- iPhone topik
- Xiaomi Mi 9T - a túl jó Redmi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
-
Mobilarena
Téma összefoglalónk újra és újra megújul, reméljük, elnyeri mindenki tetszését és segít a könnyebb tájékozódásban ! Az alábbiakban DSLR (digitális tükörreflexes) és MILC (tükör nélküli cserélhető objektíves) fényképezőgépek vásárlásában szeretnénk tanácsot adni, figyelembe véve az aktuális piaci trendeket, felhasználói szokásokat és technológiai újításokat.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegyitaho
tag
válasz jjeahh #40344 üzenetére
Nem kell a legjobb elérhető videó, sokkal inkább fényképezésre lenne használva, csak jó lenne ha egy telefonos videó minőségnél jobb lenne. Ha már MILC-et vennék tuti nem kitobival, különben nincs sok értelme, és pont emiatt lenne jóval 200-on túl a sony. Oly E-M10 mk2-ből 130-ért is láttam használtat. Lx100-ból sajna egyáltalán nem, pedig jó lenne nem szenvedni több obival
A gx80/85 is szimpatikus, majd jobban utánanézek. -
RBJ
addikt
Tiszteletem.
Teljesen laikus ként fényképezőgépet szeretnék váltani. Lényeg értékelhető, élvezhető fényképezőgépet mely normális képet csinál. Még anno nikon coolpix 5600 volt. Kiszolgált vagy 10 évet de már gyengélkedik vakku fél nap töltéssel. Nem is olyan rég tán pár éve vettem egy coolpix s2800. Na ez hiába fiatalabb, jobb mégis egy kalap ka....i az ősöreghez képest. Normális macro t, képet semmit nem tud.
Szerintem ez a széria valami hibás lehet mert normális képet nem tud.
Mostani kiszemelt Nikon D3300. Ajánlott típus ez még ebben az árkategóriában?
Ahogy elnézem elég népszerű darab.
Lényeg a lényeg igazából családi fotózásra kellene. Nem igazán fogok belebonyolódni a fényképezésbe se objektiv mizériába. Akkor egy jó compact gép elég volna pl mint a Sony Cyber-shot DSC-RX100?
vagy kicsit jobb zoom os optikáju Nikon Coolpix L340[ Szerkesztve ]
Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
jjeahh
nagyúr
Neked valszeg jó lesz egy csúcskompakt, pl. sony rx100 széria bármelyik tagja, fujifilm x30, x-f1, panasonic lx100... esetleg ha nagy zoom kell, panasonic fz200. A Coolpix L340 felejtős...
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
Neck
veterán
Javaslom írd le, kb mi lenne a keret, amit hajlandó lennél áldozni a témára.
Egyébként én is csatlakozom, ha nem szeretnél objektíveket cserélgetni, egy jó csúcskompakt elég lehet.
Az L340 nem olyan - ilyesmi gépem volt, ne vegyél ilyetAn α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
MrChris
nagyúr
válasz #31733248 #40352 üzenetére
Egyetértek, húzzon el, divatos korrektségből megtévesztő a topik cím, ez igazából egy A6000 ajánló, ezzel kapcsolatban lehet csak jótanácsot adni. Ne rontsa itt a levegőt m4/3-al, nincs szükség itt abból jótanácsra. Javaslom az ajánlód belinkelését a téma összefoglalóban, vagy az egész lecserélését rá.
-
MrChris
nagyúr
válasz bendefeco #40359 üzenetére
Szerintem próbálkozz a Sony milc topikban, ott jobban képbe vannak.
Amúgy ez egy nagyszerű lehetőség, hogy alkalmazásokat tölthetsz le a fényképezőgépedbe. Nem kell egy beépített time laps-t használnod mint a konkurens modelleknél, hanem utólag telepítheted rá. Ugyan így ha stop motion-t szeretnél, szintén nem kell szenvedned mint a konkurens modelleknél, hogy a beépítettet kell használnod, hisz utólag telepítheted rá. Hasonlóan a focus shift bkt alkalmazással amivel focus stacking makrókat, de más extrém mélységélességűt is készíthetsz. Csak feltelepíted, persze előtte meg kell várni míg megírják a programot, addig se kell küszködni mint a konkurens modelleknél, hogy a beépítettet kell használnod, hisz utólag majd egyszer talán telepítheted rá. Ez egy jó vásárlóbarát üzleti modell.
80hun : Nincs elektronyos zár az A6000-ben? Huhh mély ütés, ezen még agyalnom kell valami indokot, hogy ettől mégis miért is jobb.
-
MrChris
nagyúr
válasz Nippon #40364 üzenetére
Nem én szoktam minden 100e ft feletti gépkeresőnek linkelni az A6000 ajánlót. Akár pár hozzászólásonként, ami azért valljuk be már inkább szánalmas mint vicces. De ráébresztettél, beugrottam a troll csapdájába. Bocsánat. Amúgy nagyon jó az a fókuszrendszer, jó lenne a Panába is ne csak az Oly em1-be...
-
konyi79
addikt
Ok, felejtsük már el ezt a felesleges A6000/Sony ekézést, mert valójában tök jó váz. Itt meg az mft topikban is év eleje óta béke volt. Cserébe Econ is megígéri, 100hsz-ben max egyszer linkeli az ajánlóját.
-
frankstork
aktív tag
válasz konyi79 #40366 üzenetére
Ha már itt vagyok.
Ff-re váltás előtt állunk. Jelenleg M4/3-on vagyunk. Én a Sony-ra hajlok, leginkább a bázis táv miatt, meg a váz stabi is szimpatikus, de igazából el tudom engedi a milc mániámat. Használt érdekel, de mivel a tükrösök között nem vagyok ismerős, gondoltam írok egyet ide.[ Szerkesztve ]
-
MC Pite
veterán
Sziasztok!
Kolléga főként sport (mtb maraton, dh) illetve portréra keresne új rendszert. Korábban canont használt, de összesen egy üvege maradt, úgyhogy akár indulhat tiszta lappal is.
Egy fényerősebb alapzoom és relatív fényerősebb tele zoom lenne az elsődleges (70-200 f4 ill pl sigma valamelyik fényerős alapzzom lenne canonnál valószínű).
Milc fronton is ajánlottam nézzen körbe, én leginkább az X rendszerben vagyok otthon, de megkérdeznélek titeket is mi lenne ami ajánlott. 350-400 körül jó lenne ha vakustól kijönne használtból.
Én E2/T1/T10 (úgyis a T1 fog tetszeni neki) ill XF 18-55+55-200 kombó mellé keresnék akár canon, de főként milc oldalról még egy alternatívát. Főként, hogy következő körben egy dedikált portréobi esetleg fókusz shift problémákat hozhat elő, meg amúgy is előnyös lenne szemüvegesként neki egy jó, dioptriakorrekciós lehetőséggel ellátott evf. Olympus meg nikon vonalról van valamivel több ismeretem, de előbbi követő fókuszáról (EM10 vagy EM5) nincs sok infóm, a másik vonal meg... nagyjából ismerem, amit ajánlanék neki azoknak az obiknak a nagyja volt is, de speciel a 7100as vázat nem ajánlanám neki nyugodt lekiismerettel, a kisebbekre fújni fog, az újabbak drágák; stb. Pana színeivel/tónusaival általában nem vagyok annyira jóban, nikon 1 fehér holló, Sonynál ha tetszik neki az aktuális obikínálatból valami akkor az sem rossz; de utóbbi két gyártó helyett nekem inkább jár az agyam az X-re az én preferenciáim szerint.Köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
Rapid136
őstag
válasz frankstork #40367 üzenetére
Én a Sony A7 használata után már igen kevés előnyt tudnék bármilyen tükrös váz mellett felsorolni...
leginkább csak az akku üzemidejét, de tudomásul vettem hogy kicsi a váz és az EVF is fogyaszt, igy okosan kell használni
és még vázstabim sincs, csak nehezebb tőle a váz és plusz egy hibalehetőség...Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
-
80hun
addikt
válasz frankstork #40367 üzenetére
Ezekszerint egy A7mark2-re vágyakozol
A vázstbi melett előny hogy egy sigma mc11-el a canon ef obik jól együttmüködnek a mark2-vel.
De erről a sony topicban van kit megkérdeznedDSLR-ből Nikon D610 v. D750 v. D800 , Canon 6D v. 5Dmark3.
A manuálok véleményem szerint OVF keresővel felejtősek mattüveg nélkül de még azzal is számomra. (ez egyéni véleményem) -
RBJ
addikt
Emlegetve lett hogy nekem valószínüleg elég a csúcs kompakt. Kicsit varialok. Ha úgy döntök, hogy belehuzok és pl Nikon d3300 18-105mm optikaval már nagyon nem nyulhatok mellé nem? Ezzel jó darabig elvagyok? Csúcs kompakknal félek, hogy pár év és elavultnak számít.
A fent említett nikon gépet amatőr tudja kezelni? Gondolok itt hirtelen automata módra stbUbuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
pandur99
aktív tag
Tuti nem nyúlsz ezzel mellé. A legtöbben elvannak akár a 18-55-ös kitobival is, a 18-105 ahhoz képest többet nyújt, automata mód meg minden belépő gépen van, plusz témamód is, úgyhogy egész egyszerűen kezelhető. Nem kötelező sem a manuális mód, sem az objektívcsere, mindaz csak lehetőség a jövőben.
Ne vegyél kutyát! Fogadj örökbe!
-
Muerte68
addikt
-
Neck
veterán
Így van.Esetleg nézz meg egy Sony MILC (pl A6000) + 18-105 kombót is, az is nagyon jó, ha belefér a keretbe. . Ha a gép mérete is számít, akkor A5000 az egyik legkisebb APS-C gép, viszont azon nem lesz kereső ablak, csak kijelző, de legalább olcsóbb
[ Szerkesztve ]
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
RBJ
addikt
válasz jjeahh #40380 üzenetére
Hát na, ez a laikusok kérdése.
Három lehetőséget látok egyenlőre Nikon d3300 18-55 vagy 15-105 el aminek a gyakorlati hasznát én mint laikus nem tudom mi lenne.
Vagy sony rx100 compaktság miatt. Vagy szerintem én vagyok eltévedve. pl ha kint az udvaron a gyerkőcöt akarom lefotózni ami mondjuk kicsit távolabb van ahhoz a compact zoom ja kevés nem?
De ebből kiindulva mivel magasfelbontású a kép akkor utólagos nagyítással ez orvosolható a képen, hogy kitöltse a téma a képet.
Vagy hülyén gondolkodok?Na mit találtam dslr leírást.
/Ilyen gépet csak akkor vegyél, ha a pénz mellett az időt sem sajnálod a tanulásra. DSLR gépek kezelése nem egyszerű a használati utasítást mindenképp el kell olvasni. Ez lehet egyértelműnek tűnik, de találkoztam már olyannal is aki azt sem tudta, hogy érintő képernyős a 700D gépe, pedig 2 honapja megvolt neki./Bridge kategóriában mi az ajánlott? fz200?
[ Szerkesztve ]
-
Neck
veterán
válasz rumos14 #40378 üzenetére
Én is pont ezt akartam írni - ha a megfelelő gépet ajánlja valaki a megfelelő embernek, akkor inkább az a trollkodás, ha megszólják érte.
An α beta user... "A pokol szerintem egy végtelen IKEA áruház, az örökkévalóságig bolyonganak a kárhozott lelkek a Boysenbar alátétek és az Almaröd tükrök közt"
-
RBJ
addikt
Most visszaolvasva még ajánlontattok még pár gépet teljesen teljes a tanácstalanság.
Keret max 160e körül csak tényleg ott a varia, hogy pl az rx 120e körül és ha megfelelő nekem akkor minek adjak még 40e t. plusba. Nem gondoltam, hogy a fényképező választás ilyen komplikált.
Igaz ez betudható a teljes naívságnak. Eddig ha tetszett valami utána néztem és megvettem és jónapot.
Most azért nem akarok mellényulni mint anno a semmit se érő coolpix el.[ Szerkesztve ]
-
Muerte68
addikt
Bridge ből semelyik
A fuji nak is van egy fix objektíves gépe érdemes megnézni az is jó választás lehet ha nem akarsz obit cserélni.[ Szerkesztve ]
Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/
-
jjeahh
nagyúr
"ha kint az udvaron a gyerkőcöt akarom lefotózni ami mondjuk kicsit távolabb van ahhoz a compact zoom ja kevés nem?"
Attól függ, ha a kanapéból akarod lekapni akkor egy csúcskompakté valszeg igen . Mondjuk én fixes vagyok, szal zoom obikat nem használok, így kissé elfogult vagyok velük szemben. Különben is, létezik lábzoom meg nyakzoom, ugyan madárfotóra nem jó, de ilyen esetekben simán használható és nem ront a fényerőn meg a képminőségen, tessék használni
Dslr-eken is vannak automata módok, szal nem nehezebb használni mint egy kompaktot csak ha sosem fogsz objektíveket vásárolgatni/cserélgetni, akkor fölösleges dslr-t vásárolni, ezért ajánlottam én egy jobb nagy szenzoros kompaktot.
"Bridge kategóriában mi az ajánlott? fz200?"
Igen, de a nagy zoomért cserébe képminőségben ezzel is kötnöd kell némi kompromisszumot, persze közel sem annyit, mint egy szuperzoomos nikon coolpix-el, szvsz az fz200 valahol a nagyszenzoros csúcskompaktok és az átlag random kompaktok között helyezkedik el képminőségben.
[ Szerkesztve ]
Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG
-
ReSeTer
senior tag
Ha csak a videóminőséget nézzük, van bármi különbség a Panasonic G7 és GX80 között? AA filter hiánya számít valamit?
-
RBJ
addikt
Szűkült a kör. Asszony először nikon d3300 ha már rászánjuk legyen jó alapon meg úgy is én cipelem majd. De mivel utálok málházni így leszűkült a kor sony rx100 vagy alpha 5000 re.
Kettő közt különbség?Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
MC Pite
veterán
Ha sokkal nagyobb eséllyel akartok rossz képeket csinálni, akkor hajrá tükrös.
Evf-es milc vagy csúcskompakt. Ha nem akarsz fényerős drága fixeket később, akkor meg nincs kérdés.Más; a kérdésemre valaki?
Pixel 8 | C4 SpaceTourer 1.2 Pt '18 | 208 1.2VTi '18 | https://www.spritmonitor.de/en/user/MC_Pite.html | https://www.strava.com/athletes/99769725
-
frankstork
aktív tag
Köszönöm a választ neked és Rapid136-neked is.
Igen, valóban hosszú távra tervezve valóban az a7rII lehet jó választás. Most Em10 van, de a hétvégi esküvői produkció befektetésre sarkall... ISO1600 papíron még tűrhető, de ha valaki digitálisan nézi és belenagyit... Hát nem a legjobb, ha finom akarok lenni. Még a templomi hagyján, de az étteremben a tánc téren készültek gyalázatosnak fognak kinézni...
Nos 100 szónak is egy a vége: köszi! -
80hun
addikt
válasz frankstork #40396 üzenetére
Sima A7m2-re gondolta nem A7Rm2-re az már kicsit drága mulatság
-
tvamos
nagyúr
Kb. 4 hónapja olvasgatok teszteket, A7 vs A7mk2... Nem igen értem, mi a különbség. Azt értem, hogy az mk2-ben van váz stabi, de azon kívül? (Ok, látom, nehezebb is... Meg sokkal több az ára. )
[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Rapid136
őstag
válasz tvamos #40399 üzenetére
És más az AF rendszer is. Gyorsabb és tud PDAF-et.
Mondjuk miután csak mf obit használok igy ez nekem nem hátrány. Fontosabb a könnyű, kicsi váz.
Ha AF obikra épitesz hosszú távon akkor inkább a II.Sony A9 + Rokkor sor (16mm-200mm) + Adaptall sor + Altixtól Exaktáig sokminden és ez a mondat mindent visz: "Nincs olyan APS-C gép a piacon amivel szép fotót készítesz ISO 6400-on."
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest