- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Fotók, videók mobillal
- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Telekom mobilszolgáltatások
- Egyszerű funkcionalitást kínál a frissen bemutatott Galaxy Fit3
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- MIUI / HyperOS topik
- Android szakmai topik
- OnePlus 7T - távolról pont tökéletes
Új hozzászólás Aktív témák
-
BoB
veterán
-
Apollyon
Korrektor
Jah nem igazán úgy értettem ahogy te.
Ha nem sajnálnám rá a pénzt, nekem is hasonló konfigom lenne. Notebookban persze
Inkább arra céloztam, hogy az a tipikus, hogy csúcskonfig kell ahhoz, hogy windózon működjön valami. Most egy gigás nethez, ami elvileg 125MB / sec sebességet hoz, nem hiszem hogy feltétlenül i7 kell hozzá. Az SSD még ok.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
BoB
veterán
-
N0zer0
senior tag
válasz _BOZONT_ #1290 üzenetére
Lehet az jobb lenne, de egyrészt a mobilnet iszonyat drága, főleg, én töltök is egész nap felfelé, meg lefelé sem keveset (bár sokat sem, mert az összkorlát ennél a szolgáltatónál 200GB, afölött a következő hónapban korlátozhatnak). Másrészt a ház építése is olyan sajnos, hogy elég szar a mobilvétel itt bent, szóval lehet nem lennék előrébb.
Meg routerrel tovább is osztom (igaz a 2. laptop, meg az okosteló ritkán megy), amit mobilnettel nem tudnék megcsinálni.
-
Fritz Teufel
addikt
Nekem a középső csomagom van, ami most a DIGINet 100 WFT?! Lehúzom a kábelt a wifi-ről és megnézem közelebbről is, hogy mit mutat...
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #1304 üzenetére
A WD Blákk gyorsabb lenne? Régen az a Raptor volt..
Cyrin & bob:
Na ja, de ha azt mondjuk hogy i7 az elég tág fogalom .D Vannak gyengébb és erősebb i7-ek is, sőt van olyan i3 is talán ami erősebb mint egy régebbi i7. Aztán lehet hogy ez ökörség.
Én egyébként az U végű notesz procikra izgulok, a legjobbak azok, amik ugyanúgy elviszik a rendszert, mégis bolhafingnyi energiával.
Egyébként ezt a gigás netet már nem is igazán lehet kihasználni. Torrentre max, és az is fix hogy a Debian sem települ fel gyorsabban
Esetleg még ha vagyunk 14-en a családban, 14 géppel, akkor arra lehet osztogatni a netet és jut mindenkinek sávszél.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1308 üzenetére
Valamikori BaseNET most DIGINet100 csomag:
Firefox top speed
Chrome top speedBsszus, a router elveszti a sávszélesség közel felét?! Nem kellett volna kinyírnom a Linksys WRT160N router-emet Ráeresztettem a szoftverfrissítést kábelkapcsolat nélkül. Egy EPROM íróval helyre lehetne hozni, jól megbántam, hogy annak idején nem hoztam haza az IBM-ből
[ Szerkesztve ]
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
Cyrin
addikt
válasz Fritz Teufel #1310 üzenetére
na nekem is pont ilyen, csak router és switch mögül.
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
válasz Fritz Teufel #1310 üzenetére
Egy jobb router + openWRT a megoldás
-
nagyúr
válasz Apollyon #1309 üzenetére
A Raptorok ideje lejárt, az átlag sebessége 160 MB/sec, a Black 150 MB/sec. Így aztán vagy Black vagy SSD, amit érdemes venni. Hozzáértők szerint a lemez szélén hozza ezt a sebességet csak, de lehet, hogy a Black is bírná az 1 Gb- et. Ettől még nem váltok fel, mert a mostani kábelen nem menne telefonnal együtt, meg 100/50 is már túl jó.
(#1308) Decepticon
Akkor a 20/10 honnan jött? Egyébként piszok lassú ez a 80/50, nem? Különben router nélkül is ennyi a sebesség általában, feleslegesen variálnál bármivel is.[ Szerkesztve ]
mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki
-
Apollyon
Korrektor
válasz ubyegon2 #1313 üzenetére
Őszintén szólva nekem már a 30/3 is bőven elég, sőt, én már telefonáltam a UPC-nek hogy hadd menjek kisebb csomagba, de most már ez a legkisebb csomag...
Amikor előfizettem erre a netre lassan 10 éve, akkor még 512/128 Kbit/s volt a sebesség... Most már lassan ennyi MB..
Lassan az lesz, hogy olyan gyors netünk lesz hogy valaki betör a gépre, és pillanatok alatt áttölti magának a többszáz gigás merevlemez teljes tartalmát.
-
tvamos
nagyúr
Kijeloltem par mezot... Kb. 6000 cella, 6 oezlopban. Megkertem, csoinaljon belole vonal diagramot. Nem sikerult.
Libre office-szal tokeletes lett. Csak az meg lassu, veszettul.(#1301) Iscariah válasza ubyegon2 (#1300) üzenetére
Az en konfigom is ilyen... kiveve az i7-et, a RAM-ot, meg az SSD-t.
De van Windows matricam...
Nekem jo igy is.[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1291 üzenetére
Nekem valami 20/2 van...
(#1295) Penty válasza Decepticon (#1291) üzenetére
Neha annyira belassul... A YT-ot is alig viszi.
Egy film... Vagy F1 futam... Akar egy gyomormosas, vagy vakbelmutet is beleferne.[ Szerkesztve ]
-
_BOZONT_
tag
"draga" annyiba kerul nagyobb mobilnet csomag mint havernal a 25/1es dsl csak helyette 60/10adnak max.
mi is amikor csopakra par hetre kitelepultunk ilyennel oldottuk meg melot ( [link] de lehet ilyen votl [link] ) eszakai 100gb ba is belefertunk pedig 3an dolgoztunk "nagy" fileokat is mozgattunk.[ Szerkesztve ]
-
Fritz Teufel
addikt
-
bambano
titán
válasz Fritz Teufel #1319 üzenetére
nekem is volt olyan routerem...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Fritz Teufel
addikt
válasz Fritz Teufel #1319 üzenetére
Router mögül Ez pont a fele a letöltést és a feltöltést tekintve is
-
N0zer0
senior tag
válasz Fritz Teufel #1321 üzenetére
Igen, nem olyan fasza routerek sajnos sokat vesztenek. Itt meg lehet nézni, hogy melyik router mennyit tud átvinni, és olyanra kell rámenni vásárláskor.
-
N0zer0
senior tag
Tök jó KDE alatt ezek a Szemek (olyan, amelyik van GNOME alá is, követi az egérkurzort), és Pattogó labda kisalkalmazás. Kitettem őket az Asztalra, ha épp olyan progit indítok, ami sokára indul el, és nem tudok addig értelmesebbre váltani, vagy zenét hallgatok, akkor lasztit pattogtatok, meg a szemekkel szórakozok. Tudom, elvan a hülye gyerek, ha játszik
-
Fritz Teufel
addikt
-
bambano
titán
-
N0zer0
senior tag
válasz _Dumber_ #1328 üzenetére
Az sem rossz. Nekem a kedvencem Windows alatt a trópusi akváriumos volt, mindenféle hallal. Viszont baromira izzította a videokártyát. Ha nem vagyok előtte, pihenjen a gép, inkább képernyő-kikapcsolást állítottam be mindig is. Ez a szemes, labdás apróság meg nem nagyon eszik sok erőforrást.
-
Fritz Teufel
addikt
Parancsoljatok: Linux / Unix Desktop Fun App Oneko: Cat-and-mouse Chase
-
tvamos
nagyúr
Macska a gepen... meg belecsinal az init.d-be...
-
BoB
veterán
Válasz (#16834) stopperos üzenetére:
Én nem vettem észre hogy az Arch -osok ilyen nagy "hittérítők" lennének. Vagy igen?
Talán felvehetnénk a linux-os szabálysértések közé "Használt disztribúció túlzott népszerűsítése" címmel
Aki nem tudná honnan jön a linux-os szabálysértések: [link]
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
bambano
titán
egyik málnaboltban olyan kapcsát használnak, amit nem tudok megfejteni...
akkor én robot vagyok?Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Rimuru
veterán
(#4286) bob.zxr: Én már csak ilyen ember vagyok.
bambano: Lehet dimenziót tévesztettél, legközelebb óvatosabban utazgass.
[ Szerkesztve ]
Vigyázat, csalok!
-
BoB
veterán
A spotify Ubuntu-ra vált Debian-ról. (5000+ back-end server-ről van szó). Az ok: Debian-on kiszámíthatatlan a megjelenés dátuma és hogy meddig lesz támogatott a rendszer.
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Fritz Teufel
addikt
Igen, a Debian pont erről a két dologról híres. hát, ez így elég gyenge indok és rendesen kilóg a lóláb. Mindegy, majd megbánják. Azért baromira kíváncsi vagyok, hogy szervereken le van tiltva a hibajelentés? Nálam volt, hogy 7-8 hibajelentéssel indult a rendszer (xorg vagy a teljes rendszer fagyása után).
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1347 üzenetére
miert lenne, ez csak egy kifogas. Nem is ertem miert majmoljak annyira a Buguntut.
-
N0zer0
senior tag
Na, majd mit kapsz ezért a buguntuzásért a másik kollégától! Múltkor majdnem letépte a fejem az Ubuntu-topikban, pedig én nem is szidtam, csak azt mertem állítani, hogy kezdők számára a Mint jobban össze van rakva, mint az Ubuntu.
Egyébként szerintem nem fogják megbánni, de előrébb sem lesznek vele semmivel, fölöslegesen melóznak vele, és értelmetlenül nyúlnak hozzá ahhoz, ami már egyébként is jól működik.
-
Fritz Teufel
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest