Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • meili

    tag

    válasz realist #170576 üzenetére

    Ha számít, hogy mennyi a fenntartási költség, akkor vedd figyelembe, hogy a Honda márkaszerviz kb. dupla annyiba kerül, mint a Kia.
    Szüleimnek van egy 2016-os Honda CR-V-je, kötelező szerviz amiben a szűrő és olajcserék vannak benne 89.000 Ft-ba került, most vitték éppen.
    Én, ha minden jól megy, most veszem át a héten az új Kia Ceed SW-t. Rákérdeztem, azt mondták, hogy az olaj és olajszűrő csere 33.000 Ft, ha egyéb szűrőket is ki kell cserélni, akkor 45.000 Ft egy kötelező látogatás. (Ok, a Hondának azt hiszem, hogy 20.000 km a szervizintervallum, a Kiának 15.000 km, de ennek inkább csak örülök.)
    Valaki említette, hogy a Honda jobban tartja az árát. Valóban el tudom képzelni, hogy igaz, de szerintem a Ceed is, ezért is döntöttem az új mellett az 5 éves használt ellenében, mert túl drágának tartottam őket. Ráadásul a Honda jelentősen drágább szerintem, amennyiben nem az alapmotorral szeretnéd, szóval százalékosan lehet, hogy kevesebbet fog esni az értéke, de nominálisan szerintem ugyanott lesz kb. 10 év után.
    Egyébként tetszik mindegyik autó, a Honda vadabbul is néz ki, elég állat, de a Ceed meg egy szuper családi autónak tűnik, és nekem most pont erre van szükségem.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák