Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BigBlackDog

    veterán

    válasz rbalint88 #159007 üzenetére

    Az, hogy ilyen sok Civic került eladásra az utóbbi időkben, csak a véletlen műve. ;] Tsebacsinál már érett az autócsere, régebb óta megvolt neki, feljebb akart lépni. Kornél nem számít, nála eddig nem sok autó bírta ki emlékeim szerint 1-1.5 évnél tovább. Hülyegyereknél lévő UFOk szimplán csak beértek már idősebb korba, gyanítom ezért cseréli (ugyan az egyik helyett Kia lett "véletlen", de a másikat még válthatja egy fiatalabb UFO). Nálam meg igényváltozás és kíváncsiság miatt történt a csere. A Civic volt az első "igazi" autóm (amit napi szinten használtam), de nem akartam leragadni nála (meg nem is tudtam azonosulni a Civices boyracer stílussal). Szóval ez csak véletlen. :DDD

    Egyébként nem vitaindításképpen, de utóbbi időben eléggé keresem a saját helyzetemben kiaknázható előnyeit ezeknek az elektromos/hybrid járműveknek. Keresem, de nem nagyon találom. Napi bejárás 2*25 km (2*25-30 perc). Kis szerencsével ez menne is tisztán elektromos üzemben. Viszont van benne 2*15 km pálya. Meg aztán, ha megy pl. a fűtés, ülésfűtés, zene, akkor már azért nem annyira egyértelmű, hogy kibírják a napot az akkumulátorok a 0 fok körüli, vagy ez alatti hőmérséklet esetén. Ha meg menni akarok pár száz kilométert egy nap alatt a pályán, akkor hallgathatom a benzinmotorextender bőgését, viselhetem el a fogyasztását.
    Fizetős helyen nem parkolok és cégnél sem tudom tölteni. Tehát ilyen szempontokból sem lenne olyan nagy előnye nálam. Meg aztán a beszerzési költségük sem túlzottan elhanyagolható (és ki tudja, hogy 3-6 év további használat után milyen áron tudom továbbadni, ha már az akkumulátorcsomag kezd érezhetően amortizálódni). Szóval szinte egyértelműen azt látom, hogy nekem nem érné meg. Pedig meg a nyálcsorgás, nem tűnnek rossz autónak (se az Ampera, se pl. a Prius).
    Saint_-nél más a helyzet, relatív közel van hozzá a munkahely, a városi célpontok, az autómosó és a szerviz is, ha jól sejtem. Szóval úgy azért lehet profitálni egy ilyenből véleményem szerint.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák