Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mauzes

    őstag

    válasz updog #14285 üzenetére

    Hát igen, elég nagy a kerület, tömegközlekedés szempontjából tök nem mindegy, melyik részén laksz. De pl. anyósomék Szemeretelepen laknak, nagyon közel van a vasút, ez 24 perc alatt bevisz a Nyugatihoz, ami nagyon jó. Autóval csúcsidőben valóban szopó, ezt már tapasztaltam, viszont ismerőseim laknak Mátyásföldön, Soroksáron, Budafokon, és ezek a külső kerületek mind szarok autóval. Egyszerűen túl sok az autó Budapesten. Ebből a szempontból max Újpalota/Pestújhely lenne jobb, ami még családi házas környék.

    A repülőforgalom egy érdekes kérdés, állítólag elég nagy különbségek vannak kerületen belül is. Anyósoméknál környéke pl. viszonylag közel van a reptérhez de meglepően mégsem olyan zavaró a dolog. Mondjuk lehet csak ahhoz képest, hogy a belvárosban és a panelünknél meg állandóan halk autózúgás hallatszik mindenhol.

    A levegőminőségről most hallottam először. Nézegettem térképeket, ezeken általában valóban nem a legzöldebb területek között van. Viszont olyat nem nagyon láttam, hogy csak a 18. ker rossz és mindenhol máshol jó. Ezek persze csak pillanatképek és nincs statisztikám, de ezeken vagy az egész Pest vagy egész Dél-Budapest szennyezett, plusz a belváros. Kb csak a budai hegyek és Észak-Bp, amik általában zöldek.

    No mindegy, még a nézelődés fázisában vagyunk csak. De ha nincs más sokkal jobb tippetek családi házas környékekre, amik megfizethetőek, akkor elég erős jelölt marad a 18. A belvároshoz képest nekünk kb. mindenben nagy előrelépés lenne a közlekedést kivéve.

    Viszont ha vannak tippek jobb helyekre, szívesen veszem. Ne csak kerületre, hanem azon belül környékekre.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák