Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Oppenheimer #68667 üzenetére

    A dotcom lufis hasonlat abszolút áll, lévén hogy a projektek 99,5%-a vagy totál szándékos scam, vagy csak félig az (a készítői maguk sem a legélesebb kések a fiókban és hisznek is benne). A nagy kérdés inkább, hogy a maradékból lesz-e valaha valami, lásd Amazon, Google, stb.

    Én alaposabban beleástam magam a sztoriba még a 2017-es bullrun idején és annak, amiket a kriptohívők szoktak mantrázni nem sok alapját láttam/látom. Egyelőre bőven több problémát hoz be a célzott területekre mint amit megoldani próbál és ezeknek a nagy része sajnos fundamentális eredetű. Rossz a skálázódás, a hétköznapokban nem túl jelentős partner kockázatot lecseréli igen komoly szoftveres kockázatra (lásd coin lopások, besült számlák), stb.

    Pénzt leginkább mánia alapon lehetett ezen keresni eddig (megveszed a BTC-t/xy majmos NFT-t mert látod sokat ment és bízol benne megy még tovább), meg az ilyen nyilvánvaló ponzi vackokon ahol bedugod a coinjaidat "stakelni" és kapsz rá x hozamot. Az olyan sztorik, amik valami valós problémára próbáltak adni választ (emlékszem 17-ben vettem még olyan tokent ami blockchain alapú könyvelés motorja lett volna) mind csúnya kudarcban végződtek, nem véletlenül.

    Te mire számítanál, mi indokolná azt, hogy hosszú távon sokat lehessen kriptovackok tartásával keresni?

    #68673 Ereshkigal:
    Azért az "1 ember" az ferdítés, valamelyik nagy cég kereskedőjéről beszélünk, nyilván nem saját zsebből rúgta szét a piacot valaki Mucsaröcsögéről.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák