Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • julius666

    addikt

    válasz Stanlee #65402 üzenetére

    (Meg mindenki másnak vagyon stat témában aki válaszolt)

    Nagybatyam anyosa nemreg halt meg, a hazat amit orokolnek kb. 2 millioert lehet eladni, mert a cigany-negyed szelen van.

    Katasztrofális állapot, messze bármilyen megyeszékhelytől? Mert megyeszékhelyeken közel BP külső kerületi árak vannak, vállalható közelségben szintén a példáidnál egy nagyságrenddel drágább minden... Én nemrég váltottam nagyobb lakásra, aki a régimet vette meg valami nógrádi községből költözött fel, a vályog(!) háza kelte el egy hónap alatt(!) 25 milláért. És kp-s vevő vette...

    De amikor párommal gondolkoztunk még pár éve a merre továbbon és vidék felé is nézelődtünk (BP aggló legszéle), ott sem igazán az általad írt árak jöttek szembe...

    Nem tudom van-e arra bármiféle statisztika, hogy BP és agglomerációja + megyeszékhelyek és agglojuk + nyugati határmenti régió mekkora hányadát teszi ki a magyar háztartásoknak, de szerintem elég nagy részét lefedi és erősen felhúzza legalább az átlagot akkor is, ha kistelepüléseken valóban sokkal olcsóbbak lennének az ingatlanok.

    Hiaba viritanak sokan a hitelre vett 50-60 millios ingatlanjukkal, netto vagyonuk per fo jobb esetben is csak 5-10 millio forint.

    Kár, hogy a kérdéses összegek nem per fő, hanem per háztartás értendők. Ha lakik egy család egy 30 millás vidéki kádár kockában, akkor kell mellé minimum 22 milla hitelük legyen, hogy a 8 millás medián nettó vagyon kijöjjön.

    De ha megnézed a másik táblázatot, ott látszanak a nem pénzügyi eszközök (=ingatlan + egyéb vagyontárgyak), meg a kötelezettségek. A legalsó decilisen kívül mindenhol töredéke a kötelezettség a vagyonnak, sőt, a pénzügyi eszközök értékét sem éri el. Egyáltalán nem igaz, hogy a feje búbjáig el van adósodva a lakosság és az húzná le az összesített statisztikát.

    Bárhogy próbálom értelmezni, nem jönnek ki a számok.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák