Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PredatorZoli

    Topikgazda

    válasz gyépés #100587 üzenetére

    Ha egy hazai brókernél nyitsz egy TBSZ számlát, és arra veszel ETF-et, akkor a fizetendő adó a nyereség után 0.
    Külföldi szolgáltatónál erre nincs lehetőség, tehát ott fizetni fogod a 15% adót mint a katonatiszt. Ez hosszabb távon több millió, de akár több tíz milliós nagyságrendű befizetendő adó hosszabb befektetői időtávval. Ez a költsége annak, hogy te érzésre inkább odakint akarsz számlát nyitni, mert "egyre több helyen ezt látod".
    Arról nem is beszélek hogy kézzel kell majd kiszámolnod az adót és bevallanod, befizetned, mert a külföldi szolgáltató nem reportál úgy a navnak hogy azok alapból bekerüljenek a tervezetbe.
    Azon túl pedig ahogy a többiek már írták, ez a biztonságnak csak a hamis illúziója, érdemben nem védettebb az a pénz amit kinti számlán tartasz, itthon ugyanúgy tudni fognak róla, a NAV kapni fogja az infókat stb...
    Gyakran betévednek a topicba emberek, akik éppen valamilyen sugallat hatására úgy döntöttek hogy menekítenék minden vagyonukat de azonnal és mondjuk már meg hol váltsák át minden pénzük eurora meg hova vigyék. Általában elég palimadárnak bizonyulnak, a legrosszabbkor futnak értelmes koncepció nélkül és nagyon rosszul járnak.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák