Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hajraolaj1

    tag

    válasz wenkman #168366 üzenetére

    Hali! Itt egy írás a Xiaomi MiA2Lite-ról, amit 3 éve használok.

    Átlagos felhasználásra (közösségi oldalak böngészése, böngésző használata, emailezés, telefonozás, zenehallgatás, 1-2 fénykép/videó elkészítése) tökéletesen megfelel számomra, bár mostanában kezd néha a Google Chrome fagyogatni, amit nem tudok mire vélni, mert más programmal nincs semmi problémám. Alapjában véve amire én használom, arra tökéletesen megfelel, IPS kijelzőt én amúgy is jobban szeretem, mint az AMOLED kijelzőket, mivel a kijelző kisebb, mint a manapság gyártott telefonok, a ppi érték elég jónak mondható szerintem (432 ppi). Gyorstöltéssel egész hamar feltöltődik, az akksija 4000mAh, de mivel a hardvernek nincs túl nagy áramigénye, ez elég is igazából. Android 10-el használom, Nova Launchert használok, nekem kielégiti minden igényem. Fényképezgetni nem szoktam, de ha neked fontos, hogy nagyon szép képeid legyenek, akkor biztosan kapsz jobb telefont ettől. 64 Gb tárhely van, ami 256 Gb microSD(XC) kártyával bővíthető max. A kijelzőt nyári napsütésben is simán tudom olvasni max fényerőn, van rajta jack csatlakozó, így a zenehallgatással sem lesz gond, természetesen a 4.2-es Bluetooth-t kihasználva akár vezeték nélküli fülest is kapcsolhatsz hozzá. A WiFi-vel semmi probléma nincs, a mobilnettel megintcsak semmi problémám, kb. mindenhol hozza a 4G-t Telenor hálózaton, max amikor Cegléd és Budapest között vonatozok, akkor néha elmegy a jel, de ez nem telefonhiba. Az ujjlenyomatolvasó 10-ből 10-szer felismeri az ujjam, teljesen jól működik.Plusz, én előszeretettel használom az infráját a telefonnak, amivel akár kocsmában el is kapcsolhatok olyan csatornára, ami engem érdekel :)) . Lehet vele mindenféle TV-t, DVD-t, Set-top boxot, klímát állítgatni, teljesen jól működik, a gyári szilikontokon van kihagyva kis kivágat, így nem kell levenni a tokot annak érdekében, hogy rendesen működjök az infra, előző telefonomnál ez nem így volt...

    Nem tudom milyen igényeid vannak, mivel nekem a fényképezés nem elsőszámú preferencia, így minden igényemet kielégíti, nem bántam meg ~3 éve, hogy emellett döntöttem. Egy kézzel tökéletesen jól használható, átérem a hüvelykujjamal a képernyőt, így bármit le tudok nyomni egy kézzel, a mai tepsi telefonoknál ez már jóval nehézkesebb. Zsebben is ugye jobban elfér, mint egy nagyobb kijelzős telefon.

    Egyelőre még nem tapasztaltam lassulást a telefonomon, vagy lehet csak már megszoktam, nem tudom, nekem bőven megfelel ez így, aránylag gyorsan betölt minden programot, akkor is, ha 0-ról indítom, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy 2021-22-es telefon nem volt még a kezemben, azok valszeg gyorsabbak, de azon a pár tizedmásodpercen, vagy adott esetben 1-2 másodpercen semmi nem múlik úgy érzem. Tudom ajánlani, nekem nem volt vele problémám, párszor már leejtettem, de csak a kijelzővédő fóliát meg a külső tokot kellett cserélnem, a készüléknek semmi baja nem lett.

    A DualSIM-ről érdemben nem tudok nyilatkozni, mert én csak 1 SIM-mel használom, de van mód arra, hogy mégegyet belerakjak.

    Ha emellett döntenél, mindenképp 4Gb RAM-osat keress, ne 3Gb-osat!

Új hozzászólás Aktív témák