Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • time87

    csendes tag

    Telefoncserére szántam el magam, azonban elég nehéz a helyzetem.
    Az alábbi szempontok voltak a legfontosabbak:
    Windows Phone legyen rajta, 4"nál ne legyen nagyobb a kijelző, valahogy ki is nézzen szerencsétlen telefon, illetve magához képest úgy ahogy időtálló legyen (512 ram kilőve).
    Jelenleg egy Sony Ericsson x10 mini-t gyűrök, el lehet képzelni, mennyire kompatibilis a kezem ezekkel a bumszli nagy pahbletekkel. Egykezes, használható telefont akarok, nem egy nemiszervkompenzáló, tartalomfogyasztásra kihegyezett, csillivilli tokba kényszerülő XXI. századi státuszszimbólumot/digit ékszert.
    Végignéztem a palettát Nokia/Microsoft vonalon, s szomorúan konstatáltam, hogy a 4" kijelzős telefonok nem igazán megnyerők, gondolok itt a 435-re, nagyon bután néz ki, s még kézben tartani is kényelmetlen. Ójaj!
    Nincs mit tenni, elindultam fentebb, szóba jött az 535, abból is az 1Gb-al szerelt, illetve a 640, de ezek mind 5" kijelzősek már. Az talán nagy. Zsebben akarom hordani, 1 kézzel akarom használni.
    Ekkor jutottam el a 735-höz. Nem sokkal, de kicsivel kisebb a kijelző, specifikációra 640-hez nagyon hasonlít (a kamera felbontása nem érdekel, nem igazán használom).
    Van egyéb ötlete valakinek? Az ergonómia volna a legfontosabb, s bár bevallom, a 640 jobban tetszik (bár ahogy most megnéztem, nem egy hűha az sem), mint a 735, mégis az utóbbit kell választanom, úgy érzem így látatlanban. Kár, hogy a telenornál/media marktnál nem volt nagyon kirakva se 640, se 735 emlékeim szerint.
    Nagyon többet nem akarok költeni rá, előfizuval 38körül lenne a 735, ez már erősen a lélektani határ, 20-ból meg akartam úszni.
    Androidot kösznöm szépen, nem szeretnék, rám lehet kiabálni, hogy azt se tudom, milyen jó már az, hiszen leragadtam a 2.1-nél, de az a helyzet, hogy nem is akarom megtudni, vagyont elkölteni azért, hogy értelmesen fusson a rendszer, nem akarok, plusz toldozgatni/foltozgatni, ilyen szoftver, olyan szoftver. Illetve lehet köpni a windows Phone-t, de szerintem még mindig az első olyan mobilos rendszer, ami reagált a tapis bevitelre, a másik kettőn körömnyi ikonokat nyomkodni lótás-futás közben nem tudok, emiatt meg nem akarok megállni. Na nem vagyok annyira fontos ember, de ne én legyek már a telefonomért, hamár.
    Attól tartok még kicsit, hogy a 735-re nem jönnek esetleg frissítések majd úgy, mint a 640-ra, amit a specifikációnak nem kellene eredményeznie, lévén ugyanaz, inkább a Nokia logó ejt zavarba kissé. Van bármi félnivalóm?
    Illetve akinek van esetleg bármi tapasztalata, hogy melyik készüléket miért ne vegyem, azt is szívesen fogadom!

    De hogy röviden a topiknyitóban levő kérdéseket is végigfussam:
    Árkategória: Olcsó, olcsóbb, legolcsóbb, nagyonmégolcsóbb! 20-40.000 Között maximum.
    Használt vagy új: Csak új, tartok a lezúzott telefonoktól (ami mobil, azt használtan nem szívesen veszem)
    Hol vennéd meg?: A NAGYPATIKÁÁÁBAAA', IGGEEE!, ami jelen esetben a telenor
    Hosszú vagy rövid távra tervezel? Hosszú távra, most is egy x10 minit használok, nem szeretem eldobálni évente a telefont.
    Mire használnád? telefonálás, internet, semmi extra, kamera se mérvadó annyira.
    Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Igen, windows phone-t szeretnék mindenképp.
    Milyen kialakítású telefont keresel? Egykezeset mindenképp, nem tabletet szeretnék magammal hordozni, zsebtelefon kellene de nagyon.

    Ennyi volna mindössze, köszönöm szépen a segítséget előre is!

    Ide kéne egy ötletes aláírás, gondolkodnom kell még rajta! -- kulagép -- kulatelefon

Új hozzászólás Aktív témák