- Huawei Pura 70 - fura lettem
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Bivalyerős lett a Poco F6 és F6 Pro
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Mibe tegyem a megtakarításaimat? Összefoglaló!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aujjobba
addikt
válasz PredatorZoli #49600 üzenetére
Ezt irja a Curve a link alatt:
'Curve Blue (free) - Spend up to £500 per month fee free. There’s a 2% fee for any more spend. Withdraw up to £200 per month from foreign ATMs. There’s 2% fee or a £2 charge (whichever is higher) for any further withdrawals.'
Ergo hiaba 9000 GBP a havi limitem a Curve-on, ez csak havi 500 GBP koltesig van ingyen.
Ezt szivtam be, feltoltam Revoba 600EUR-t (egyeb koltesem is volt mar a honapban Curve-on keresztul), igy ratett 2% sapot a havi 500 fonton feluli reszre.szerk.:
Egyebkent azert fura ez most nekem kicsit, mert novemberben oktoberben is osszessegeben tobbet koltottem Curve-vel, mint 500 font, megsem volt semmilyen sarc.
Most akkor ez vagy csak a valtassal jaro koltesre vonatkozik, vagy mostanaban jott be ez a dij, passz.Jaj de, ertem! A 2% dij leirasa a 'Spending abroad with Curve' resz alatt van leirva, fentebb meg mondja is, hogy a helyi penznemben vegzett tranzakciokat nem sarcolja.
Tehat igen, a havi 500 GBP feletti nem-forint tranzakciokat sarcoljak.[ Szerkesztve ]
-
vnorbi
aktív tag
válasz aujjobba #49602 üzenetére
Én október végén regisztráltam, és akkor már ott volt az 500 fontos ingyenes átváltási limit. Ha minden igaz, ez nekünk 185 ezer forintot jelent forintos accountra. Bár a fene tudja, az első alkalommal 130 ezer forint körül váltottam náluk, ami a vásárlási limitembe már 140 ezer forint körül számolódott, és két hete már egyáltalán nem tölt be a limit oldal (ahol egyébként nem jelzik, hogy hol tartunk a váltási limittel), hogy bármit is leellenőrizzek.
Másik buktató, hogy nem naptári hónapban számolnak, hanem görgetett hónapban. Ha egyik hónapban 5-én jön fizu, amiből váltunk, a következő hónapban 5-e hétvége, ezért már megjön mondjuk 3-án, akkor nem lehet reflexből rányomni az átváltásra, mert még ott figyel az elhasznált keretben az előző havi váltás.
Ja, és a Curvnél nem mindig valós idejű árfolyammal dolgoznak, és az árfolyam csak a váltás után derül ki. Volt erről már szó, csak az új érdeklődők miatt említem meg megint.
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Ti mire számítotok USD-vel kapcsolatban?
Idén kezdtem kereskedni amerikai (főleg tech) részvényekkel. Folytatnám jövőre is, de aggaszt, hogy 10-20 %-os dollár gyengülést várnak az elemzők.
Gondolom a forint is fog gyengülni, de talán ennyit nem.(?)
Ti mit tennétek, javasolnátok?
Van, amiből találtam eurós részvényt, de az nem az igazi (ha jól látom akkor a TSLA a mélypontról 6x-et ment, a TLO pedig "csak" 5-öt.Szerintetek kicsit hosszabb távon (kb. 3 év) visszaerősödik a dollár (vagy tovább gyengul majd hozzá a forint)?
Köszi az tippeket! (az elmúlt 2 napot visszaolvastam a fórumban, de nem találtam pont ilyen témát)
*** Be prepared! ***
-
aujjobba
addikt
válasz PredatorZoli #49603 üzenetére
Ezt nem teljesen értem.
A váltás havi 500 fontig free, utalni meg nem tudsz Curve-ről (a Curve kártyával töltöm a revolut egyenleget, nem utalok). -
Lex Icon
senior tag
-
travix
aktív tag
válasz PredatorZoli #49603 üzenetére
azt remélem tudod hogy jövőre nem fogsz tudni az idei tbsz számládra pénzt utalni
-
energiezolee
aktív tag
Sziasztok!
Nektek jól mutatja a befektetett összeget az államkincstár? Nekem jópár millió helyett 0ft-ot mutat...Üdv : Energie Zolee
-
szabi__memo
nagyúr
válasz energiezolee #49613 üzenetére
Azt hiszed rosszul mutatja?
-
Reverting
őstag
PMÁP lesz az... en is neztem h naaaa hol s leee?
iPhone 16 Pro Max Black Titanium / iPhone 11 Black / iPad 10,2 Space Gary / Apple Watch SE Space Gray / Samsung S9+ Midnight black
-
golfvariant
aktív tag
Valahol be kell gyujteni a jogallamisag veto miatt elmaradó EUs támogatást
-
energiezolee
aktív tag
válasz szabi__memo #49614 üzenetére
Nem! Tudom jól, hogy csak a templomban szabad hinni!
[ Szerkesztve ]
Üdv : Energie Zolee
-
j0k3r!
senior tag
some men just wanna watch the world burn...
-
Kobe
veterán
válasz j0k3r! #49619 üzenetére
Ebben az a poen, hogy barmilyen PMAP nak van esedessegfizetese, az osszesnek 0 akkor a piaci erteke
Nekem pl csak olyan PMAPom van aminek jovore valamikor 2. Felevben van csak esedekessege, de semelyiket sem latom. Igy gyakorlatilag konstansan tud hianyozni nehany millio a szamlarol..... Nekem 3-4M mindig eltunik rola, 1-2 napra visszajon azt annyiNeha ha belegondolok, hogy mekkora vagyontomeget kezelnek es ehhez kepest megis mekkora dilettans balfaszok ulnek az allamkincstarnal, megijedek
[ Szerkesztve ]
-
HdRew
őstag
Sziasztok!
Szeretném a meglévő megtakarításaimat befektetni, főleg az S&P 500 érdekelne, esetleg egy kis TSLA még.
Próbáltam itt a fórumon rákeresni, nagyjából amit láttam, hogy érdemes lehet a Random Capitalnél számlát nyitni, majd Revoluttal devizát küldeni az RC-s értékpapír számlára?
Hogy kezdődik a folyamat?
Előre is köszönöm a segítségeteket!
-
-
Stanlee
őstag
A Teslaval egy picit nagyobb veszteseg is osszejohet. Tudom, tudom, huhogok es tarsai vagyok.
A kerdes inkabb az, mekkora reszet akarod a rendelkezesre allo penzednek Teslaba tenni?
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Takuun
aktív tag
Indítottam Revolut számláról Nov. 29.-én egy 500 HUF próba utalást magyar bankszámla számra (Gránit bank). Az összeg mai napig (12. napja) nem érkezett meg. Revolut megküldte a bizonylatot, miszerint az általam leadott megbízást 2 nappal később lekönyvelték és elutalták a pénzt. A fogadó bankba nem érkezett meg. A Revolut és a fogadó bank (Gránit) is vizsgálja, hogy hol lehet. SWIFT kód és az IBAN számlaszám stimmel.
A Befektetési részlegüket részvény kereskedésre használom, melyből szeretném hazautalni a nyereséget. A próba utalásnak az volt a célja, hogy lássam milyen adatok kellenek és mikor várható a pénz érkezése.
Olvastam, hogy többen jártatok így, mi a teendő a fentieken felül? Nagyobb összeget utalnék haza, de a próba utalásom sikertelensége elbizonytalanított. Egyenlőre megvárom mi lesz az 500 HUF sorsa, illetve milyen hibát tárnak fel. Mire érdemes figyelni, milyen tételekben érdemes utalást indítani, ami nem veri ki a Revolut algoritmusának biztosítékát? -
HoTDoG
tag
válasz Takuun #49628 üzenetére
A Revolut-ról való utalásból eredő gondok és a Revolut-on történő befektetés két teljesen más dolog. Nem befektetési számláról utalsz, hanem "kiveszed" a pénzed ami megjelenik Revolut-os számládon, amiről pedig utalsz. Ennek nincs köze a befektetési részhez, inkább valamilyen bankok közötti vagy utalásból eredő anomália.
-
vendingo
veterán
Érdemes pink sheet-el foglalkozni?
RC-nél vagyok, a cd projekt meg csak ebben a formában érhető el náluk. Emiatt nem szeretnék még egy céghez regisztrálni, viszont szeretnék bevásárolni belőle, de csak ha egyáltalán érdemes pink sheet formátumban.
Másik bróker, ahova megyek, meg semmi formában nem érhető el a cd projekt, szóval vagy p.s. vagy semmi.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
alex devil
senior tag
Valakinek nincs kristálygömbje, hogy megmondja.. érdemes már eurót venni vagy várjak még?
S23
-
hablatyka
csendes tag
válasz SzekeresPeti #49552 üzenetére
Én most váltottam OTP-n belül a Smart csomagra, ami a kedvezményes feltételek mellett 0 Ft az első évben, azután ~2300 Ft kártyadíj évente.
Mondjuk az ügyintézés menete miatt inkább nem ajánlanám az OTP-t senkinek... -
Stanlee
őstag
Amig van ra lehetoseg, olvassatok el:
Summary
The amount of exuberance in the market today for select tech, EV and IPO names is approaching 1999-2000 levels.
Most young investors cannot appreciate just how much a stock can fall when or if the bubble pops.
Value is still surprisingly available if you are willing to forego the next big thing and positioning yourself around solid core value stocks can provide a solid base.
Wow, if you are young in tech right now, it must make you feel like you simply cannot lose!
“Never run after a bus or a stock. Just be patient – the next one will come along for sure.” - André Kostolany
-
Oppenheimer
nagyúr
válasz Stanlee #49637 üzenetére
Ezért kell ETF-et venni, abban benne vannak a valuek is. Mellé pár risky bet azért nem baj ha van, fiatalon kell kockázatot vállalni.
Hajrá Nio! Mergelhetne végre az Xpenggel. Fölöslegesen fejlesztik párhuzamosan ugyan azt, miközben állati fierce competition van a Teslával. Mergelődés után a párhuzamos fejlesztések lezárásával elég hamar komoly szinergiák lennének és kp-ben is milyen jól állnának...
[ Szerkesztve ]
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.lovemap.lovemapandroid
-
Thom!
veterán
válasz Oppenheimer #49638 üzenetére
nem bánnám...
-
PredatorZoli
Topikgazda
válasz Oppenheimer #49638 üzenetére
Vagy egyből kimondottam value etf-et venni, ami elég jó árban is van.
Persze a market cap weighted etf-ek sem rosszak ebből szempontból sem. -
PredatorZoli
Topikgazda
válasz PredatorZoli #49640 üzenetére
-
aujjobba
addikt
válasz PredatorZoli #49641 üzenetére
Olyan véleményt is olvastam, miszerint az olcsó szolgáltatóknak és a növekvő életszínvonalnak köszönhetően egyre többen ugranak be a tőzsdére Kelet Európából, Ázsiából, stb, akik leginkább az USA-ba azon belül is a menő cégekbe fektetnek.
Ezek az új tömegek is a growth szelét fújják. -
Lex Icon
senior tag
válasz PredatorZoli #49641 üzenetére
Tőzsde és a 4 „value” faktor: Értékalapú stratégiák eredményei
(van benne videó is, ha valaki nem akar olvasni )
Legjobb befektetés 1927-2019 között: Small value részvények.. -
Ixion77
addikt
válasz Stanlee #49637 üzenetére
A nyáron minden profi befektető arra figyelmeztetett, hogy ez tutira nem V recovery lesz, kizárt hogy az S&P egyhamar visszatérjen a Covid előtti szintekre. (Sajnos én is ebben hittem, így relatíve kis összeget fektettem be áprilisban, és annak egy részét is eladtam a nyáron.)
Szóval lehet hogy nagy crash közeledik, de az is lehet hogy nem. Sajnos nem lehet tudni, és hiába próbál az ember nálánál tapasztaltabbaknak hinni, sajnos ők sem ismerik a jövőt."Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
BeZol
őstag
válasz Ixion77 #49644 üzenetére
Én akkor számítanék crash-re, ha tömegek nem fogják fizetni a felvett hiteleket mert lejárt a moratórium és munkájuk sincs, ill. ha a mostani tech/ev buborék már nem kap utánpótlást a további növekedésre és ahogy onnan menekülnek majd a befektetők, ez átevickélhet ideiglenesen más szektorokra is, de alapvetően kétlem h ez a reálgazdaságot szétverné.
Én türelmesen ücsörgök tovább a repcsis részvényemben, minden ismerős már alig várja h nyaralhasson itt-ott, gondolom mások is így lesznek vele, közben pedig a kapacitásokat megvagdosták, úgyh esélyesen drágább jegyárak mellett tudnak extra profitot hozni a jóval jobban megnövekedett kereslet miatt a szűk kínálat mellett.
Egy bibi van csak, ha marad tartósan a covid (de ugye itt a vakcina, tehát már csak terjeszteni kell + korlátozásokat kiütni), egyébként nem látok benne buktatót, hacsak a fentebb említett hitelnemfizetés a bankokkal együtt át nem csorog a reálgazdaságba és sok-sok szorult helyzetű ember lesz, akik emiatt naná h nem fognak repcsivel nyaralgatni.
-
Ixion77
addikt
Én a buktát abban látom hogy a többség nem fogja hagyni magát beoltani. Átoltottság nélkül pedig marad meg a covid jóideig. A repülős cégek bevezetik hogy csak oktatási könyvvel lehet utazni, az emberek ezért inkább autóval mennek.
"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."
-
PredatorZoli
Topikgazda
Szerintem ezek, amiket írtatok, túl várható és kiszámítható dolgok, így aztán ezektől én nem számítanék tőzsdei összeomlásra. Csak olyasvalamitől amire nem is gondolnánk.
-
Fandango
veterán
válasz Ixion77 #49648 üzenetére
"A repülős cégek bevezetik hogy csak oktatási könyvvel lehet utazni, az emberek ezért inkább autóval mennek."
Ha csak magamból indulok ki, akkor ahova repülővel mennék, oda nem fogok autóval menni, és akkor csak kontinensen belüli utazásról van szó. Tengeren túlra meg eleve nem indulnék neki autóval, de szerintem kb senki.
Az emberek túl kényelmesek ahhoz, hogy egy pár órás repülő utat kiváltsanak egy időben többször addig tartó autózással.
Új hozzászólás Aktív témák
- Vegyes filamentek PLA/PETG/ASA
- Legion 5 15ARH7 15.6" FHD IPS Ryzen 5 6600H RTX 3050Ti 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- ÁR ALATThinkPad Thunderbolt 3 Dock (40AC) úttörő, 13 portos dokkoló megoldás akár ingyenes szállítás
- Dell Precision 5550 - CORE I7-10850H 2.70 GHZ/32GBb/2TB SSD/
- Gigabyte Core i7 Gamer PC: i7-9700 / RTX 3060 Ti / 1Tb SSD / 16Gb Ram
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs