Új hozzászólás Aktív témák
-
Jester01
veterán
Ha már a zűrnél tartunk, a KSP kiválóan működik linux alatt.
Jester
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #1753 üzenetére
Meg az ablakkezelőt, hogy ne kelljen mindent full screen futtatni
Jester
-
Fritz Teufel
addikt
-
Jester01
veterán
válasz Fritz Teufel #1755 üzenetére
Igen, azt például úgy hívják, hogy multi tab terminál.
Illetve ha a konzolra gondoltál ott meg ugye több virtuális konzol van.
Ja meg screen is[ Szerkesztve ]
Jester
-
Apollyon
Korrektor
Most néztem, az elmúlt egy hónap alatt 401GB-on áll a feltöltés a Debian torrentnél.
Mivel netinstallos iso-ról van szó, ez egy 222MB-os file. Ez azt jelenti, hogy az elmúlt hónapban 1849-szer töltötték le tőlem a Debiant.Ez úgy lehetséges, hogy a UPC most 1 hónapig (reklám, marketing célból) 120/10-es netet szolgáltat, így kb 1,2MB/s a feltöltésem, utána visszalassítanak 30Mbitre (3Mbit fel). Mivel a 30-as netet sem igazán használom ki, így fix hogy nem fogok nagyobb csomagra előfizetni, szóval nem hiszem hogy ez most megérte nekik, max a Debiant töltőknek
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
bambano
titán
megvertük Linust, lol
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz Fritz Teufel #1755 üzenetére
Ez inkább több asztal fapaddal...
Ez több asztal:
Mondjuk a fapad nem látszik...
-
BoB
veterán
You may corrupt the souls of men, but I am steel. I am doom.
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #1752 üzenetére
Ilyen felbontású IPS kijelzős noti előtt ülök éppen. Amúgy nem volt ez annyira ritka.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Jester01
veterán
PID USER PR NI VIRT RES SHR S %CPU %MEM TIME+ COMMAND
6337 jtr 20 0 7000m 4.7g 47m S 180.4 30.0 13720:38 firefoxJuhééééé ... na megragadtam az alkalmat és egyúttal frissítettem is 31.0-ra ha már úgyis újra kellett indítani. Hátha végre egyszer megjavítják a memóriakezelést.
Jester
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #1764 üzenetére
Adatlapom, R61-et nézd meg onnan, de amúgy egy T60-ból tettem át az IPS-t.
16:10 képaránnyal nincs tudtommal IPS panel.
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
Tim82
félisten
válasz Jester01 #1767 üzenetére
Pedig az lesz, TN-ből is van elég jó. LG-Philips gyártmányú, nagyobb felbontású panelek meg szokták közelíteni betekintési szögben az IPS-eket, színhűségben azért nem, de abban is tűrhetőek.
Egyszerűen 16:10 képarányú kijelzőből (a MacBook Pro Retina kijelzőket leszámítva) nem nagyon van IPS, legfeljebb 12" méretben (mint pl. Thinkpad X200 tabletnél).
[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
Eh, gondoltam, de kár érte... az enyém sajna ritka rossz TN, előzőleg is TN monitorom volt, de ennek még annál is rosszabbak a színei. De legalább jó a felbontás.
(#1767) Jester01: Legfőképp alulról-felülről lehet megállapítani hogy milyen panel, ha torzulnak a színek, akkor az TN.
Mindamellett egy IPS kijelzőre jó ránézni, a TN képernyők nagyon fakók. Na a színek azok, amik igazán hiányoznak a CRT monitorok után...#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Tim82
félisten
válasz Apollyon #1769 üzenetére
T500-ban kétfajta panel van 1680*1050-es felbontással, a Samsung gyártmányú vacak, az LG-Philips viszont egészen jó. Utóbbi van az én T500-amban.
-
Jester01
veterán
válasz Apollyon #1769 üzenetére
Az asztali gépemhez Dell U2412M van, az tuti IPS. Előtte meg PVA volt. A laptop ezekhez képest nem üt el jelentősen, leszámítva a matt és fényes bevonat okozta különbségeket. De elhiszem nektek, hogy egy jobban sikerült TN van a laptopban. Vagy vak vagyok és kár nekem minőségi kijelzőket venni
Jester
-
Tim82
félisten
válasz Jester01 #1771 üzenetére
Nem kell lebecsülni azt a kijelzőt, az én T500-amnak sem kell nagyon szégyenkeznie.
-
tvamos
nagyúr
Hasznal valaki ilyet adaptert?
Express Card USB 3.0x2 Port Adapter
Egy Dell E6420-ba szeretnem rakni, de ha nem megy Linux alatt, akkor meg keresgelek tovab..."Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
Tim82
félisten
Egy hasonló külsejű, Asmedia chipsetes USB 3.0/eSATA kombó Express Card-os kártyát gond nélkül felismert és használt a Chakra Live az X200-amon.
-
F34R
nagyúr
Ki emlegette a gentoo-t .... ?
-
kispx
addikt
Újabb mérföldkő: Windows-ra költözött a linuxos vírus
-
őstag
-
őstag
-
tvamos
nagyúr
Nalam inkabb annak van jelentosege, ha nem iszok 6-8 kavenal tobbet...
De amugy mik ezek a Linuxos kartevok? Ugy emlegetik, mintha mintha minden heten felbukkanna par. Akkor most paraznom kell, hogy nincs irto, meg mindenegyeb programom?[ Szerkesztve ]
"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
tvamos
nagyúr
Inkabb paranoias vagyok, mint biztonsagcentrikus...
Telepiteskor beallitottam a valami tuzfalat, (sugo.ubuntu, askubuntu, vagy valami hasonlo alapjan,) de azota sem talalkoztam vele. Rosszul csinalok valamit?"Mindig a rossz győz, és a jó elnyeri méltó büntetését." Voga János
-
bambano
titán
az ellen, hogy saját akaratodból feltelepítesz egy programot, ami utána malware-nek bizonyul, semmilyen tűzfal sem véd.
hülyeségre nincs diéta.
a kártevők egy bizonyos részhalmazát ma már alig lehet megkülönböztetni a legális programoktól.
szerk: na jó, egy lényeges különbség van: sokkal egyszerűbb telepíteni, mint az ms programjait
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Fritz Teufel
addikt
Na látod, a vírusokkal is így vagyunk. Ki kell próbálni párat, hogy tudjuk, miről van szó ;-) Aztán majd leszoksz a dologról és átesel a ló túlsó oldalára és azon fogsz versenyezni a többiekkel, hogy kinek van vékonyabb rendszere, legkevesebb telepített csomaggal, maximális funkcionalitás mellett. Mert ugye, minél kevesebb csomag, annál kevesebb potenciális hibalehetőség (ha a kernelt elfogadjuk mint megbízhatóan biztonságos komponenst).
A napokban kérdezték tőlem (hölgy volt), hogy az mi lehet, amikor zárolva van a böngésző és a rendőrséggel fenyeget. Annyira megijedt, hogy ott helyben törölte a fél számítógépét. Most várja a rendőrséget vagy most akkor mi van? Tudom, nem szép dolog, de amikor elmesélte, elsőre nyerítettem a nevetéstől... már nem lesz efféle problémája.
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
őstag
válasz Fritz Teufel #1790 üzenetére
"Mert ugye, minél kevesebb csomag, annál kevesebb potenciális hibalehetőség"
Ez így ebben a formában csak részben igaz. Még ha vannak is fetisiszták, két alapjaiban eltérő csomagkezelőt illetve a csomagok-szétbontásának mélysége nem befolyásolja sem a sebességét, sem a hibalehetőségét a programnak, oprendszernek. Ha külön lenne minden egyes fájl, akkor az mégis mi problémát okozna? Maximum, hogy elírják a függőségeket a csomagokban, de erre azért remélhetőleg gép figyel.
Tegnap még működött...
-
Jester01
veterán
válasz lionhearted #1791 üzenetére
Nyilván nem egy globális állítás volt, hanem hogy egy adott rendszeren lehetőleg ne legyenek fenn fölösleges csomagok. Éééérted, parciális deriválás szélsőérték meghatározásra
Jester
-
őstag
-
Fritz Teufel
addikt
Remek, jó kis vita van kialakulóban
Asus ROG Strix G513IH; Apple iPhone 14 Pro Max, Apple iPhone 13, Apple Watch Ultra, PocketBook Touch HD 2
-
F34R
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1790 üzenetére
Akkor lehet nyernek, mert megallna 3gb-nal /home -al egyutt
-
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz Fritz Teufel #1794 üzenetére
Jaj! Megint flame cunamit gerjesztettem... Bocs!
Jut is eszembe... van itt egy alaplap, amit nagyon szeretnek kiprobalni. Nincs valami olyan disztro, mint a Raspbian a Raspberry PI-ra, hogy felteszem egy USB stick-re, es SSH-n tudom bizgetni a gepet?
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
tvamos
nagyúr
válasz lionhearted #1798 üzenetére
Ugy ertettem, hogy nem tudom osszekotni a TV/monitorral, mert nincs kabelem.
-
tvamos
nagyúr
válasz lionhearted #1798 üzenetére
Azt olvasom, hogy installalom masik gepen (celszeruen mondjuk a notebookomon) egy USB stickre mondjuk a Debiant, vagy az Ubuntu servert, X nelkul, meg telepitem az SSH klinest, majd atteszem a sticket arra a gepre, amit ki akarok probalni, es kesz. Ez mukodik?
Es ezt hogy csinalom: "Just make sure not to install any proprietary drivers (video card, wireless mainly)"? Es miert baj az, ha fenn lesz a WiFi drivere?
Elnezest, nagyon sok a kerdes... azt hittem van valami "instant" megoldas, hogy letoltok valami speci "iso"-t, es pik-pakk...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Gumi és felni topik
- Politika
- Milyen videókártyát?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Fotók, videók mobillal
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest