölé is, persze ez nem nagy szám, de nekem elég. A színvilághoz annyit, hogy amíg a 410-nél nem lehetett kilőni a "Warm color"-t, az E-M10-nél ki lehet (sztem ki is kell). A vázból kieső JPG-ek tálalásra készek és jók a szűrők, valamint egyéb, tárcsán választható témák (Scene-k). Pozitív a tárcsák elhelyezkedése és az egész ergonómia. (Enyém fekete, ezüstben sztem jobban néz ki :P )

    - Mit nem szeretek?
    Akku élettartam, ami a leginkább zavaró, illetve makrózásnál könnyen bemozdul, a mérete - és a súlya - miatt. A mérete miatt néha zsibbad a kezem, egy-egy hosszabb beállítást követően, ilyenkor szünetet kell tartani. Nem szigetelt, ezért meg kell gondolni, hogyan használja az ember különböző időjárási viszonyok során. De megoldható.

    - Hová lépek tovább és miért?
    Szemezek nagyon a Pentax FF-el, csak az átjárhatóság (O-P) miatt nem biztos, hogy bevállalom. (Távoli terveim között szerepel, hogy megtanulok fényépezni például! :D )
    - Mire használom a rendszerem?
    Családi képek, táj, hegyek-völgyek, virágok, makró és város.

    [ Szerkesztve ]

    MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G

Új hozzászólás Aktív témák