- Magisk
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- iPhone topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mauzes
addikt
Sziasztok,
Bocs az általános kérdésért, de most nem vagyok benne a mobilok világában. Feleségem Galaxy S6-ja feladta a szolgálatot, helyette keresnénk független vagy Telenoros telefont.
Használat, kritériumok:
- leginkább fotózás, videózás, social media
- S6-tól ne legyen rosszabb
- akksi 1 napot bírjon60-80k körüli sávban szeretnénk maradni, drágábbat csak minőségi ugrás esetén.
Tudnátok adni egy pár tippet vagy best buy jelöltet?
-
IO.sys
őstag
Sziasztok!
P9Lite (2016) céges telefonomat szeretném lecserélni. Sokat telefonálok és sok appot használok. A P9Lite-ban a ramot keveslem, elég sokat váltogatok appok közt, illetve párszor falnak szaladt, azóta a kamera nem olyan jó.
A Huaweiben szeretem a MIUI átgondoltságát, a többiről nem tudok semmit, a Samsungot nem szeretem. A kamera AI-t nem vetném meg, ha lenne. Csak új lehet.
100.000 Ft körül van rá.
Szerintetek melyik legyen?
Xiaomi Mi Mix 2 Dual
Huawei Mate 20 Lite Dual
Huawei P20 Lite Dual
esetleg Honor, vagy valami más?[ Szerkesztve ]
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
-
Jenne
őstag
Most sajnálom igazán, hogy már elment az idő fölöttem és nincs okostelefonom[link].
A gonosz győzelméhez nem kell más, csak annyi, hogy a jók ne tegyenek semmit.
-
gzbotii
nagyúr
válasz pekob #136107 üzenetére
Szerintem be kellene rakni a topic összefoglalóba: Sony XZ1 Compact.
Mindenre is!
Van olyan szituáció, amikor nem azt ajánlod valakinek?(#136108) Ájvé: világos, írtam is. De ha nem a telefon a fő fotóeszköz, vagy e téren hajlandóak minimális kompromisszumra - már pedig muszáj lesz valahol engedni - vagy a kamera minősége vagy az ár terén.
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
Eraah
tag
Sziasztok!
- Árkategória. (talán ez a legdurvább behatároló tényező) - 200k
- Használt vagy új? - ÚJ
- Hol vennéd meg? - MM részlet
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? - Hosszabb kb 2 év
- Mire használnád? Telefonálás, böngészés, fényképezés(nem komoly szinten). ezen nézek filmeket is sorozatokat is youtube-ot rengeteget.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - A sorozatok miatt jobb a nagyobb, de zsebben azért hordható legyen, nagy kezem van...Igazából kettő között vacilálok:
1) Sima S9 - 195000
2) Huawei P20Pro - 197000
3) (Jelenlegi LG g7 ThinQ-ról valami vélemény? Volt G2-m amit imádtam, és G4-em is, amit szintén szerettem)Jelenleg S7 van, de mivel rengeteg töltögettem haldoklik az akksija, és be van törve a hátsó kamera plexi, fotózni kb. lehetetlen. Azt leszámítva ezt is szerettem, a sebessége kb semmit nem vátozott közel 2 év használat után.
Néztem teszteket, de kiváncsi vagyok a Ti véleményetekre is. Előre is köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz gzbotii #136110 üzenetére
Azt írta S6-tól ne legyen rosszabb, fő tevékenységnek meg fotózást jelölte, akkor szerintem pedig így van.
(#136104) IO.sys:
"A Huaweiben szeretem a MIUI átgondoltságát"
Esetleg az EMUI-t szeretheted benne (és annak átgondoltságát), mivel Xiaomi készülékein fut MIUI.
Pocohpone F1 ami kicsit kompromisszumos készülék, de leírtaknak megfelel.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
Csak a felület hasonló, meg vannak közös vonások, de külön felületnek tekintjük amit a Huawei fejlesztett ki. Azt meg hagyjuk hogy ki kit másol, mert ez az ipar rákfenéje, akkor iOS az alap, mivel mindkettő arra hajaz.
Szóval szerintem nem igaz, de ha te így véled az a te dolgod.(#136118) w333:
Mi 8 azért jócskán 100 fölött van már, de F1-el egyetértek, kamera terén ez már biztosan tud annyit mint az S6 ha nem jobb is nála.[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz IO.sys #136122 üzenetére
Nokia 7 Plus esetleg 95-ért még jó lehet. Mi Mix 2 se rossz, hardverben jobb a Nokiánál viszont kamera az gyengébb benne. A Huaweiek gyengébbek majdnem mindenben az előző kettőnél. Ha Huawei akkor P20, vagy Honor 10, ez alá nem adnám az előbbiekkel szemben. Valamivel drágábbak, mint a Mi Mix 2 de jobbak is nála. Talán még a Honor 8X nem rossz, ha soknak találod az előzőket és Huaweit vennél.
-
SZN
tag
Üdv!
Kérnék egy kis segítséget. Egy tucat telefon van, ami megfelelőnek tűnik számomra, de a dönteni egyelőre nem tudok. Az ár max. 100 ezer, így onnan lefelé nézelődtem. Elsőnek Poco F1 jutott eszembe, de ott van még Huawei P20 lite, Huawei P Smart (2019), Honor 8X, Honor Play,...
Tehát az lenne a kérdésem, hogy még mindig az F1 legjobb vétel, vagy van tőle jobb is 100-ig? -
andreijj
tag
Sziasztok,
szükségem lenne egy kis segítségre, mert elég nehezen igazodok ki ennyi készülék között
A feleségemnek szeretnék egy új telefont, az alábbi feltételek mentén:- Árkategória. 100 környéke.
- Használt vagy új? Új.
- Hol vennéd meg? Elekronikai üzletben, kártyafüggetlent.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Hosszú távra.
- Mire használnád? Baba fotózás/videózás, minden mennyiségben, így ez a legfontosabb. Legyen szép kijelzője. Ezen kívül a szokásos, semmi extra: fb, net, yt, insta, rádió
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Android. Jelenleg Xiaomi rendszer, az asszony elvan vele.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? Xiaomi Redmi3S prime, Galaxy S8. Ennél nagyobb ne legyen. Jó lenne, ha vízálló lenne.Előre is köszönöm a segítséget!
További szép estét -
Ádám16
addikt
Sziasztok!
Kb. 30k-ért
Céges telefonnak: e-mail, telefonálás (jó hangminőség, stabil kapcsolat a hálózathoz), MS appok
Jó üzemidővel
Melyik okostelefon a leginkább ajánlott? -
scott_free
senior tag
Sziasztok,
ha veszek egy ilyen telefont (Blaupunkt SL 04 kártyafüggő okostelefon, Grey (Android) + Telenor MyChat kártya), akkor ezt lehet ingyenesen függetleníteni a Telenornál?
Esetleg ilyen áron (kb. 15e) van jobb telefon, ha csak wifi hotspotnak használnám?
Köszi!
-
MODERÁTOR
válasz scott_free #136132 üzenetére
Igen, a feltöltőkártyás készülékeket azonnal függetlenítheted.
Xiaomi 13T
-
lorcsi
veterán
nem vagyok egy nagy telefonos, sosem figyelem nem tudom mik az aktuális sebességek és jóságok
de ezt a cikket elolvasva elgondolkodtam..h a tudása miatt talán megérheti az árát vadi újkéntSzerintetek miylen a dogee y8-as ?
megér 20k-t ?
vagy enyniért van jobb is?
esetleg 50k alatt jobb érdemesebb ettől ?eladó: vadi új soundcore motion+
-
scott_free
senior tag
válasz Viktor0610 #136133 üzenetére
Köszi!
Amúgy az ilyen Blaupunkt telefonokkal milyen tapasztalatok vannak?
-
Ryoo
senior tag
válasz scott_free #136136 üzenetére
Amennyit spórolsz egy ilyen telefonon az ára miatt, később annyival többet fogsz kfiizetni egy másik telefonért, mert pár hét múlva földhöz akarod majd vágni. 8 gigára appot már nem fogsz tudni telepíteni, mert a rendszer és a gyártó által előre telepített appok, amiket jóeséllyel el sem tudsz távolítani, megtölti a tárhelyét. Egyáltalán nem ajánlott ilyen háttértárral rendelkező telefont vásárolni, mert még appot se lehet rajta frissíteni.
Nothing Phone 2(a) , Lenovo Legion Y540, PS 5
-
gzbotii
nagyúr
válasz Ádám16 #136139 üzenetére
És nem tudod áttolni, hogy te használod, neki legyen már mindegy?
Esetleg Huawei Y5. Nokia 3.1, Honor 7A, LG K11. Samsungot ilyen árkategóriában inkább ne.Még van pár helyen új LG G Flex 2, érdekes módon, ez a legerősebb specifikációban (fHD, Snapi 810). Bár ez a proci ismerten problémás a melegedés miatt, szóval
[ Szerkesztve ]
When every logical course of action is exhausted, the only option that remains is inaction.
-
elfelejtette
veterán
"Jó üzemidővel"
Nálam a Honor 7A produkált 34 óra üzemidőt 7 óra Screen-On-Time-mal, vagy 40 órát 6-tal. De ha egyik reggel leveszem a töltőről, akkor a másnapot tuti nem fogja kibírni, csak akkor, ha szinte csak készenlétben lenne. Helyette inkább a Samsung J6 2018 lenne jobb, annak az üzemidejéről az itteni tesztben csak jókat írtak."Nem tudom, hogy Mamának vagy Dan hadnagynak volt-e igaza, hogy van-e rendeltetésünk, vagy csak ide-oda sodor bennünket a véletlen, mint a szél, de azt hiszem, kicsit mindkettő igaz." Forrest Gump
-
Drughi
addikt
válasz lorcsi #136143 üzenetére
A csoda nem itt kezdődik.
Fényképeken jól néz ki,de gyanítom gyagyi a kijelző, a kamera képességek leragadtak 3-4 évvel ezelőtt.
A proci, ROM meg siralmas.
Egyedül a ram, ami elfogadható lenne.Szerintem jobban jársz ha kicsit többet áldozol rá, de legalább nem lesz gyomorgörcsöd ha használni is szeretnéd.
Egy Redmi 6-tal bőven jobban jársz, az teljesen vállaható még a 3/32gb-os is és árban is megáll 40e alatt.
[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
Sziasztok,
Ebben mi lehet a trükk?
Doogee Y8 – Ilyen olcsón még nem láttunk Android 9.0-s mobilt!
Mitől lehet ilyen olcsó egy vadi új okostelefon, erősnek számító hardverrel és Android 9-el?
köszi -
IO.sys
őstag
Közben találtam Poco-t edigitálnál. Tegnap telefonon nem dobta ki. A Poco-val kapcsolatban mik azok a kompromisszumok, amiket említettél? Nem biztos, hogy a képernyő minőségét feláldoznám a top sebesség oltárán. Olyan ez, mint amikor fejhallgatót akartam venni, hónapokig gondolkodtam.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
Ájvé
veterán
válasz elfelejtette #136142 üzenetére
Kinek mi a jó, azért 7 SoT bármilyen felhasználással is jónak mondható. Én legalább napi töltéssel számolok okostelefon esetében, nagyon kevés van ami stabil több napos üzemidővel rendelkezik még minimális használat mellett is.
Szerintem AMOLED miatt jobb csak, míg Exynos lehet még gyengébb mint a Snapdragon 450. 10-el drágább amúgy, hát majd megfontolja a vevő.IO.sys:
Olvasd el a tesztjét, napfényben kicsit nehezen olvasható, betekintési szögek nem a legjobbak meg némi fény szivárgást írtak.[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
válasz lorcsi #136147 üzenetére
Köszönöm.
Nem kerestem rá a telefon nevére és akkor észrevettem volna, bocsánat.Egy kérdésem még maradt.
Ha maximum 2-3 alkalmazást akarnék rajta telepíteni, futtatni, használni, akkor ahhoz elég lehet a telefon tudása?
Ezek az alkalmazások: GMAIL, Chrome az internetezéshez és egy térkép program, pl. GoogleMaps. -
Regiee
aktív tag
Sziasztok!
Iphone 7 készülékem szeretném lecserélni. Iphone nem jön szóba az újabb. Max a sima X, de Telekombál már nem kapható. Samsung galaxy s9+ és a Huavei Mate 20 Pro amiken gondolkodom. Melyiket ajánlanátok?Iphone 5s IOS 8.3 | OSX 10.10.3
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest