- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- Redmi Note 8 Pro - Redmi, a profi
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Szinte csak egy nagy kijelző lett a Red Magic 10 Pro
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz janes1976 #11349 üzenetére
Szerintem arra azért figyelj, hogy a hozzáértőbb arcokat lehetőleg ne oktasd ki, és egyéni környezetben tett dolgaidat nem emeld objektív fokra...
Az MSE egy hatalmas dolog az átlagusernek, mert kényelmes, rendszerkímélő és a legfőbb erénye, hogy ingyen van. Eltávolításban pedig egyre jobb és jobb.
Túlzottan elmegy a fórum a bulvár szintjére az ilyen galibák miatt, én pedig azt szeretem, ha a "Nagyok" valami konkrétabb problémán vitáznak, ötletelnek, ami mostanság egyre kevesebb, de azért akad...
Amit pedig itt a fórumban világfájdalma kérdésnek tesznek fel egyesek, az a Google-Nagyokosban 2 kattintás után megvan...
[ Szerkesztve ]
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
BigManus
addikt
válasz janes1976 #11351 üzenetére
Ez a Laca gyerek! Figyelj ide, jó lenne ha vissza csippantanál az arcodból! Nem a családoddal társalogsz! Remélem vetted!
Polonic
Erre gondoltam egyébként. Ha a WU be van állítva rendesen, frissít az MSE.
Mivel nála nem ment, ezért sz@r a program, rögvest cseréld le Kasperskyra...[ Szerkesztve ]
Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
nagyúr
Ennyi. Ahelyett, hogy optimalizálnák a kódot újabb és újabb funkciókat építenek be. ESET, Kaspersky pl. rengeteg bugot csak sokára javít de már fejlesztik a bétát a lopásgátlóval... ESET-nél most jött ki nem rég egy szép nagy adag javítás, de normális esetben ezzel nem szabadna ennyit várni. Kaspersky meg dobálja a patcheket és csak a Kaspersky One miatt adott ki egy patchelt telepítőt, arról nem is besazélve, hogy szinte mindegyik patch csak max. 2-3 dolgot javít, legtöbbször a Firefox-al teszik újra kompatibilissé a webszűrőt.
Nagyon rossz, pénzéhes irányba ment el az AV ipar.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
őstag
válasz BigManus #11354 üzenetére
Olvasgattam a Virusbakter kálváriát... Szép... Ennyi erővel MSE is lehetett volna a dologból, bár nem akarok okoskodni, mivel gondolom akkor inkább már Endpoint Security. BD-t nem is próbáltatok beszerezni?
Hogy' akarjam magának kifejezni, hogy... (Alexander Salachi)
-
janes1976
őstag
Lehet hogy többet tudsz nálam, de amúgy kérdezhetek valamit?
Te vagy itt az ügyeletes megmondóember?
Lehet hogy itt nem mindenki vágja úgy a témát mint te, nem kéne így rárontani valakire mint egy pitbull. Semmi rosszat nem csináltam. Lehet amiket írtam, az a tudatlanságomból fakad, bocsi érte.
Attól hogy valakinek más a véleménye egy adott témáról mint a tiéd még nem biztos hogy rosszabb ember nálad.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi X6 Pro 512/12 GB (Grey)
-
zoli62
addikt
Annyit érdemes tudni, hogy a vírusfrissítési folyamatok általában úgy vannak optimalizálva, hogy a gép lehető legkevesebb terhelése mellett fussanak le (pl. McAfee Antivirus plusz), vagy mindig azonos időben naponta (Avura)m vagy a gép bekapcsolása és az operációs rendszer betöltüdése után X perccel (szintén McAfee, Endpoinr Protection), stb. Gondolom az MSE frissítésére is van valami ilyen ezekhez hasonló policy. Az ismert probléma, hogy akkor is készenléti állapotba kerül a gép, (már amennyiben úgy van beállítva, hogy X perc múlva menjen alvó állapotba), ha éppen arra a pillanatra egy frissítés van ütemezve, és ez nem ébreszti fel.
-
Pano
addikt
Igazából teljesen mindegy, amelyik neked bevált. Én úgy szoktam ajánlani, hogy sima otthoni gépre elég a nod32, laptopra ami mondjuk csatlakozik néha idegen wifi hálózatokhoz, arra ESS.
Én mondjuk azért használom a sima nod32-t, mert az ESS tűzfala okozott pár érdekes dolgot még régebben a játékban, amivel játszom. Hiába tettem kivételek közé. Lehet, hogy azóta javították, de elég a nod32 (amúgy szerintem gördülékenyebb, mint az ess) -
BigManus
addikt
válasz janes1976 #11358 üzenetére
Ha ez nekem szólt, akkor pár dolog.
Olvass vissza, normális hangnemben írtam.
Nem vagyok ügyeletes, de pár évet eltöltöttem már informatikában.
Objektíven nézem a dolgokat, erőmhöz mérten megpróbálok segíteni annak aki rászorul. DE!A " Laca gyerek " meg az ilyen beírások megfekszik a gyomromat több okból is.
1, elmúltam 40 éves, de ha megadom valakinek a tiszteletet, azt el is várom.
2, mindvégig normálisan írtam, nem sértettelek meg, nem írtam flegma stílusban.
3, nem kérkedtem a tudásommal, nem ismersz, nem tudod mennyit tudok avagy mennyit nem. Vannak itt nálam nagyobb tudású emberek.Más dolog, hogy azért reagáltam az írásodra, mert nagyon nem értettem egyet vele.
Kulturált formában tettem, mert ez egy szakmai topik, a fórum erre való.
Én részemről bejeztem, sőt el sem kezdtem. Írjunk el egymás mellett, mert nem akarok vitát senkivel.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Pano
addikt
válasz janes1976 #11341 üzenetére
Nem olvastad el elég figyelmesen a hosszú hozzászólásomat
Ebbe -pont a végén- van az indoka. Meg nem azt mondtam, hogy olyan jó, hanem, hogy más elveket követ. Olyan elveket, amik -hangsúlyoznám- én véleményem szerint helyes irány, vagyis, hogy nem riaszt be sok dologra, a kifejtett érvek miatt (mert felesleges).
Csak ugye mivel ez a "hipochondria" jelenség él, a tesztek is alkalmazkodtak hozzá.Amúgy meg a többi véleményedre az a válaszom, hogy egy nem hozzáértőnek aztán főleg mindegy mit teszel fel, így is- úgyis szét fogja magát fertőzni, ha nem totál basic user csak (tehát: e-mail, youtube, hírportálok nézegetése és ennyi).
Példa: Ha egy embert, akinek nincs jogosítványa megtanítod hogyan kell a kocsit műszakilag működtetni, attól még nem fog tudni közlekedni, mert nem ismeri a kreszt és bizony elég hamar csattani fog.
Ez is hasonló. -
Pano
addikt
válasz janes1976 #11363 üzenetére
Te nem figyelsz arra, amit írok?
Már kétszer írtam le.
Akkor összefoglalom: mivel eluralkodott a piacon ez a pranoia, ami azt jelenti, hogy olyan fájlok is vírusnak vannak jelölve, amik önmagukba nem feltétlen károsak, ehhez igazódtak a tesztek is. Ellenben az MSE erre nem riaszt be, mert nem káros. S ezért a "rossz" eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
janes1976
őstag
Na erre gondoltam. Amúgy régebben használtam én is, csak a frissítés nem volt az igazi, ezért leszedtem. Viszont maximum egyszer jelzett be valamire, amúgy csendben tette a dolgát, mondom ez "nem normális", nyikja nincsen. Mondjuk ez a frissítési probléma jelen van, nem kitalált, a net is tele van vele. Ez egy adott dolog. Aszem 4-esnél járnak, hátha javítják majd, hogy mindenki a legnagyobb megelégedésére tudja jól használni.
[ Szerkesztve ]
-
BigManus
addikt
Sajnos MSE nem, mert összesen kb. 25 gép lesz védve.
Első kőrben kellett 12 licenc.
Én a döntéshozóknak javaslatot tehettem, nem én döntöttem.
Több variáció is szóba jött, de az Endpoint Security nem.
BD teszt változata meg egy átlag gépen lassulást okozott és akadt az Auto Desk Inventorral.
Mivel sok a mérnöki gép, ezért ki is esett.Nem a győzelem a részvétel hanem a fontos...
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! A következő témában kérném a segítségeteket. Win 7 pro 64 bit op. rendszerre próbálok feltelepíteni egy Kaspersky IS 2012-t, de a telepítés elején kiírja, hogy távolítsam el a gépen lévő nem kompatibilis vírusírtót: eset nod32 file on acces scanner. Próbáltam keresni ilyet a gépen, de nem találtam, de még tavaly nyárig volt a gépen egy nod32 antívírus, amit előtte letöröltem. A neten utánaolvasva próbálkoztam sok mindennel (Nod újratelepítése, majd törlése a saját eltávolítóval, de a probléma megmaradt). Ha valaki segítene, azt előre is nagyon szépen köszi, mert már kezdek kiakadni.
-
ƵøŁĭ
veterán
válasz Tappancs2001 #11376 üzenetére
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\eamon
Delete.
[ Szerkesztve ]
(ง'̀-'́)ง(ง'̀-'́)ง
-
janes1976
őstag
válasz Tappancs2001 #11376 üzenetére
Itten van ni a megódás:
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289#Win_7
Csökkentett módba indíccsad a gépet!!! Előtte letőtöd az eltávolítót, a w7-eset.
Ez a leggyorsabb, már ha nem akarsz pöcsölni.
De LiLxWaYnEx-é is jó.
Sajnos az eset olyan faszán van megírva hogy nem távolítja el magát teljesen uninstallnál.
[ Szerkesztve ]
-
janes1976
őstag
válasz Tappancs2001 #11380 üzenetére
Nincs mit! Én is így csináltam, nálam is a Nod után ment fel a KIS 2012. És először nekem se akart felmenni.
Csak ezután:
http://kb.eset.com/esetkb/index?page=content&id=SOLN2289#Win_7
Amúgy már 251 napja használom a KIS 2012-t.
A 2013-as termékekre roppant kíváncsi leszek. Remélem Panóból a proféta szólt, és a Kaspersky is becsatlakozik az MSE mellé, azaz hogy nem rakja tele "hülyeségekkel" a programjait.
Még nem.
És ezt?
http://www.itbusiness.hu/Fooldal/rsscsatorna/flame_kaspersky.html?portalstate=rss
[ Szerkesztve ]
-
riki
senior tag
Ezt olvastátok már ?
[link] -
Mosanke
senior tag
válasz Tappancs2001 #11380 üzenetére
Szia!
Még szerintem futtasd le a Registrar Registry Manager-t is. Nem lennék meglepődve, ha találna még a nodból bejegyzéseket.
Írd be a keresőjébe csupa nagybetűkkel ESETNOD32 és indítsd el. Amiket kilistáz azokat törölheted, egyesével tudod csak mert free verzió de azért nézd meg mindet mielőtt kitörölnéd.
Bár eddig még sosem akart olyat kitöröltetni velem ez a program ami nem lett volna felelsleges.[ Szerkesztve ]
-
Dévacsen
senior tag
válasz Mosanke #11383 üzenetére
Szia.Kitudod törölni az egész találatot egyszerre a free verzióval is.Az utólsó találat alatt úgy kell rakni a kurzort hogy ne érjen az utólsó sorhoz (mert akkor csak egy sort enged)ekkor bal klikk egérrel és folyamatosan nyomva tartva kijelölöd az egész találatot,azután jobb klikk és ott delet all.
ཨོཾ་ཨཱཿཧཱུྃ་བཛྲ་གུ་རུ་པདྨ་སིདྡྷི་ཧཱུྃ
-
Tappancs2001
senior tag
Sziasztok! Most éppen az első teljes vizsgálatot futtatom a Kaspersky IS 2012-vel. Közben többször is próbált a program automatikusan frissülni, csak időtúllépés miatt mindig meghiúsult. Ebben az esetben mit tudok tenni? Előre is köszi a segítséget.
-
félisten
válasz Tappancs2001 #11386 üzenetére
Adatbázis frissítés megvolt, restartok megvoltak, patch-ek felkerültek, most mi a verziója?
Pontosabban mi is szeretne frissülni, az adatbázis, vagy a KSN vagy egyéb?[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Tappancs2001
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #11387 üzenetére
Szia! Hú, nehezeket kérdeztél egy laikustól Ezeket a dolgokat (verziószám, patch-ek) hol lehet megnézni a programon belül? Gyakran kiírja továbbra is: meghibásodás, a frissítés meghiúsult időtúllépés miatt. A teljes vizsgálat előtt lefuttattam egy teljes frissítést.
-
félisten
válasz Tappancs2001 #11389 üzenetére
Főablak alján rákattintasz a Support(Támogatás) gombra [link]
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
DUNKENSTEIN
tag
Roboscan 200/340 pontot kapott CLT-n full alap beállításon. Ez egész jó nem?
Eladó asztali "gamer" pc [+monitor] egyben [90.000] vagy bontva! http://href.hu/x/i0of
-
csákány.
aktív tag
válasz DUNKENSTEIN #11391 üzenetére
Nekem 210-et kapott W7 x64-en beállítva, bár olyan sok mindent nem lehet állítgatni a falán
A legtöbb fal kb ennyit teljesít, csak néhány tudja hozni a maxot vagy az akörüli eredményt: Comodo, Online Armor, Outpost stb. Szóval a RoboScan fala nem kiemelkedő, és nem is gyenge, csak átlagos[ Szerkesztve ]
-
Mosanke
senior tag
Ezt olvastátok már?
Új veszélyes virus fenyegeti Magyarországot[ Szerkesztve ]
-
szaki26a
aktív tag
válasz Mosanke #11398 üzenetére
Szerintem ez is érdekes a témában.
http://www.pcworld.com/businesscenter/article/256376/flame_lethal_cyberweapon_or_media_hype.html
Új hozzászólás Aktív témák
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest