Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • nyunyu

    félisten

    válasz Molydeus #90673 üzenetére

    A hangzásnak nem csak ez a két végpontja létezik. Tudom, hogy nagyon sokaknak az egyetlen személyes tapasztalata a mechákkal, hogy valahol hallott egy üreges fémházban, vékony kupakokkal és kezeletlen stabokkal egy bármilyen Blue kapcsolós bill.-t csattogni, zörögni. Ehhez képest egyrészt bármi halkabbnak tűnik, másrészt a teljes némaság maga a Nirvana. Viszont a gépelés, különösen a hosszú szövegek bevitelénél a hang is egy fontos visszajelzés, ami közvetve javít a sebességen és a pontosságon. Egy teljesen elfojtott hangú bill.-ben ezt csak minimálisan kapod meg. Szóval van az a usecase, amikor nem a némaság az üdvözítő.

    Acéldobozos Outemu Blues ócókínai TKLem légkalapács hangja elég kiábrándító volt a korábbi Cherry Brown MX-Board 2.0 és MX Blue G80-1000HFD után.

    Sok évvel + jó pár billzettel később átépítettem "némára" (kapott szivacsot a PCB+plate közé, Outemu Silent White), de még így sem az igazi, mert a Silent White nekem már túl kemény, idővel jobban megkedveltem a puhább, kevésbé fárasztó kapcsolókat.

    Aztán vettem helyette az első Akko 3098B-t CS Crystal kapcsolóval, aminek egész jó hangprofilja lenne a gyárilag hangcsillapított billzetházban, csak hát sokév o-ring, meg erősen hangtompítós kapcsoló után még mindig túl kopogós volt nekem, úgyhogy cseréltem is Outemu Silent Peach V2-re.

    Most a melóhelyi másik 3098B-ben a korábbi kedvenc taktilis Outemu Silent Lemon V1-eket használom.

    Peach némább, viszont a Lemon meg kellemesen bizsergeti az ujjaimat.
    Nehéz döntés, hogy melyik a jobb, inkább preferencia kérdése.

    (Itt meg itt vannak a különböző mecha kapcsolók hangját összehasonlító videóim, extrém hangos persze nem volt köztük, inkább csak normális, halk meg néma opciók voltak)

    Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák