- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Egy óra, két rendszer
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Honor Magic V2 - origami
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
válasz
lorcsi #139062 üzenetére
Két nagykereskedő forgalmaz itthon Xiaomi készülékeket, egyik a WayteQ. Ha hozzájuk szól a garancia akkor Budapesten lehet érvényesíteni a garanciát, akár személyesen is beviheted (előzetesen telefonon kell egyeztetni). Úgy tudom itt is történik a javítás, de ha ennyire fontos írj nekik, biztos válaszolnak.
Másik cég az Ingram Micro ezt én se ismerem és nem sokat írnak a garanciáról, de mondjuk legalább 2 évet adnak. -
válasz
lorcsi #139062 üzenetére
A Xiaomi passz, Samsung esetén attól (is) függ, hogy hol kerül leadásra, ha direktben szervizben, akkor elég gyorsan megy - ideális esetben csak néhány nap, vagy akár még gyorsabb -, de ha átvevőnél, akkor függ annak a logisztikájától is. Ha például csak hetente egyszer indít és fogad kapcsolódó szállítmányt, akkor a leadásod időpontja is változtathat az átfutási intervallumon és 2 - 3 hét is lehet akár, mert leadod mondjuk pénteken vagy hátfőn, de csak csütörtökön küldik szervizbe, aztán visszafelé is ráadódhat annyi állás.
Nem mindenhol így van persze, sok helyen nem csak heti egy szállítás van, de erre érdemes előtte rákérdezni a leadásra kinézett helyen. -
-
válasz
lorcsi #138439 üzenetére
Egyszerűen csak nem lehet így általánosságban kijelenteni, hogy a Xiaomi adja a legjobb ár-értékű készülékeket, meg a többi sem feltétlenül igaz, sok telefonjukba nem tesznek nagy kapacitású akkumulátort...stb.
Van néhány jó típusuk, ahogy a legtöbb gyártónak is és ennyi.Tapsi75: A Huawei viszonylag jó áron ad olyan típusokat, amik összecsukhatók, nem nehéz hurcolászni és tripod és szelfi bot is egyben, mint például az AF15, vagy ha nem kell bluetooth, hanem elég a kábel is, akkor AF14.
-
Ájvé
veterán
válasz
lorcsi #138326 üzenetére
A sor elején, Redmi 6-nál és Hauweinél jobb azért, de a többi felsorolt készülék jobb nála. Véleményem szerint amúgy ez a Mi széria szégyene, mondjuk már sejtem hogyan fogant meg, már tervbe lehetett a Redmi széria külön választása és ezért kellett egy belépő szintű készülék a Mi szériába.
-
Ájvé
veterán
válasz
lorcsi #138319 üzenetére
Hát az Y7 2019-hez képest egyáltalán nem, de a többi felsorolthoz képest már gyenge.
Akkor úgy írom hogy Redmi 6 és Y7 2019 belépő szint, Redmi Note 6 Pro erős közép kategóriás, még Mi A2 és Mi 8 Lite felső-közép kategóriás tudást tekintve.
Redmi 6 amúgy 40k körül van még a többi inkább 60k körül szóval inkább 20k a különbség, így nézve jó, de tudást tekintve elmarad tőlük, neked kell tudni mennyit szeretnél áldozni rá.
Számok mindig szépek, akkor nézz egy szépen csengő Doogee, Cubot vagy Ulefone vagy hasonló mobilt, ezek papíron mind nagyon jól hangzanak. -
Ájvé
veterán
válasz
lorcsi #138316 üzenetére
Ezért írtam Redmi Note 6 Pro-t, arany közép út ebben a kategóriában, van amiben jobb mondjuk az A2 de akku időben sokkal gyengébb viszont. Másik a Mi8 Lite, ezt meg azért írtam mert hozza ugyan azt (vagy jobb is) mint az A2, de kicsit jobb az üzemidő. Huaweit minden esetre biztos ejteném, szinte mindenben gyenge, üzemidőt kivéve de ebben a fenti Redmi Note 6 Pro is majdnem olyan jó, de sokkal jobb minden más téren.
-
Ájvé
veterán
válasz
lorcsi #138307 üzenetére
Akkor inkább Redmi Note 6 Pro lenne a megfelelő, ugyan akkora mint a Mi A2 igaz nem Snapdragon 660 van benne, de akku idő sokkal jobb, mondjuk kamerában A2 a jobb, de Redmi 6-hoz képest a Redmi Note 6 Pro sokkal jobb.
Y7 nem nagyon tud felmutatni semmit, leggyengébb SoC van benne mind közül.
Esetleg Mi 8 Lite aranyközépút, jobb üzemidő mint A2-vel, fotózás téren kategóriában elég jó, erős SoC. Mondjuk a jack lemaradt ha ez fontos. -
-
Orionk
senior tag
válasz
lorcsi #136147 üzenetére
Köszönöm.
Nem kerestem rá a telefon nevére és akkor észrevettem volna, bocsánat.Egy kérdésem még maradt.
Ha maximum 2-3 alkalmazást akarnék rajta telepíteni, futtatni, használni, akkor ahhoz elég lehet a telefon tudása?
Ezek az alkalmazások: GMAIL, Chrome az internetezéshez és egy térkép program, pl. GoogleMaps. -
Drughi
addikt
válasz
lorcsi #136143 üzenetére
A csoda nem itt kezdődik.
Fényképeken jól néz ki,de gyanítom gyagyi a kijelző, a kamera képességek leragadtak 3-4 évvel ezelőtt.
A proci, ROM meg siralmas.
Egyedül a ram, ami elfogadható lenne.Szerintem jobban jársz ha kicsit többet áldozol rá, de legalább nem lesz gyomorgörcsöd ha használni is szeretnéd.
Egy Redmi 6-tal bőven jobban jársz, az teljesen vállaható még a 3/32gb-os is és árban is megáll 40e alatt.
-
lorcsi
veterán
válasz
lorcsi #63344 üzenetére
és itt van a 830 is..elég necces áron szerintem..
-
flymi
addikt
válasz
lorcsi #63344 üzenetére
Hát egy pöppet drága bizony.
Végignéztem majdnem az összes gyártó összes telefonját (Sony Xperia, LG Optimus, Nokia Lumia, még Gsmartra is kitértem, Samsung Galaxy) és szerintem az épp kifutó LG L7 II vállalható jelenlegi cirka 40e HUF árával.
Az akku masszívnak tűnik, a 8 MP kamera sem rossz, cserélhető aksi, összességében véve szerintem ok és benne van a keretben. -
pengwin
addikt
válasz
lorcsi #62845 üzenetére
Helyesbítek: olcsóbb WP-knek nem túl jó a hangzása. Egy Lumia 820/920/925 már lényegesen jobban szól, az újaknak meg majd meg kell várni a gsmarena-s tesztjeit. Ők vizsgálják az audio kimenet minőségét.
Ativ S-ben volt Wolfson hangchip, de a samsungos firmware-támogatás révén a WP8.1-es frissítéssel kb. kinyírták azt a telefont.(#62848) mike1334,
Expansys... ők rendes gyári garanciát adnak, sőt, van egy magyar szervíz, ami néhanapján el is fogadja azt.(#62849) CheGhost
ha belefér, akkor inkább Alcatel Idol 2S. De az F6 sem rossz választás. -
hroberto
veterán
válasz
lorcsi #62851 üzenetére
Elvileg a a jövő hónapban itt lesz a 730.
-
-
pengwin
addikt
válasz
lorcsi #62827 üzenetére
Nokiák, WP-ok zenelejátszás-hangkeltés terén nagyon nem jók. Nem játszanak le FLAC-ot, audio kimenet meg nem túl jó minőségű.
Androidos telefonok között a Sony-knak általában szép a hangja, meg a felsőkategóriás HTC-knek, esetleg még Galaxy Alpha említhető. (ami igazán jó, az felsőkategória)
-
lorcsi
veterán
válasz
lorcsi #61083 üzenetére
kicsit jobban uténa néztem a kijelzőknek wp terén
920 ips
925 amoled..ettől eléggé tartok, mert viszonylag sok hibát hallottam róla
730 szintén amoled lesz ...vagyis ebben is meg lesz ugyanaz a hibaforrás mint a 925-benérdemes ettől függetlenül belevágni az amoled témába?
-
Dave™
nagyúr
válasz
lorcsi #61054 üzenetére
Ha eltekintünk az oprendszertől:
A 920/925 egy felsőkategóriás készülék, ennek megfelelő anyaghasználattal és felszereltséggel (NFC, LTE, 3 HAAC mikrofon, normális kamera, OIS, dupla LED, nagy érzékenységű LCD, HD felbontás, 920: 32GB, Qi töltés), szemben a kínai versenyzővel, ami nyilvánvalóan nem az (persze most használtat hasonlítunk újhoz szóval nem fair a dolog, de gondolom így értetted te is).
A Jiayuban a hardver (SoC+RAM) kb. hasonló lehet, mint a fenti Lumiákban, csak takarékosabb. Kisebb a felbontása, sokkal kisebb a tárhelye (de bővíthető), nincs NFC, nincs LTE, nincs Qi töltés, a kamera minden bizonnyal sokkal gyengébb, viszont 2 SIM-es.
És akkor van még az oprendszer különbség, amit meg neked kell eldöntened, hogy melyik a szimpatikusabb. Kb. almát hasonlítunk a vanília fagyival, sok szempontból nem fair.
-
w333
félisten
válasz
lorcsi #60602 üzenetére
Használtan a 8GB -t, én 2 hónapja 35k -ért vettem így mindenestől !
-
w333
félisten
válasz
lorcsi #60595 üzenetére
Partnero GSM -ben még van de csak Dual sim -es 59 -ért, kérdezd meg mikor kapnak szállítást a sima 16GB -s 58k ha jól emlékszem, vagy válaszd a Moto G 4G LTE (8GB verziót) az bővíthető micro SD -vel is az pedig 60K
(#60596) nagy.geri90
Megérzéseim szerint itthon kb. 70 és 90k között lesznek !
-
w333
félisten
válasz
lorcsi #60591 üzenetére
Ez pontosan így van, a Moto G akku kb. 30% -al jobban bírja !
Nexus 4 kb. 2 nap és 4 óra kijelző ! Moto G kb. 3 nap és 6 óra kijelző !
Naná hogy sokkal élvezetesebb, felhasználói élményben és sebességben kb. ugyan az mint a Nexus 4, amiben kicsit gyengébb az a kamera és a "hardcore" játékok, viszont akku, kijelző, és hang a Moto G jobb !
-
pengwin
addikt
válasz
lorcsi #60282 üzenetére
Lumia 820-at nézted? Ugyanaz a hardver van benne, mint a 920-925-8X trióban, cserélhető az akksija, bővíthető a memóriája, viszont a felbontása csak 480*800.
Lumia 820-at és HTC WP 8X-et már elég nehéz rendes garanciával újonnan beszerezni, de ha sikerül akkor nagyon jó vételnek számítanak.
-
-
minek?:S
őstag
válasz
lorcsi #55574 üzenetére
Navigációra vannak alternatívák...
telefonálás jó, böngészés nagyon jó, gmail megy rajta, és mivel van HUB ezért (is) nagyon jó rendszer. A programjaid nem tudom, hogy mennek e, nyilván igen.. pontosabban az 1 Progi nem? Endomondo Sports Tracker?
-
minek?:S
őstag
válasz
lorcsi #55557 üzenetére
Mire akarod használni? mert amúgy 10/10 mindenhonnan nézve, de droidos appok nem futnak tökéletesen és nem mindegyik. Viszont van ami ugyan úgy elfut, és kapsz egy nagyon jó rendszert, olcsón, jó telóval.. feltéve ha STL100-2-eset veszel, mert abban snapi van, nem melegszik annyira és nem eszik annyit mint ami az 1esben van TIOMAP.
IDonotCar3
Én a HTCben bízom meg a legjobban. Miért?
Mert eddig csak a HTCnél láttam gyors, akadás mentes rendszert... csak a HTCnél... Samu teljesen kilőve. F6ot szoktam még mondogatni, de inkább HTC ha nem pontok alapján veszel hanem felhasználói élmény alapján.HTC 816?
-
w333
félisten
válasz
lorcsi #55507 üzenetére
Persze ha kell az ingyen navi + sd bővítés akkor egyértelmű hogy jobb a 925 csak kérdés hogy a rendszert menyire fogod szeretni ?
Én most akarok páromnak telefont venni, nagyon sok WP telefont végignéztünk (hát valahogy egyik sem az igazi, android hoz képest nagyon buták) na meg az is kicsit szomorú hogy ha megnézed a hardveraprót a felhasználok legalább 80% -a WP -t cserél androidra
Most a Moto G -re vagyunk rákattanva, bitang jó kis telefon
(#55511) johnny82
Kb. 2-3 hete ajánlottam "Szinimini" felhasználónak a N4 -t, nagyon nagy mázlija volt mert 52k -ért talált 1 év gyári garanciásat
Szóval lehet kapni csak ki kell fogni
-
HKorn
veterán
válasz
lorcsi #55481 üzenetére
L925 tudom ajánlani, nagyon remek telefon. Kollégámnak g2 minije van, hát a külső nem egy kategória
A 925 sokkal prémiumabb érzést ad az alukerettel. Plusz a kijelző is sokkal szebb.
Böngészés nagyon jó, 8.1-gyel még gyorsabb és a jelszavakat is megjegyzi.
Navi full ingyenes és offline.
A 8.1-gyet meg élvezetes nyomkodni, nagyon sokat fejlődött a 8-hoz képest, én amióta fent van nem tudom letenni -
-
pengwin
addikt
válasz
lorcsi #54771 üzenetére
w333 mindenkinek a Nexus 4-et ajánlja (ami egyébként egy baromi jó telefon minden téren), de azért jó tisztában lenni pár hátulütőjével, pl., hogy nem bővíthető a memóriája: ha nem férsz el mindenestül a 8 vagy 16Gb belső tárhelyen, akkor ne azt vedd! (és ugye ebből még levesz a rendszer, meg programoknak is ezen kell elférnie). Ha elég ennyi hely, akkor viszont egyszerűen nem lehet belekötni, nagyon jó időtálló telefon. HD és 2Gb RAM.
-
s4tch
veterán
válasz
lorcsi #54766 üzenetére
Ha már mission impossible...
-
w333
félisten
válasz
lorcsi #54760 üzenetére
Vastag, műanyag plexi hátlap (ami karcolódik), előlap kemény fólia (szintén karcolódik) ha leveszed lejön a Sony logó és még a garanciát is megvonhatják, illesztési hibák, ha picit erősebben nyomod a kijelzőt elszíneződik, kamera vaku hiba teszt1 és teszt2 (műanyag hátlap nem illeszkedik rendesen így a kameravaku bevilágít az optikához), szoftveresen nekem az összes Sony telefonjaim bugosak voltak, hivatalos gyári szerviz (Cordon) nem hozzáértően csak tákolnak ....
Mik a fontos szempontok, miben legyen jó, honnan vennéd, stb. ?
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 1-12 részletre.Új noblechairs EPIC műbőr FEKETE - FEKETE. 2 év garancia!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest