- Samsung Galaxy Fit 3 - keveset, de jól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- iPhone topik
- Exynos 2500-zal szerelt Galaxy S25+ tesztelt Geekbenchen
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Ajánlott billentyűzetek listája!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz 0xmilan #91599 üzenetére
Egen. Tőle vettem a Kailh BOX Blackberry Ice Cream Pro kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91598 üzenetére
Switchek ből valami hasonló hangút szeretnék majd...
Erre közel tetszőleges lineáris kapcsoló megfelel, egy ilyet kell a kapcsolók és a nyák közé tenni.míg nem lesznek pbt kupakjaim
Tedd át a Varmilóról a kupakokat. Hasonló minőségű magyar kupakot úgysem tudsz vásárolni, a Keychroné is visszalépés lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
SoulReaver
veterán
válasz 0xmilan #91599 üzenetére
Tudom, és onnan tudom, hogy itt H.A-n hirdeti vagy hirdette a billentyűit.. Imádom őket!
Amolyan gyors csatlakozó lenne, de én inkább a tekercselt kábel miatt vettem, mert szebb, mint egy girbe-gurba kábel...
Gyárilag is van benne hangtompító, vagy ez attól vastagabb?
A keychronnak van ez a bluish black white amit kinéztem. Azt mondod nem olyan jó anyag?
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91604 üzenetére
Gyárilag is van benne hangtompító, vagy ez attól vastagabb?
Gyárilag ilyen nincsen benne, ez egy nagyon vékony lap, mégis ennek van a legnagyobb hatása az összes szivacs közül a hangra.Itt a stabilizátorok utáni első vékony réteg a switch sheet/PE foam/IXPE foam, amire utána a vastag plate foamot teszi.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
Molydeus
őstag
válasz SoulReaver #91606 üzenetére
A képen a Plate foam látható, ami ~3mm vastag szivacs réteg és az a feladata, hogy kitöltse a teret a Plate és a PCB között lecsökkentve ezzel a köztük visszaverődő zajokat.
A PE foam egy <1mm fólia, ami közvetlenül a PCB-ra kerül és a kapcsolók erre fekszenek fel. Ez a réteg viszi el leginkább az uniformizált "thocky" irányba a hangot, de nem lesz tőle halkabb a bill.M.
-
Gabesz87
veterán
Segítséget kérnék tőletek választásban, az alábbi szempontok alapján
1.Mekkora összeget szánsz rá? Úgy 20-25e-ig max.
2.Használt szóba jöhet? Nem
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? Logitech K360, semmi baja nincs, csak sajna kopnak le a feliratok, néhány már egyáltalán nem látszik
4.Mire használnád a billentyűzetet? Mondhatni általános célra. Főként csak netezés, gépelés, mintsem játék. Pláne mióta van PS5
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.) Soha nem volt mechanikus bill-em, de szerettem volna, viszont így, hogy igazából se nem játszom gépen, se nem gépelek egybefüggően sokat, hosszasan, megkérdőjelezhető a szükségessége számomra. Úgyhogy igazából mindegy. Ami ezért az árért a legjobb.
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs. Logitech-eim voltak főként, nem volt problémám velük
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.) ISO
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb) Full size, numpad-al, lehetőleg hangerő állító gombokkal (mindegy, hogy dedikált, vagy FN módszerrel, bár az előbbit preferálom), és normális Insert, Del, Home, End gombokkal (nem úgy, mint a jelenlegi K360-amon).
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.) Egyetlen amit preferálok, a vezetéknélküliség. Az jó lenne, de igazság szerint nem ragaszkodom hozzá mindenáron, mert itt van az asztalon, és nem szoktam hurcolászni! Max amit még megemlítenék, hogy magyar legyen![ Szerkesztve ]
-
sittes79
addikt
Hello,
Boog75-öt EU-ból honnét érdemes, prototypistre várok, de csak nem jön a készlet, keygemnél meg a fehér nincs
-
Gabesz87
veterán
Esetleg ASUS TUF Gaming K3 30-ért?
-
bobalazs
nagyúr
Meghibbant. c betü megnyomására bekapcsolt a gaming mode gomb (ami prntscrn)
és utána kézzel kikapcsolom ezt a gaming mode gombot ozone key (jobb windows) gombal ugyanugy visszakapcsol.
Másik gépre dugtam és ott is ez a c betű ezt dobja ki:
sdycx51234
Hogy tudom megjavítani ezt a billentyűzetet? Dobjam ki? -
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #91617 üzenetére
Ez valami szoftveres dolognak tűnik, a belső memória tartalma megsérült (áramtüske és társai), és amiatt produkál ilyen extrém dolgokat. A kézikönyve nem említ semmilyen eeprom reset lehetőséget sajnos, így maradt az, hogy van szoftvere, töltsd le, és nézd meg, ott mi van bekonfigurálva, és ha rossz, akkor állítsd vissza.
-
-
agaron
tag
-
dqdb
nagyúr
ProtoTypisthoz a Neo Ergo mellé felkerült több Neo (65, 70, 80) és QK (100, 75N) előrendelés, némelyik olcsóbbra kijöhet, mint az EU vendortól.
[ Szerkesztve ]
-
Mephike
őstag
Itt a Keychron B1 Pro.
- 40$ -
MrSealRD
veterán
Megérkezett hát végre.
#keychron #q3 #q3max
A via alá kellett a json. Mondjuk azt leírhatnák, hogy ne kelljen keresni a a feltöltés opciót. Jó kis tömör gyönyör ez a 2kg-os tömb. Minden része nagyon minőségi hatású. A kupakok tapintása nagyon jó. Viszont a kialakításuk nekem kevésbé kényelmes. Ahogy azt előre sejtettem. Lehet azért mert lapos notebookhoz vagyok szokva. A kupak magasság is hasonló.
A gatheron jupiter red szépen teszi a dolgát. Alapvetően nem rossz de amikor éléri az alját illetve felengedéskor is a koppanás adja a hangját.
Gyorsan kipróbáltam 2 silent peach v3-al hogy mi a különbség... Mondjuk úgy elég egyértelmű a különbség. De később készítek videót hátha érdekes lehet valakinek a jövőben.[ Szerkesztve ]
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
MiniPC hez szeretnék vezeték nélküli billentyűzetet.
Tulajdonképpen csak böngészés és filmnézés lenne a cél. A TVm alatt van egy Topton N9N Mini PC.1.Mekkora összeget szánsz rá?
10k
2.Használt szóba jöhet?
Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le?
Nem cserélem, mini PC hez lesz.
4.Mire használnád a billentyűzetet?
Filmezés, böngészés.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
Nem értek hozzá sajnos, de valami rém egyszerű.
6.Van konkrét modell ami tetszik?
Még nincs.
7.Milyen kiosztást szeretnél? ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
Magyar.
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
Normál.
9.Extra igények (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
A legfontosabb, hogy vezeték nélküli legyen és, hogy sokáig bírja az akksija. Ágyba lesz használva.[ Szerkesztve ]
-
válasz Throme #91616 üzenetére
Nana. A lelket simogató kopogás egyáltalán nem olcsó.
Te a csörgő-zörgő fosra gondolsz.SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
válasz agaron #91620 üzenetére
Nekem ez elég jól bevált eddig, és kellemes, old-school PVC/gumis motyó, nem harisnyázott bánat. Postával együtt volt valami 3,5k. A csatinál van egy változó színű RGB gyűrű (meg az alján egy LED), de semmi sem lehet tökéletes. A szemet mindenesetre nem folyatja ki.
------------------------------------------------------------
(#91626) Mephike: Wooo...ollós Keychron ZMK-val és szilikongumi porvédővel!?
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Molydeus
őstag
válasz M4T4D0R #91630 üzenetére
Rapoo 9000M-et használok erre a célra. Ollós billentyűk (mint a notebookokon), halkak.
2db 800mAh-s AAA akksival hónapokig bírja. A hatótáv dedikált 2.4GHz-es vevővel közvetlen rálátással olyan ~3,5m.
Őszintén szólva még nem találkoztam olyan helyzettel, hogy hiányzott volna a numpad és a navcluster.M.
-
MrSealRD
veterán
válasz lorcsi #91632 üzenetére
Egy gyors 1 perces mobilosra volt lehetőségem: [link]
Nem vagyok egy influencer szóval nézzétek el az esetleges hibákat, csak a lényeget szerettem volna gyorsan átadni.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
MrSealRD
veterán
válasz Synthwave #91640 üzenetére
Én se mindig értem. De a lényeg, hogy végül átjött.
sittes79: Hát na...verődik a mint egy ping-pong labda...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
nyunyu
félisten
válasz eagleberg #91642 üzenetére
Akkor neked találták ki a TTC Silent Bluish White kapcsolóját.
Ezen tompítva van a pole koppanása bottom-outkor, meg a stem vállának a felfelé csapódása, de a kék kapcsolókra jellemző clickjacket ketyegése megmaradt.Azért ízlelgessük csak a hangtompított kék kapcsoló kifejezést.
[ Szerkesztve ]
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91643 üzenetére
Halkított click bar kapcsolóként a Mute Jade elvileg eléggé régóta létezik, gyakorlatilag sosem láttam még raktáron, pedig nagyon szeretném rátenni a kezemet.
Az AltGr-re eléggé régóta futó mém elnevezés az angry Alt, de most valaki kupakkészletbe foglalta
[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
-
Throme
veterán
válasz Synthwave #91631 üzenetére
Abból a pénzből nem lesz "thocky" mecha. Ilyet építeni kell, amire a megadott összeg nem elég.
Nem az első - és nem is az utolsó - igény az olcsó, halk mech bill-re és ilyenkor többen az arcukba túrnak (erről már többször volt szó)
Itt nem az a művészet, hogy olcsó mech bill-t ajánljon valaki, hanem olcsó és halk megoldást egyben.
(egyébként - szvsz - akinek mechanikusból kell halk, annak a - bármilyen drága - "thocky" is fos )
[ Szerkesztve ]
-
D28
tag
Sziasztok. Lassan már 2 éve halogatom ezt a témát mert annyira nagy a választék, x havonta ránézek és abba is hagyom.. Remélem, hogy egy kis iránymutatással tudnátok segíteni nekem.
1.Mekkora összeget szánsz rá? - ~20.000 Ft
2.Használt szóba jöhet? - Nem.
3.Milyen billentyűzetet használsz most? / Miért cseréled le? - 2000Ft-os Genius alap billentyűzetet szeretném lecserélni egy 60%-osra. Kisebbet szeretnék, hogy jobban elférjek, a teljes méretűnél a plusz gombokat nem is használom szóval win-win lenne a szitu.
4.Mire használnád a billentyűzetet? - Netezés, nagyon ritkán játék.
5.Milyen típusú billentyűzetet keresel? - Mindegy csak halk legyen amennyire lehetséges. (ollós, gumiharangos, mechanikus stb.)
6.Van konkrét modell ami tetszik? Nincs, az "egyszerűbb" jobban tetszene ami nem csillivilli.
7.Milyen kiosztást szeretnél? - Mindegy. ISO (magyar, német, angol stb.), ANSI (amerikai), JIS (japán, koreai stb.)
8.Milyen méretű billentyűzetet szeretnél? - 60% vagy e körüli kis méretű. (kell-e numpad, fn-sor, kurzorblokk, stb)
9.Extra igények - Világítás, nem tudom, hogy létezik-e manapság élet az rgb-n kívül, max lehessen a villogást kikapcsolni. Vezetékes kivitel jó, csak az asztalon lenne használva fix helyen. (világítás, csuklótámasz, vezetéknélküliség, ergonomitás, programozhatóság, stb.)
Remélem, hogy nem ütik nagyon egymást az igények. Ajánlottak között csak nagyon drágán láttam ilyet, nekem meg nem szükséges egy százezres billentyűzet szóval a rosszabbak közül kellene nekem a legjobb.
Köszönöm a segítséget.I don't know whether to laugh or vomit.
-
dqdb
nagyúr
[link]
éppen tegnap lett linkelveOllósként halk lesz, a ZMK miatt a logikai kiosztást és rétegeket szabadon tudod konfigurálni, ami ilyen méretben elengedhetetlen, wireless, de sokáig bírja és kábelről is használható, nuku RGB
-
Molydeus
őstag
A Mute Jade-nél a stem is halkítva lett vagy csak a clickbar?
Amúgy az egyetlen "taktilis", ami érdekelne. Viszont elég erős a gyári rugó, nem tudom, hogy egy cserével nem lenne-e probléma azzal, hogy visszafelé is túltolja a clickbaron a stemet.
A legjobb lenne nekem egy mute verzió a Pale Blue-ból vagy még inkább a White-ból a gyengébb clickbarral, de hát tudjuk, hogy a Mute Jade is elérhetetlen.M.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest