Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Stauffenberg

    nagyúr

    válasz TechArtist #23152 üzenetére

    Fujifilm X-A1 üzemidejéről tudok beszámolni, ez ugyan az, mint az X-M1. Én nem vagyok egy locsolós fajta, analóg filmes időkből belém rögzült, hogy nem kell mindent lefotózni csak azért mert van. De ha elmegyek egy egész napos túrára vagy bármilyen eseményre, akkor megesik, hogy a nap végén már éppen csak egy vonás marad a töltöttség jelzőn. Ez mondjuk valamivel több, mint 200 fotót jelent (ez már nálam komoly napi mennyiségnek számít, az átlagom inkább 100 alatti). Viszont oltári mázli, hogy nincs semmi akadálya az utángyártott akkuk használatának.

    Pont most nézegettem az eBay-t, ezen a fórumon is, meg sok helyen máshol is a Patona akkukra esküsznek, ez hozza megközelítőleg a gyári akkuk teljesítményét és 2 db postával együtt itt van 7500 Ft-ból. Az úgy már 3 db akku és kb 700-900 fotó.

    Ha ennél több kell, akkor vagy veszel még több akkut, vagy inkább legyen DSLR portré markolattal és megcsíphető azzal 2000 expó is.

    (#23151) kawaer5: Ha 200k a keret, akkor én ennyiért klubkártyával (15% kedvezmény, MFT topikban biztosan segítenek) vennék a mintaboltból egy Olympus OM-D E-M10 kitet (ez 204k pénzben állna meg). De ez én vagyok.

    Viszont tekintve, hogy egy Nikon DSLR-hez eredendően több olcsó objektív érhető el, ezért érdemes lehet maradni a tükrös vonalnál. D3300 ellenében inkább venném a D5200-at. Innentől már csak az számít, hogy milyen objektíveket raksz elé. Szükséged lesz egy normális széles látószögűre meg egy makróra. Nem lesz nehéz találni megfizethető áron.

Új hozzászólás Aktív témák