Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz alexah #281105 üzenetére

    Szerintem nem nagyon büntetnek kamerák alapján. Van pl a reptérről jövő gyorsforgalminál befelé egy rész, ahol buszsáv van, hogy a Gyömrőit be tudja kapcsolni a forgalomba a buszok és taxik vonatkozásában.
    Ki is van írva egy táblára, hogy kamera kontroll és 2 kamera is figyeli az oszlopon azt a kis szakaszt: [link]
    Na itt az autósok rendszeresen szoktak le-fel menni a gyorsforgalmira. Nekem pl nem egy ismerősöm van, aki itt napi szinten le-fel megy és sosem büntették meg őket. Egyszer láttam a budapesti autósok youtube csatornán, hogy valaki pont akkor csinálta ezt, amikor egy rendőr volt mögötte, nyilván annak utánaeredtek a zsaruk.

    Ha már közlekedés. Nekem a KöKi melletti egyik lámpás kereszteződés, pontosabban annak használni nem tudása veri ki a biztosítékot. Ez: [link]

    Belső sáv balra kanyarodó nyíl, mellette lévő sáv egyenes nyíl. Fent telizöld. Nem atomfizika. Mégis annyira megzavarja a sok sunkót az, hogy nem egyenes+balra nyíl van a belsőben, hanem csak balra, hogy nem jut el az agyukig, hogy attól még a lámpa telizöld. Amikor erre járok, majdnem mindig baleset nyomai vannak a kereszteződésben. Olajra szórt homokmaradvány, üvegszilánkok, féknyomok, de volt olyan, hogy komplett lökhárító volt odadobva a járdaszigetre. Ma is mentem arra, kanyarodnék balra, látom szemből jön egy taxi. Messze van, átmegyek előtte. A mögöttem lévő robogó is átjön. Erre megyek tovább és hallom hátul, hogy nagy csatt. A jóképességű, aki a 3. volt a sorban utánam és a robogó után, szépen követett minket és behúzta a taxi elé...

    Hazafelé azon gondolkodtam az eset után, hogy tényleg ennyire sügerek az emberek a teli zöldhöz? Áhh, mondom kapóra jön egy interjúztatás, pont a feleségemnél van látogatóban a nagynénje, 40 éve van jogsija, napi szinten vezet (igaz leginkább kis városban, ahol pár lámpa van), mondom rákérdezek:
    - mit jelet a teli zöld közlekedési lámpa?
    - őőő, az mi? :W
    - az, amikor zöld jelzésnél nem nyíl mutat, hanem egy szimpla zöld jelzés...
    - jaaa, hát az azt jelenti, hogy csak egyenesen lehet menni nem?

    Hú bazzeg. Mondom neki, hogy totál sz@r az elképzelés, de legalább olyan módon nem tudod, hogy nem fogsz balra elé kanyarodni a másiknak. Utána felvilágosítottam, hogy lehet ott is kanyarodni, csak miképpen. Bár lehet, hogy jobban tettem volna, ha nem világosítom fel. Mi van, ha 2 hét múlva annyi marad meg benne ebből, hogy jaaaa, emlékszem teli zöldnél mondták, hogy lehet balra kanyarodni. És már rántja is be a másik elé... :U

    Komolyan mondom, nagyon találó az a hozzászólás, amit egyszer olvastam valahol:
    "Az embereknek nagy részének annyi értelmi képessége van, hogy elvégzi úgy-ahogy a munkáját és valahogy túléli a mindennapokat."

    Nem a B+ jogsit kellene feldobni változtatásnak, hanem azt, hogy 4-5 évente kötelező KRESZ megújító vizsga és aki nem megy át, annak X ideig ugrik a jogsi és úgy kaphatja vissza, ha újra levizsgázik forgalomban is.
    Persze erre se kapacitás, se akarat, se semmi, meg ugye instant szavazatvesztés. Na meg az lenne, hogy szimplán még többen mászkálnának jogsi nélkül.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák