Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz Dtomka #5509 üzenetére

    Az Asus-okon nem a VRM és a GPU melegszik túl, hanem a memória, abból származó gondokról lehet sokat olvasni. :K
    Megtaláltam a Hynix csipek specifikációját, az azt írja, 0-85 fok közötti a "normál üzemi hőmérséklet", amit minden körülmény között be kell tartani. Mégpedig ez a tokozás felső részén mérve, kívülről.

    [link]

    Namost, hűtés nélkül, a GPU és a VRM között, zsúfolt GPU-hűtéssel, kis fordulatú ventivel, közepes házhűtéssel szerintem 1500Mhz-en simán karistolhatja a 80 fokokat a ram hűtetlenül az Asus-on. Tuninggal, vagy rosszul szellőző házban ennél több is simán lehet.

    Én anno a 7950-emen mértem, hűtetlen Elpida ramok voltak rajta, 1150/1580Mhz-en, terhelve 75 fok volt a VRM, és 80 fokos a ramok mögött a PCB, miközben még a GPU is csak 77 fokos volt. :U
    A legmelegebb csipek a VRM és a GPU közöttiek voltak. Mindezt 2500rpm-es, meglehetősen komoly szellőt produkáló ventivel.
    Én azt mondom, ha tutira akar menni az ember, meg kell mérni a memóriacsipek mögött a PCB-t infravörös mérővel, mennyire meleg, az jól mutatja, mennyire lehetnek melegek a ramcsipek. Én hosszútávra 75 fok fölé nem nagyon mennék velük.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák