Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz Nestor16 #48747 üzenetére

    Ha 3% minusz így megrázott, akkor nem biztos hogy jó döntés volt tőzsdei befektetésbe fogni, ugyanis fel kellene készülnöd 40-50%-os időleges minuszra is. Ez a volatilitás, ezzel meg kell tanulni együttélni.
    Ha piaci megbízást adsz fel, akkor több összeget foglal le a bróker, mint ami az adott pilanatbeli piaci árral számolva kellene. Ezt kivédendő limitáras megbízást kell adni, akkor tudtál volna venni 17-et. Mindazonáltal az így lefoglalt többletpénzt nem buktad el, csak a fennamradó pénz, az a bő 1 papír ára, nem került befektetésre hanem megmaradt neked pénzben.
    A minusz 15k egyébként a egyrészt a váltás és vételi megbízás költségéből ,másrészt a devizaárfolyam változásból negyedrészt pedig a apír árfolyamának változásából tevődhetett össze. Nem kellene hogy problémát okozzon, hisz ha utánnajártál a dolgoknak, ilyen terméket minimum 5 évre veszünk, de célszerű annál is hosszabb távra. Ebből kifolyólag nem túl sok értelme van ezt most monitorozgatnod, csak rendszeres időközönként tologasd bele az általad elhatározott összegeket, az aktuális egyenleget elég évente megnézned ha kis minuisz is így zavar. (vagy akkor maradni az állampapírnál)
    Az A végződéső az accumulating, D végű a distributing, utóbbi az osztalékot kifizeti, a másik nem. Magyar befektetőként mindíg szigorúan accumulating típusút kell venni adó és költségoptimalizálási okokból.

Új hozzászólás Aktív témák