- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
válasz #31733248 #43249 üzenetére
Saját tapasztalatok? A múltkor az Oly 45 kapcsán mikor rákérdeztem hogy miben állnak az általad hozott fókuszproblémát illető tapasztalataid, ott is annyit nyökögtél a végén hogy hát beszéltél olyannal meg olvastál olyantól aki ilyet mondott... Végül ez se "köszönt vissza" aztán seholsem...
Amikre meg írtam hogy kihagytad a portréobjektíves részből, azok meg dehogy a sokszázezresek, hanem pl. micro43-on a Sigma 60/2.8 (jjeahh-nak látod pl vannak vele tapasztalatai)Na meg erre az "ez is csak egy vélemény"re meg már írtam hogy ja, pont ezzel szeretnek takarózni a "poszt-igazság" korszakában, ebből lesz aztán hogy a sarki Pistikének ugyanúgy lehet véleménye a kvantumfizikáról mint a Nobel díjas tudósnak. Látod _ez_ a hozzáállásod az ami megmosolyogtató Egyben remélem egy szakmai fórumon azért ez nem lesz tolerálható.
Ez a marketingbrossúra sajnos senkinek nem jelent hasznos segítséget, és ha épp meglátom továbbra is copypaste-elni fogom alá hogy releváns tapasztalatok hiányában íródott, arra teljesen felkészületlen és hiteltelen személytől, mindenki ennek tudatában olvassa (vagy inkább ne is olvassa, kár az idejét erre pocsékolnia)
[ Szerkesztve ]
"Oscar bácsi meg nem gyütt"
-
törölt tag
válasz jjeahh #43250 üzenetére
(#43250) jjeahh
Azért húzd be egy pillanatra a kéziféket. Két évvel ezelőtt ebből a topicból a falkátok szinte az utolsó szálig kiirtotta a tükrös gépek követőit. Gyakorlatilag megszálltátok a topicot és bárkinek bármi kellett csak az Oly meg csak a Pana... Ezt sokan szóvá is tették, aztán szépen el is szállingóztak innen. Igen öregem, miattatok. Nem véletlenül használta rátok madgie rendkívül találóan azt a kifejezést, hogy olyanok vagytok, mint a raptorok. Mert tényleg.
(#43251) b.vr
Én a gépekkel szerzett tapasztalatokat emlegettem. Azt pedig hidd el, hogy a bozótharcba nem fogok belemenni, ahhoz túl értékes az időm. A nézetkülönbségünk dacára Téged is sokkal értelmesebbnek tartalak annál annál, hogy az ilyesmibe beleragadj.
Látom, a Micro Four Thirds már az megy, hogy biztos hazudok a videóim nézettségéről. Szánalmas...
-
-
b.vr
őstag
válasz #31733248 #43252 üzenetére
Arra kellett volna sajnálnod inkább az idődet hogy meg se írd ezt a marketingbrossúrát...
Mondjuk nem is értem hogy tudsz úgy a gépekkel tapasztalatokat szerezni (meg hogy mikben is állnak ezek a tapasztalataid, hiszen az irományból ki nem derül az biztos...) hogy közben az objektívekkel meg nem, de ez tulajdonképpen mindegy is, hiszen rengeteget írtál az objektívekről is. E nélkül már csak elvileg sem lehetne rendszerek összehasonlításában nyújtott "segítségről" beszélni. De hát persze nem is lehet, hiszen nincsenek ilyen tapasztalataid.
Szó sincs lesz itt bozózharcról, mint írtam egyszerűen ahányszor copypasteled a tanácsadódat, ha épp erre járok majd én is alá copypastelem a figyelemfelhívást hogy aki esetleg beleolvasna az legyen azzal tisztában hogy ez egy releváns tapasztalatokkal nem rendelkező ember hiteltelen irománya.
Hogy a videóid nézettsége pontosan mekkora, az végülis mindegy. De az biztos hogy ezen írásaid után nagyon kíváncsi lettem hogy ezek milyen videók.
-
b.vr
őstag
válasz KawaBazsy #43255 üzenetére
Nézd, hogy econ miért csinálja azt tőle kell megkérdezni. Állítja hogy érdeke nem fűződik hozzá.
Én meg pl. konkrétan azért írtam le azzal az irományával szemben az álláspontomat mert gondoltam azért valahol húzzuk már meg egy szakmai fórumon a minimumot.
-
asdf_
veterán
Valoszinu azert van a "harc", mert amikor meseli a szomszed oregasszony, hogy holnap megy termekbemutatos kirandulasra, akkor a joerzesu ember szol neki, hogy ize, lehet, hogy nem kene, mert lyukat dumalnak a hasaba es egy 200 ezres hitelszerzodessel fog hazajonni, amibol gyapju agynemuszettet vasarolt.
A gond pedig ott van, hogy a topikban 2-3-4 naponta feltunik a buszoztatos ember nyuggereket gyujteni es igen surun bedobja a kerdeses szakertelemmel, elfogultsagtol nem mentes szorolapjat is.. Es valahogy ugy van, hogy honapok-evek ota bassza a forumozok (tobbes szam, némi allando es rotalodo szemelyzet) csoret a marketinghadjarat, de a buszoztato csak nem akar leallni. Es az ember meg mindig szol. A harmincadik szomszednak is.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
Ez egy társasjáték. Econ ír egyet tele megtévesztéssel, csúsztatással, valótlansággal, gondosan megfogalmazva és ezt el akarja hitetni másokkal. Pont mint egy multi level marketing ügynök. Most már más fórumon is osztja ezt az általa birtokolt rendszernek az istenítését. Van akiket ez különböző mértékben egyre jobban irritál, bántja az igazság érzetüket, hogy még itt is ez van és ennek hangot adnak. Kb erről szól. Ami meg alapvetően idehozza az embereket az a fotózással és eszközeivel kapcsolatos érdeklődés.
-
asdf_
veterán
válasz MineFox54 #43253 üzenetére
Amellett hogy Econnal kapcsolatban nagyon igazatok van, belenéztem egy '15 februári topikrészletbe, 10-ből 6-7 hozzászólás / ajánlás m43-ról szólt
10 emberbol (aki egy forumba jon kerdezni, mert a sajat tudasa nincs meg a gepvalasztashoz!!!), ugyanabbol a szar magyar fizetesbol el mint mindenki, igy a vasarlasi kerete is eleg kotott, szerinted hanynak van TENYLEGESEN szuksege DSLR-re? De most tenyleg? (meg amikor 100-ert vagy 109-ert ment az epl5/6 duplakit az MM-ben, akkor persze, hogy az volt ajanlva a tejfolospohar 1200-es Canon helyett, ami meg dragabb is volt)
(kiegeszitve a korabbi listat, szerintem volt ido, amikor Nikon J1 volt jo arban, akkor az is szarra volt ajanlva, meg amikor vege lett a Samsungnak, akkor -amig a keszlet tartott- a féláras sestore-os jobb gepek is).[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
Ezt a tapasztalat dolgot kifejtenéd bővebben?
Azt akarod mondani hogy csak az tud fényképezőt ajánlani, akinek minden típussal/márkával volt saját tapasztalata?
Magyarul csak milliomosok tudnak gépet ajánlani?
Nem értem a logikát...Nagyon gáz ami itt megy...
Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
b.vr
őstag
hát pedig azért ezt annyira nem bonyolult megérteni, még linkeltem is egy konkrét példát, Thom Hogant. Ez nem a milliomosságon múlik, hanem a tapasztalaton és szakértelmen. És emiatt ilyet csak nagyon kevesen tudnak írni. Econ például nem tud. Ilyet az tud akinek lényegében ez a foglalkozása. Nem kell hogy az összes gépet megvegye (tapasztalt fotósok szoktak kapni gépeket tesztelésre, próbálja az ismerősei gépét, stb) A Totalcar-on is olvashatsz egy csomó tanácsadó cikket, és most nem egy épp aktuális Ferrarira gondolok ami max érdekesség, hanem a kőkeményen gyakorlati, rendszeres használtautó-vásárlási tanácsadó cikkekre, azokat pl. szakemberek írják. Nyilván nem kell hozzá minden autót megvennie.
De te most komolyan a mellett érvelsz hogy "végülis miért is várjuk el bárkitől is hogy értsen ahhoz amiről ír, és legyen benne átfogó tapasztalata" ? Asszem akkor ez a topic zárható is lenne, innentől a szakmaiság zéró.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz Tin_Shield #43263 üzenetére
Igazából az egyetlen baj vele hogy az MFT-re tesz megjegyzéseket/hasonlításokat.
Ha ezeket kivenné egy nem is olyan rossz kis A6000 összefoglaló lenne belöle. -
b.vr
őstag
"Igazából az egyetlen baj vele hogy az MFT-re tesz megjegyzéseket/hasonlításokat."
Egyrészt Fuji és Sony FE szemszögből is problémás, másrészt a legnagyobb baj vele hogy releváns tapasztalatok nélkül íródott és egy szakmai fórumon komolyanvehetetlen, miközben a terve meg pont az mint a korábbi marketingbrossúrájával, hogy innentől orrba-szájba linkelgesse a gyanútlan érdeklődőknek.
-
tvamos
nagyúr
amikor Nikon J1 volt jo arban, akkor az is szarra volt ajanlva
Ez mikor volt, en mindig csak azt latom, hogy fikazzatok... mondjuk sokmesetben joggal.
Amugy, az a meggyozodesem, egyik gep a masik. Mind jo, csak van, amelyik megjobb.
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tin_Shield
őstag
-
bigsee
addikt
Azt akarod mondani hogy csak az tud fényképezőt ajánlani, akinek minden típussal/márkával volt saját tapasztalata?
Igen, amit ajánl, azzal legyen tapasztalata! És beírtad a lényeget: saját!
Magyarul csak milliomosok tudnak gépet ajánlani?
Attól függ, milyet, mennyit ajánl...
MDA Compact II - ... - Galaxy A54 5G
-
tvamos
nagyúr
válasz Tin_Shield #43267 üzenetére
Azért van egy két dolog, ami még ennél is bosszantóbb. Értelmetlen szoftveres korlátozások, amit semmibe sem kerülne "feloldani", és azért... Egy kezdő hobbista is hamar beleütközik.
Még így is szeretem, de vannak súrlódások.
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
törölt tag
(#43255) KawaBazsy és (#43261) Lacy6
Ha megnézitek, szinte csak az általános vagdalkozás szintjén megy a dolog, már csak ezért sem érdemes belemenni. Ahogyan írtam is:
"a szenzorméret szerepe, a crop factor képalkotásra gyakorolt hatása, a fényképezőgépek autofókuszainak technikai különbözősége, a szoftveres támogatás fejlettsége, vagy éppen az objektívek árazása egzakt módon meghatározható.
Ebben az összefoglalóban tehát számok és műszaki paraméterek teszik egyértelművé a különbségeket. Éppen ezért az általam közölt tényeket a konkrétumok talaján maradva elég nehéz vitatni. "
Ezeket az ismereteket bárki megfogalmazhatja, hiszen pl. a szenzorméret szerepéről, vagy az objektívek áráról szóló információk egzaktak és nem kell 30 éves profi fotós múlt ahhoz, hogy erről valaki írni merészeljen. Arról meg nem én tehetek, hogy egyes gépek autofókusza olyan amilyen, vagy hogy a konkrétumok szintjén vizsgálódva messze nem úgy alakul az árazás, ahogyan itt néhányan megpróbálják elhitetni. Hiába, a számok makacs dolgok.
[ Szerkesztve ]
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #43271 üzenetére
Ha a tényekhez ragaszkodsz miért nem korrigálod pont a videós autofókuszos bullshitet? A készítői már megtették, de te még mindig a bénára hivatkozol. Ez szerinted rossz, lassú? Fotó módban meg végképp piszok gyors a Pana. Sigma sorral videó alatt úgy tűnik használhatatlan az AF, baromira rángatja. Aztán az MC11 meg mintha mindenkinek ingyen lenne.
Miért nem az a6000 mosott FHD50p-t hasonlítod a Panasonic éles FHD50p-hez? Ja hogy így nem lehet csúsztatni! Úgy csűröd csavarod az adatokat, obikat és számokat mint egy politikus, problémákról meg mélyen hallgatsz. És még sorolhatnám... Ha egy gépajánló fele arról szól hogy a másik terméket fikázzuk akkor el lehet bújni amögé az átlátszó duma mögé, hogy ez egy szubjektív teszt? Ez szerinted a korrekt?
Érdekes mód mikor a fordítottjával találkozol rögtön kinyílik a szemed. -
törölt tag
válasz Nippon #43274 üzenetére
És a biztonság kedvéért lerekeszelve, jó fénynél, mert tudja, hogy egy fényerős fixnél, kis mélységélességnél azonnal beadja a kulcsot. A másik (általam linkelt) tesztnél is csak egy 2.8-as obival nézték és még úgy is harmatgyenge volt. Szerintem ezt nem érdemes megmagyarázni, ez a videós autofókusz 2017-ben egyszerűen gáz. Főleg egy videózásra ajánlott váznál. Én legalábbis ilyen gépet amatőr felhasználónak biztosan nem ajánlanék videózásra. Lehet mentegetni, de nem érdemes, részemről le is zártam.
[ Szerkesztve ]
-
Lacy6
senior tag
válasz #31733248 #43277 üzenetére
Én komolyan nem értem, hogy miért ilyen nehéz megoldani a többi gyártónak is a fókusz problémát.
Nekem csak egy RX100-as kompakt gépem volt, ami nagyon szép képeket csinált, de videóra katasztrófa volt a fókusza. És igen, bosszantott a dolog, mert ez a teljesítmény még a mobiloknál is gáz lenne.
A Sony A6000-es szériát már odamerném rakni egy Samsung S8 vagy egy HTC U11 mellé hogy melyikkel lehet jobban fókuszálni, de ezt még így leírni is vicc. Ott tartunk, hogy egy mobil jobban fókuszál mint egy fényképezésre és videózásra tervezett céleszköz. Vagy csak én látom így ezt a témát?Én vagyok Isten büntetése. Ha nem követtetek volna el nagy bűnöket, Isten nem küldött volna engem büntetésként rátok!
-
törölt tag
A jobb mobilokban már venne van a fejlett PDAF, az emlegetett m4/3 gépekből viszont még mindig hiányzik. Ezért van az, hogy ekv. 24mm @f2.8 beállításokkal, tesztelnek ilyen fényképezőgépeket, hogy lehetőleg szinte minden éles, vagy alig elmosódott legyen. Különben jön a 4K-ban nézhető homály a gyenge AF miatt.
-
zolko74
tag
válasz #31733248 #43277 üzenetére
Sony A7RII használhatatlan 4K videó
Tudom lehúzó leszek:
Szerintem ezt nem érdemes megmagyarázni, ez a videós túlmelegedés 2017-ben egyszerűen gáz!
-
mazsi70
senior tag
válasz zolko74 #43281 üzenetére
Kb. fél óra videózás után annyira meleg volt, hogy egyes részeken meg sem lehetett fogni és ki is kapcsolt magától.
Legalább grillezni lehet vele ,ha már videózni nem .
[ Szerkesztve ]
Nyilván akinek a szenzorméret a fontos, az fullframet vesz. (igazából az apsc létét nem tudom értelmezni)
-
Nippon
őstag
válasz MrChris #43280 üzenetére
Megint próbálod kiforgatni a dolgokat. A Panát rekeszelve tesztelték és még úgy sem volt meggyőző. A Sigma 19/30/60 triónál meg nem működik a pdaf csak középen, ezért huntolgat af-c-ben, különösen a 19-es.
zolko74: Több mint két éves váz és nem videóra szánták. Arra ott az SII.
[ Szerkesztve ]
-
80hun
addikt
válasz zolko74 #43281 üzenetére
Szerintem ezt inkább ne feszegessük.
Ajánlom figyelmedbe ezt az illetőt. -
Nippon
őstag
válasz Tin_Shield #43289 üzenetére
Természetesen nincs a felvételek mennyiségére vonatkozó limit, ez nem is volt kérdés.
[ Szerkesztve ]
-
Bensid
tag
Nos sokat nézelődtem és egyértelműen a 77D és a 80D között vacilálok.
Van itt esetleg olyan akinek mindkét gépről van tapasztalata? Megéri azt a plusz 60.000 Ft-ot a 80D?
Elsősorban most már komolyabb felkérésekre, (portréfotózás, tablófotózás, esküvő, rendezvény) fogom használni.
Miért vennétek a 77D-t és miért a 80D-t?Egyszeren nem tudok dönteni
-
vihartigris
őstag
-
MrChris
nagyúr
válasz Nippon #43284 üzenetére
Akkor már megint ott vagyunk, hogy a használhatatlan videó AF Sony+Sigma sor esetén minden OK, ez feature, semmi baj, Pana esetén meg fanyalgunk, hogy biztos direkt előnyére tesztelték.
Itt már többedszer volt, hogy a melegedést Econ gyorsan a 30 perces limit felé tereli, pedig hő kikapcsolás miatt egy esküvő videózása, hát elég rizikós. De ha GH5 5 századdal lassabban fókuszál az használhatatlan. Senki sem mondta hogy jobb lenne, hanem hogy teljesen megfelel és jól használható.
Úgy látom amíg Econ minden héten többször és egyre több fórumon linkelgeti az ajánlóját és milc választóját addig rendszeresen parázs vita, offolás, felesleges indulatok veszik kezdetüket. Sokak igazságérzetét bántja a megtévesztés, csúsztatás, inkorrektség, téves infók terjesztése. Tényleg az a megoldás, hogy írjon mindenki akit ez érdekel egy hasonló saját istenítő, másikat fikázót? Majd ezt linkelgesse és bújjon a szubjektivitás, meg vélemény álcája mögé?
-
Bensid
tag
Köszönöm fiúk és bocsi, ha nem ide tartozó kérdés volt
-
Muerte68
addikt
válasz Bensid #43298 üzenetére
Ide tartozik csak vannak konkrét típus topikok ha választották márkát ott pontosabb infókat kapsz olyanoktól akik használják
[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
Új hozzászólás Aktív témák
- Háromféle kivitelben, és nem kis kapacitásokkal jönnek a Micron 6550 ION SSD-i
- Windows 11
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- eBay-es kütyük kis pénzért
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali processzoros kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Durva lett a Lian Li motorizált asztala
- Milyen routert?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest